Sunday, August 23, 2015

Lepak with Laili





Assalamualaikum.

aduhh... ntah mengape aku rase
cam busy and malas sgt nk update blog.

ehh jap.
busy ke , malas sbnrnye.. ? -_-
ianya adalah due perkataan yg berbeza ok.

ok laa fine.
sejujurnye gua malas.. hihi
ntah, takde mood nk update blog mcm slalu.

tapi aku rase kan..
mgkin aku malas update blog
sbb takde crite baru kot ?
hhmm... ye kot..

k, lets get to the topic.
lepak with Laili.. <3

muqadimmah jap :

as you all should know,
Laili adalah kawan rapat time aku skolah menengah dulu.
actually since skolah rendah kitaorg
sko0l same2...

but mase form 1 baru lah start rpat ngan dia.
so, dlm byk2 kawan,
Laili adalah antara kawan rapat yg sy sayang.

and you know what,
since result SPM hari tu,
smpai skrg, aku tak pernah pun jupe dye.
sedih giler doe..
it has been like almost 2 years already.

pdhal kawan2 rapat aku yg lain
smua aku dh pernah jupe.
dia sorang je yg blum.

so, memandangkan aku dh nk ke India bulan october nnti,
and memandangkan tetibe dye ckp dye cuti,
kitaorg pun plan lah nk jumpe..

actually plan asal, kitaorg nk jupe bertiga ;
me, Laili and Vanessa.

kenape ?

because dulu2 time form 5
kitaorg slalu main suami isteri.
aku jadi suami with 2 org isteri ;
iaitu Laili(first wife)
and Vanessa (second wife)

thats why kitaorg plan nk kluar bertiga.
tapii....
tetibe last minute Vanessa ckp
dia ade hal penting. xleh join :(
so kitaorg decide jupe due org jelah. huhu

so, katne kitaorg lepak ?
kitaorg lepak dkat pantai Mok Nik. hihi

aku jupe dye tadi tak lame mane pun.
just for 30 minutes maybe ?
or less than that i guess.. :-/
but takpelah.. asal dpat jumpe.. ^^

klah... done typing.
crite hari ni tak pnjg mane pun.
jupe dye tadi pun skejap je.
tak sempat borak pnjg..
k, jom tgok gmbo ! :D



















p/s : skrg dh masuk minggu ke-3 aku cuti... Tapi smpai skrg tak update lagi post pasal conclusion of sem3 and foundation life.. aduhh. byk bde kot aku nk crite lam post tu. Takpe, lain kali inshaa Allah.. If ade mood rajin .

Thursday, August 13, 2015

Outing with Girlfriends





Assalamualaikum.

hai.. ape khabar ? hihi
nasib baik aku ade mood nk menaip hari ni. hihi
if not, berhabuk lah blog aku jadinye.

k, takmau pnjgkan crite,
jom straight to the point.

hari ni Khamis.. aku actually ade plan
dgn one of my close friend, Najihah
utk pergi visit cikgu jahit kitaorg dulu.

still ingat lagi kan ?
lpas SPM dulu aku ade join kelas jahit.
so, sejak dh masuk blajar ni,
lame giler dh tak jupe ckgu tu.
so aku and najihah decide nk jupe hari ni.

then suddenly,
another friend, Adny,
tetibe she contact me yesterday night
ajak utk kluar breakfast sesame this morning.

omaigod, aku dah lame giler doe
tak jupe my friend Adny ni...
serious, rindu sesangat...

so aku decide, before pergi kelas jahit dgn najihah,
why dont aku, najihah and adny pi breakfast sesame lu.

so today morning, seperti yg dirancangkan,
tepat2 kul 8.45am
Najihah dtg jemput aku from rumah.
*yup.. she's driving her mom's car.
and this is sooo not fair ! 
i wanna drive also ! :'(

kitaorg trus pergi ke destinasi yg ingin dituju.
iaitu restaurant Dinie.

smpai sane around kul 9am.
but malangnye Adny blum smpai lagi.
so, kitaorg pun lepak2 ar lu dlm kereta.
smbil selfie2 duluan.. hihi :-*









around 9.30am dye pun smpai .
kitaorg pun kluar kereta and lepak kat kdai tu.
tak makan ape2 pun tadi.
just minum2 air and borak2.

