Sunday, April 2, 2017

What I Did During My Holiday





Assalamualaikum...

hello and hai..
bertemu lagi kite ye, alhamdulillah.
ntah knape hari ni tetibe terase
rajin nk buat post ni. haha

okay actually tajuk tepat utk hari ni ialah :
What I Did During My Holiday VS What I'm Suppost To Do

haha.. yup...
okay jom dgr lah luahanku ~

baiklah, as you all should know,
for my holiday this time,
i didnt plan to go back Malaysia.

yes.. i have 1 month (the whole March) of holiday.
and aku mmg sengaja tak nak balik Malaysia this time.
actually tahun lpas aku dh plan jugak xnk balik.
tapi dsbbkan tumor aku, aku trpkse balik
for the surgery...

so alhamdulillah,
tahun ni Allah telah mengizinkan aku
utk stay kat India for my holiday.. :)

actually kan, aku saje je nk merasa.
apa perasaan duk kat Manipal ni,
or specific lagi : duk dlm hostel
during holidays...

before holiday start,
dh byk bde dah yg aku plan dlm otak.
smua kerja2 gile aku nk buat. haha.
contoh ?

err.. explore seluruh manipal.
bukan dgn auto. tapi.. JALAN KAKI.
yes.. aku nk try jalan kaki setiap tempat2 yg aku
tak pernah explore lagi. hehe
and then aku nk try pecah rekod,
JALAN KAKI from my hostel to my grandma house !
biasenye aku naik bas. time cuti ni jelah
aku boleh try buat bde ni... bukan dekat tau rumah nenek aku!

lpas tu, aku nk pecah masuk hostel budak kolej lain .haha
aku mmg suke buat bde crazy cam ni... :P
then aku nk explore seluruh hospital Kasturba..

well, its just a hospital nearby .
biasenye bile aku sakit, aku akn pergi hospital tu.
then masalah aku ialah, aku slalu sesat. haha
so aku igt time cuti ni lah aku nk jalan2, explore
and hafal selok belok hospital.. hehe

selain tu, cita2 aku time cuti ni
aku nk explore and try setiap restoren2 baru di Manipal.

and then ape lagi ye perkara yg aku rancang ?

err.. novels... movies... of course, itu bde wajib kot !
biasenye kalau balik Malaysia,
aku slalu susah nk tunaikan novels and movies ni.
knape ? sbb biase if kat rumah,
secara automatik kite akan jadi busy sgt dgn bde lain.

so kalau aku ada masa yg byk kat hostel,
senang lah aku nk habiskan novel and movie kan ? hehe

how about study  ?
hahahahaha... NO.
yes... its a big NO !

aku mmg dh plan,
walauapapun, aku takkan sentuh buku
during my holiday.
why ?

well hello.. its holidays okay.
holidays are meant for relaxing
and make yourself happy.
and not stressing yourself to study.. ppfft.

lagipun after habis cuti,
percayalah, hidupku akan stress and busy sgt.
takde masa nk enjoy.
so bile lagi nk enjoy kan ?
time cuti lerrr ! :P
so yeah...
goodbye for 1 month wahai study. 

so Sab...
how was it ? hows your holiday ?

okay...
the first few days was awesome.
bcoz i was really happy that the exam has ended !
haha.. rase mcm satu beban besar
telah lenyap dari bahuku... :P

then i was happy bcoz my parents
alhamdulillah safely reached Manipal.
and i'm happy coz aku berjaya gotong royong bilik aku.
yes. after exam bilik aku teruk sgt weih.
nasib baik bleh kemas cantik2 before they came. hehe

and then as you all know,
i went jalan2 around North India .
so it was okay lahh..
at least i spent my time with melancong.
bde yg berfaedah laa jugak kan... :P





after balik from North India,
i have 2 days more with my family.
so masa tu aku spend masa ngan dyeorg jelah.
kluar mkaan. lepak2 and stuff...

then... kisah cutiku yg 'sebenar' bermula
apabila parents aku telah pulang ke Malaysia..

omg... the first and second day,
i was super duper tired !!!
well, of coz, baru balik melancong kannn..

so masa tu kerja aku just tidur tidur tidur..
yes... tu je...
hari ketiga aku dah okay skit.

