Tuesday, September 29, 2015

Life Updates



Assalamualaikum.

pada saat aku sdg manaip ni,
aku tgh selseme teruk sgt2.
urghhh.
tak pernah seteruk ni -.,-

tapi demi blog kesayangan,
aku gagahkan diri jua . >.<

so, hows my life now ?

err.. ntahlah ianya agak kabur sedikit.
seriously, semuanya berlalu dgn begitu cpat !

sedar tak sedar,
tinggal 3 hari je lagi aku kat Kemaman :(
shit .

hari ni hari Selasa..
and yup, Ahad ni flight aku.. :')

oh no. cpat giler masa berlalu.
skrg ni aku rase mcm sdg bermimpi.
semua ni rase mcm tak real je. hurm >.<

i must prepare my self.
prepare physical and mental .
tapi.... mcm mane ? bile woii ?
aku dh mula panik dah ni...
barang2 smua belum packing lagi ! aduhh >.<

ok, skrg malas pikir pasal sume tu lagi.
jom aku nk story morry sikit and
share gambor2 tentang ape yg berlaku
due tige hari ni...


                    ___________________



22/09/15 - Selasa

hari ni aku sewa kereta myvi.
tujuan ? mcm biase, jenjalan satu kemaman.
nk beli barang2 hostel skit.
and nk praktis2 biasekan diri ngan kereta. hihi

selain tu tujuan utama aku sewa kereta on this day
because aku sbnrnye nk jupe Athena.
yup, my beloved cousin tu lah. hehe.

pergh. lame dh tak jupe dye.
rindu gilerr doe !

kebetulan dye cuti seminggu (raya haji)
so, aku pun amik lah peluang ni utk outing ngan dye !

at first kitaorg pi red tulip sat.
tgok2 tudung and beli2 skit. hihi

then lepas tu kitaorg just pusing2 satu kemaman.
and pusing2 jugak satu kampung mak chili.
tujuan ? nk habiskan minyak sbnrnye. haha

takdelah, pagi tu, lepas dh dpat kereta sewa,
tangki minyak kosong kot -_-
so, time aku isi minyak,
aku TERsalah isi banyak. haha
so nk tak nak, aku kene try
habiskan lah minyak tu. hihi

jom, tgok gamborrrrr pada hari tersebut :D
















23/09/15 - Rabu

pada hari ini,
saya telah berjanji utk kluar dgn Farah Zubir.
she was one of my secondary school friend.
(kawan ngan dye sejak form 3. hihi)

so, kemane je kitaorg kluar ?
tak pi mane pun.
just pi makan kat papardelle.

then lpas tu, round2 skit,
pi usha2 butik skejap.
pastu trus balik umah..

mase tu aku takleh kluar lame2 sgt.
bcoz aku kluar senyap2. hihi >.<
ayah aku tak tahu,
mak aku je yg tahu.

thats why kene balik awal.
if my dad tetibe balik awal,
and dpat tahu aku kluar senyap2,
perghhh.. mmg mampuss ! >.<

jom tgok gmbor :-*









 our food.. :-*
Farah makan nasi gorang papardelle + banana milkshake
aku pulak makan nasi goreng ala Ramli + milo ais
yummy ! :D




24/09/15 - Khamis

ok, hari ini adalah hari raya aidil adha.
hhmm, ingat tak mase raye aidilfitri baru ni,
aku tak dpat balik kemaman kan ?
last2 terpkse sambut kat Melaka je.

but, for raya korban plak,
alhamdulillah,
aku sempat sambut sblum aku pergi India nnti.. :')

tapi, gitu arr..
takdok ape2 yg menarik pun sbnrnye.
yelaa, raya korban kann.
tak semenarik mcm raya aidilfitri. huhu

first raye kitaorg tak pi jalan mane2 pun.
just pi umah nenek aku, spupu aku (Athena)
and pastu pergi hospital sat
melawat org sakit.

jom tgok few pics
mase raya pertama .. ;-)
*semua gmbr di bawah adalah
yg telah di-snapkan di rumah Athena .
and guitar tu plak guitar abang Athena, Aiman. hihi














baiklah,
kenape first raya begitu hambar skali ?
bcoz, actually kitaorg ade plan-kan something
utk raya keduaaaa.......................