omaigod. byk bde kot kitaorg borakkan tadi.
nak2 antara me and Adny.
bcoz she's from Taylor's University.
and as you know,
that uni is almost the same as mine .
which is majority chinese and indians.
*tapi uni dye majority mostly chinese.

so, pengalaman and perasaan kitaorg
mmg boleh dikatakan 90% sama !
kitaorg saling memahami antara satu sama lain. haha
itu yg sronok sgt borak tu.

but then masa tak mengizikan.
bcoz around kul 10 lebih actually me and Najihah
kene blah dah..
but then that time dah 10.30am daa. huhu














seriously, tak puas lagi lepak2
with Adny.. hurm..
takpelah, inshaa Allah ade rezki,
hope kitaorg leh jupe lagi... :')

ok, so lpas sudah,
kitaorg pun gi kdai kek Sungai Wang jap,
nak beli kek.. utk ape ?
utk jamuan raya nnti...

aik ?
jamuan ape plak ni ?

oh, lupe nk gtau..
kan aku ckp nk visit ckgu kelas jahit kitaorg kan ?
actually kebetulan, hari ni (Khamis)
dyeorg ade buat jamuan raya tau.

wahh.. tepat pada masanye !
haha.. i know right... :-P

aku tahu ni pun dari mak sedare aku..  :)

k, pendekkan crite,
kitaorg smpai sane around 10.50am..
around kul 11am, kitaorg smua pun start makan.
byk giler doe makanan... <3








 with my mak sedara





with my cikgu jahit <3





lpas makan, lepak ape smua,
kitaorg pun mintak diri utk balik around kul 12pm.
Najihah pun hntr lah aku pulang ke rumah..

begitu lah critenye...
adventureku pada hari ini. hihi
klah, done typing..
see you again, inshaa Allah ! ^^


Wednesday, August 12, 2015

Life Updates..





Assalamualaikum.

haiii ! skrg ni aku ade kt rumahh..
di Kemamang Idamangg
 OMaiGod..
aku rase cam dh lame dh tak share stories lam blog.
walaupun actually takde laa lame sgt.. hihi

but seriously aku ckp,
aku hutang byk sgt stories ni.
and aku rase rugi + menyesal if tak
coretkan dlm bloggies kesayangan aku.

so yeah, selagi ianya masih dlm ingatan,
akan ku coba utk luahkan segalanye
utk dijadikan kenangan di sini.. hihi ;-)

ok, as usual if topic life update,
tak lain tak bukan mksudnye post aku
penuh dgn pelbagai jenis crite
yg bermcm ragam dan bervariasi.
k ape yg aku mengarut ni -_-

so, today aku nk crite sedikit tentang
few things iaitu :

-my study break
-lagenda night 2015
-my final exam
-the last day in college (as foundation  student)
-my beloved juniors
-sambutan hari raya with friends
-stressssssss

okay... jom kite mulakan sesi story morry
yg mgkin agak pnjg lebar ni.
depends laa ye.
ade moood, gua story pnjg2
if malas, gua story pendek2 je ye..
hihi... jimat masa ! :-P


                  ___________________



My Study Break

ok, bde ni tak penting pun utk diceritakan.
tapi ntah lah.. rase cam nk crite jgak. haha
mgkin bcoz my last post,
is about my study break baru bermula..
so alang2, why not we just continue
the story of my life kan ? hihi

okay. my study break,
crite nye pendek sahaja..
3 words to describe my study break that time :
boring, stressful, awful

seriously, dlm byk2 study break yg pernah
aku lalui,, study break utk sem 3 ni lah yg paling truk.

boring. why ?
ntah.. rase cam malas gile nk study.
sbb aku tahu, ini last sem.
lpas final nnti aku dh habis foundation !
aku boleh balik rumah !
so maybe thats why aku rase
boring gile nk study... -_-"

stressful. of course, aku rase stress sgt
sbb aku takde semangat nk study dowh.
and aku rase stress sgt2 smpai tak tau nk study ape.
seriously, mmg tak produktif langsung mase tu :(
aku sgt risau. sempat ke aku catch up smua ?
smpat ke aku hafal semuanye ?
mampu ke aku persiapkan diri utk final nnti ? :'(

awful. yup, mmg awful sgt.
tak perlu describe lagi.
i just hate that study break so much.
tiap2 hari aku tak sabar sgt nk menghabiskan
study break & nk hadapi final secepat mgkin. hurm