i started to watch movies.
and read a novel....
but you know what ?
somehow aku tak rase bahagia pun.. :(

kau tau tak..
time aku sibuk dgn kelas, dgn exam,,
semangat utk tgok movie
and baca novel sgt membuak2 tau !
and bile dpat tgok movie,
rasa seronok n puas hati sgt...

but now ?
i have plenty of time.
but tetibe rase cam takde mood.
i dont know why... :(

mungkin sbb movie yg tak best kot aku tgok,
so rase takde mood je...
actually byk je movie aku bleh tgok.
tp tak tau knape. mmg takde mood.
and rase cam takde masa nk tgok smua tu.
yes . its weird.
padahal byk je masa yg aku ada.
but somehow, the masa berlalu sgt cepat.
smpai aku tak sempat buat bde2 yg best... :(

then novel pulak...
aku lambat gile baca... omg
serious lama gile.
tak pernah pun aku baca lambat sgt cam ni. haish

and then you know what,
sepanjang cuti ni aku rase sgt2
malas utk kluar bilik,
yes.. sumpah malas gile

aku just akan kluar from my room
if ada org ajak..
so masa tu aku akan rase
'terpaksa' utk bersiap n kluar dari gua aku nieh.

so you know what ?

basically my holiday byk terbazir
dgn perkara2 tak berfaedah seperti :
tidur... makan... tidurr... makan... tidurr..
and yes... in my room. tak kluar pun !
argghhhh

so secara tak langsung,
anda dah dpat konklusinye kan ?

konklusinye,
byk bde yg aku sebutkan dkat atas tadi,
pasal bde2 yg aku nk buat tuh,
mmg tak tercapai.

haha.. kau tak kluar bilik Sab,
how the hell do u expect to capai
smua wish list kau tuhh... duhh

but wait.
aku ade lah jugak buat bde lain.
tadi aku ckp if ade org ajak,
then only i'll go out right ?

so yeah.. hari tu aku ada pergi Mangalore.
junior aku ajak...
so aku mcm, hhmmm.. pergi jelah kan.
makan angin skit.
takkan nk mereput lam bilik je kan ?



 and sadly, my food tak sedap.. :(
disebabkan hal tersebut, hati aku rasa kecewa sgt. hhmm



so i went with them.
although aku rase mcm buang masa n buang duit.
but takpelah....
asalkan aku kluar dari bilik.

selain tu,
aku ade pergi beach with my grandma...
saje2 je nk makan angin...




 Look at my face. its a bit dark (sbb sunburn trox masa melancong baru ni),
and gemuk and berjerawat. omg.
it'll take time to sembuh.... :(






and then ape lagi ea ?

oh yeah !
hari tu aku ade pergi tgok wayang.
crite beauty and the beast !

ape yg best tentang perkara ini ialah,
aku jalan kaki dari hostel aku,
pergi panggung wayang tersebut.

yes.. aku rase bahagia and bangga sgt
dgn pencapaian aku tuh.
bukan tu je, the best part is :
aku tgok wayang sorang2..

wahahahaha.
iknow it sounds soooo like 'forever alone'.
but lantak ahh... aku lagi suke..
at least aku dh pecah rekod woi !

ingat senang ke nk tgok wayang sorang2.
itu adalah pencapaian yg paling hebat aku pernah
buat.. setakat ni lah. haha. :-P
kalau kau rase bde ni mudah,
try lah buat........ :-P

oh hows the movie btw ?

hhmm... okay2 lah... tak lah best sgt.
well, maybe bcoz sblum aku tgok wayang,
aku dh tgok movie cartoon dye dlm laptop.
so yeah.. maybe thats why kot rase tak best sgt.

and i just hate all those singing thingy..
annoying kot.
sikit2 nk nyanyi.. sikit2 nk nyanyi.. hurm.

so yeah..
aku rase kite telah smpai ke penghujung post pada hari ini.

konklusi utk cuti aku :
aku ada lah buat few stuff.
but secara keseluruhan,
aku tak puas hati,
and tak bahagia with my holiday.. :(







hehe.. saje nk selitkan gambar burger 'daging' Ramlee
yg mak aku bawak dari Malaysia.. omg. dah laa burger daging.
mmg takkan dpat dkat India weihh


ok... esok class..
the start of Block 3...
omg i'm so nervous..

bcoz 9 September nnti,
is our university exam !
tak lama lagi dh woii....
klah... bye2...
thanks for reading this boring post . hehe



No comments:

Post a Comment