25/09/15 - Jumaat

raya kedua,
aku sekeluarga agak busy.
busy menyiapkan segala hal2 utk majlis.

wait, majlis ape ?

majlis kesyukuran dan doa selamat
utk aku pergi India tak lama lagi.. :)

alhamdulillah,
majlis berjalan dgn baik.

ok, malas crite panjang,
jom tgok gambor ye... ^_^













 My friends yg hadir.
tak ramai pun yg aku invite.. huhu


And this one plak,
are my cousins (belah ayah)





26/09/15 - Sabtu

hari ini adalah hari yg sangat2 meletihkan utk aku.
why ?

because seharian aku
ngan mak aku
sibuk duk mengemas
seluruh rumah.. aduhh letih giler

maklum lah, baru habis majlis kan.
byk giler doe yg nk kene cuci.

cuci pinggan mankuk,
sapu2 rumah,
vacuum karpet,
mop lantai...

and mcm2 lagi lahhh.
pergh, exhausted giler >.<





27/09/15 - Ahad

hari tu, masa majlis doa slamat kat umah aku,
me and my friends plan
utk kluar breakfast sesame pagi ni.

and lpas tu plak nk pi melawat skolah kejap
utk amik sijil SPM aku.
hihi.. dah 2 tahun berlalu.
baru skrg nk amik.

yg paling truk,
time smpai kat pejabat,
aku baru perasan,
sijil PMR pun aku tak amik agi woii !
hahaha... berat nanang XD

k, jom tgok gmbr
sambil aku bercerita skit2.





 gambr ni di-ambil lepas kitaorg sudah breakfast.
tak rmai pun kluar. Just kami berlima je. huhu
gmbr atas ni acah2 je... saje nk selfie dlm kereta. haha
actually kami bertiga je dlm kereta :-P



lepas sudah breakfast, kami bertiga, Adny, Wahida and aku
pun pergi lah skolah.. amik sijil PMR & SPM aku.
then pi melawat cikgu2 yg lain.
tak sempat nk amik gmbo byok2. sbb rushing giler.
sempat amik 2 keping gmbo ni je.. huhu
takpelah, at least something is better than nothing right ? 


 selfie dkat depan skolah.. hihi
goodbye SID ! hhmm.
tak tahu bile lagi bleh jumpe... :'(


lepas selesai,
maka Adny pun hantar lah aku pulang ke rumah..
thanks guys ! :')







29/09/15 - Selasa (Hari ini)

ok, setakat tu jelah kot,
crite2 yg mungkin menarik
serta ade gmbr2
yg boleh aku share dlm blog kali ni.

actually rase cam byk agi bde nk story.
pasal phone aku - screen phone pecah :'(
pasal favourite kitten yg aku slalu duk main tiap2 hari
name dye Christina <3 anak kepade Snowy.. hihi

and then pasal novel lah.
pasal movie lah.
err.. ntah lah.
byk crite. tapi tak ter-cerita aku dibuatnye.
hhmm.. mgkin sbb aku tgh stress kot.

ye... aku tgh stress pasal India.
pasal nk packing barang.
pasal persiapan physical & mental.

ni baru skit,
blom lagi fikir pasal stress yg bakal melanda
di India tak lama lagi.
it will be a major life changes for me.
hhmm.. berdebar nye... >.<

klah guys.. done typing for today.
inshaa Allah,
ade rezki, ade kerajinan,
aku update blog ye... ^^ bye2


p/s : Besar kemungkinan bahawa the next post dlm blog aku ni mgkin aku akan tulis and publish ketika aku berada di India nnti. huhu. Pape pun, tolong doakan aku ye. Moga segalanya berjalan lancar and moga aku selamat tiba di India, Inshaa Allah.. :-)

No comments:

Post a Comment