                   ___________________


MMMC Lagenda Night 2015

ok, akhirnye..
tibe jugak sumting yg tak stressful sgt.
ok, aku tak pasti aku mention ke tak pasal ni
in the previous post,
but yeah... time tgh study break tu,
hari Jumaat (31/7/15) ada event ni kat kolej.

it's Lagenda Night.
bde ni tahun lpas pun aku attend jugak.
tahun lepas punye event tema dye ialah wonderland.
but tahun ni lagi best ! its : Horror Night.
and seriously, it was awesome !

meh, tgok gambor skit....





main entrance


tmpat dyeorg bagi doorgifts :D 
*lupe plak nk snap barang door gift tu -_-

The main stage. 
Kitaorg bebudak FIS kene duk blkg skali -..-

The FREE food.. :)
nasi and some lauk. aku letak skit je
and then mee goreng mamak . yummy ^^

Chocolate puding. yang ni bukan free. kene beli. Rm5 satu.


Free coconut shake ! :D yummy


My costume that night.
ala, bukan costume sgt pun.. just jubah biase.
and tudung double layer. cover muke.. -__-



okay, ape yg best sgt pasal event tahun ni ?
actually bile tgok balik,
persembahan tahun lepas lagi best.
makanan tahun lepas pun lagi best..

this year, persembahan sikit je.
and tak brape menarik sgt.
makanan dye, okay2 je... huhu
but alhamdulillah, still puas hati... ^_^

but ape yg membuatkan event tahun ni special
ialah tak lain tak bukan, friends.

yup, tahun lepas aku agak anti-sosial.
tak bergaul sgt. thats why aku rase tak best.
sbb aku duk lepak sorang2 je last year.

this year alhamdulillah,
aku lepak2 with my close friends,
makan sesame,,
and paling penting, selfie same2 ! hihi
seriously, selfie adalah kebahagiaan XD

not only that,
one more thing yg buat event ni jadi best ialah
the tema it self, "Horror Night"

pergh... dyeorg punye costume !
seriously i tell you.
awesome gilerr doe !
sgt creative, scary, and nice sgt2 !
mcm halloween tauu.

so, bde tu sgt fun actually .
yelaa, aku mane pernah merasai
suasana halloween.
so yeah, akhirnye dpat rasa jugak. hihi

ada satu lagi perkara yg membuatkan aku hepy mlm tu.
iaitu my costume as an old uncle.






at first aku pkai biase2 je.
then tetibe terase cam nk pkai topeng tu plak.
topeng tu aku punye. dah lama aku ade.
since kecik lagi. tapi tak pnah gune pun.

bile dpat tau ade event horror night ni,
trus suruh parents aku bawakkan topeng tu
mase cuti raya baru ni..

so, at first aku tak pkai tau.
mase event tu dkat2 nk habis,
tetibe terasa cam nk pkai plak.
lepas aku pkai je,,,
PERGHH

tetibe aku jadi femes dowh ! haha
serious. aku tak sangke bde tu berlaku.
semua org pndg aku.
semua org terkejut dan terkaku membisu.
semua org hairan, "eh, sape tu ?"
and semua org ckp topeng tu scary sgt2.. haha

and the best part is,
mase event tu nk habis dah,
semua org berebut nk amik gmbr ngan aku XD
hahahaha. seriously,  aku mmg agak femes mase tu

jom tgok gmbr2 lagiii



















konklusinye, rupe mmg memainkan peranan .  -__-


                  ___________________



My Final Exam

ok, mase yg dinnatikan telah tiba.
(setelah satu minggu aku lalui
study break yg amat menyeksakan..)

kali ni jadual agak lain sdikit.

Isnin : Organic Chemistry
Selasa : Oral Biology
Rabu : Pharmacology
Khamis : Basic Genetics
Jumaat : ICT

alhamdulillah, semua exam okay2 je.
kecuali basic genetics ! :'(
shit, aku tak tau knape. susah giler doe

mgkin sbb aku tak cukup study kot.
sbb genetics hari khamis.
mase tu mood cuti dh membuak-buak.
dh takde semangat nk study -_-

pharmaco pun agak mencabar.
tapi tak seteruk genetics tau.. aduhh
risau betul bile pikirkan result nnti.... T_T


                   __________________








The Last Day of College (as a foundation student)

aku masih ingat lagi perasaan waktu tu.
happy . mmg happy.
tapi takde lah se-happy mase last day of SPM tau. haha

seriously, last day of SPM lagi bahagia.
yg ni hanya secebis kebahagiaan je. haha

ntah lah. mase pagi Jumaat tu,
mmg rase berdebar gile.
sbb dlm few hours lagi,
aku akan habiskan last paper utk sem 3,
secara tak langsung, last paper utk foundation.

tapi lepas dh habis,
rase cam... kosong.
mcm... err, that's it ?

kebahagiaan tak tercapai dkat
tahap yg di-expect kan.
alamak, grammar aku dh tunggang langgang dh ni.
er, whatever lah, pndai2 lah korang phamkan >.<

ok, so what happened mase last day
aku kat kolej tu ?

lpas habis je paper ICT,
kitaorg pun kluar lepak2 jap.
aku kluar with 2 of my friend,
ThivyaShini and ThivyaPriya.
kitaorg just kluar jenjalan makan aiskrim.
takde keje. haha.

actually kitaorg kene kumpul balik
dpan main hall tu.
sbb around kul 11.30pm ade photo shooting session.
so yeah, that's why kitaorg lepak2 dlu.
ade satu stengah jam lagi kut....













lpas sudah makan ais krim ape smua,
kitaorg pun balik kolej and amik gmbor byk2..
byk lagi sbnrnye gmbr.
tapi malas laa nk upload smua. hihi.
lainkali lah ye

that friday night,
my family smpai around kul 7.30pm
lpas tu kitaorg stay one night kat hotel Hatten.

the next morning,
breakfast skejap.. (just me & my dad)
as usual, jom tgok gmbr makanan jap :






yang tu Nasi lemak. Warne hijau. Dont ask me why.. -_-


 as usual, cornflakes + susu sejuk mmg aku wajib akan makan !


This one is roti canai. lepas dh sparuh makan,
baru teringat nk amik gmbr. hihi :-P



lpas brekafast,
terus me and my mom pergi hostel.
nk kemas2 barang.

omaigod,
seriously i'm telling you.
BANYAK gile dowh barang2 hostel gua.
serious. sgt banyak.

aku pun tak sangka langsung byk camtu.
susah nk digambrkan melalui kata2.. >.<

around kul 12pm my dad dtg,
then kitaorg pun sumbatkan
segala brg2 aku tu dlm kereta dia.
perghh... nasib baik muat.

TAPI.
tak smua muat tau.
ade around 2 bags of big plastic
and sebuah kipas & mini fridge
aku terpkse tumpangkan dkat rumah Kak Zura.

smpai mcm tu skali kot.
mmg kereta ayah aku dh full gile
me and my mom pun terpkse berhimpit inside the car.

takpelah.
walauapapun, alhamdulillah
sbb at least, dh berjaya kemas segalanye. huhu
jom tgok gmbr bilik aku
yg dh dikosongkan :











i'm gonna miss you so much, my F-413 room... :')



                   ____________________


My Beloved Juniors 

disebalik kebahagiaan sbb dh habis foundation,
turut terselit kesedihan...
iaitu kesedihan berpisah with my favourite girls :
Aina & Hanisah..

they are my juniors.. (batch 10)
at first aku just rapat with Hanisah only.
then sejak Ramadhan start,
aku dh mula rapat with Hanisah's friend, Aina...

seriously, dlm byk2 org,
aku paling selesa bergaul with them.
and makin aku nk habis foundation,
aku dh makin rapat ngan dyeorg.

so, lama-kelamaan,
perasaan sayang muncul dlm hati.
and sejujurnye,
time aku tgh final,
aku slalu rase cam sedih je nk berpisah ngan dyeorg.

yelaa, if aku berpisah skrg,
bile lagi aku leh jupe dyeorg ?
tahun depan lah jawabnyee...
mase dyeorg dtg India bulan April inshaa Allah.
lama lagi dowh... huhu

skrg ni pun aku dh start rindukan dyeorg.. :')
tapi, skrg zaman teknology serba canggih. hihi
hope i can still keep in touch with them
via Whatsapp or Instagram or Facebook etc.


                    ___________________


 Sambutan Hari Raya with Friends

ok bde ni agak crazy sedikit.
aku smpai rumah Sabtu malam around kul 8pm.
then you know what ?
the next day : which was Sunday,
aku trus invite kwan2 rpat aku dtg beraya rumah XD

seriously doe. inilah bde paling drastic aku pnah buat.
letih tak hilang lagi. baru balik kot.
barang2 yg byk giler tu pun tak sempat kemas lagi.
trus invite kengkawan dtg umah . haha

actually aku sbnrnye busy giler.
sbb tu aku invite dyeorg awal2.. hihi
*ehh ? busy pe bnde plak.
kau kan dh start cuti ?? -__-

ok, bde ni mmg takde sape akan pham.
hurm. nnti lah aku luah skit di ruangan crite
tentang "stresssss"

k, bck to our story.
then aku invite laa few of my close friends.
but to be honest,
ade 1 or 2 person among them
yg aku tak brape rpat actually.

in fact, aku tak brape suke.
and i know, she hates me too.
but what to do right ?
in this case, i mmg tpkse invite her too.
sbb aku dlm keadaan terperangkap & terdesak.
susah nk explain cam mane.
but lantak arrhh

 so yeah, my mom cooked nasi arab
and spaggheti for them.
and also hidangkan sdikit variasi kuih raya. hihi

seriously, rase weird kot.
orang lain dh lama habis raya,
aku baru je nk start raya.. haha

and tak silap aku that time raya ke-24..
takpe. as long as it's still bulan Syawal... :-P

meh, tgok pics jap.
oh, sorry,
lupe nk snap gmbr makanan... :(












                   ___________________



Stresssssss

ok. ape bende yg kau stress kan sgt ni ?
kau dh cuti skrg...
foundation dah habis..
so, whats your problem now ?

to be honest,
banyak bde dlm kepala aku skrg ni.
yup.... byk sgt perkara yg aku kene fikirkan.

contoh ?

kemas barang. kemas bilik.
you know what ? smua brang2 hostel
yg aku ckp byk giler tu,
smuanya aku sumbatkan
dlm bilik adik aku....

why ?

bcoz that time kan my friends
nk dtg umah. takkan nk biarkan
dyeorg tgok my room bersepah kan ?
malu dowhh.. >.<

so, aku agak kesian jgak dkat adik aku.
coz tak pasal2 bilik dye jadi mangsa.
tapi bukan bilik dye je bersepah,
bilik aku pun bersepah sgt.
seriously i feel so serabuttt ! >.<

sbnrnye bilik aku yg sedia ade ni,
takde lah bersepah sgt mase aku balik.
but then, aku sbnrnye nk kemas
few things inside my cupboard
and tempat meja study tuu..

and tau2 jelahh..
makin kite nk kemas sesuatu,
makin jadi bersepah actually... :(
itu yg berlaku skrg.

and skrg ni,
dh hampir sminggu dh...
tapi blum siap kemas sepenuhnye lagi.
arghhh.. stress gilerr.. :'(

shit. aku rase aku dh byk bercerite dh
tentang hal ni... oopss.

k, ape lagi ea yg buat aku stress ?
pasal India pun satu hal...
berdebar gile kot.
tak tau nk prepare ape.
walaupun its still early,
but kite mmg perlu buat perancangan dari awal.

not only that,
aku jgak stress about my diet.

as you all should know,
asrama adalah tmpat yg terbaik utk diet.
manakala rumah adalah tempat yg sgt berpotensi
utk gemukkan badan... >.<

and yeah, sejak start cuti,
aku asyik makan makan dan makan
tanpa henti dan tanpa melakukan exercise.. :'(
shit. confirm berat badan naik mendadak... T_T

oh, another thing that makes me stress
ialah tntang perkara2 yg aku nk laksanakan
during this break..
aku takut aku tak sempat nk habiskan smua..

aik ? pelik je bunyinye...
contoh ??

contohnye novels..
aku beli byk giler novel
gune br1m hari tu...
so aku tak tahu sempat ke tak aku habiskan
smua novel2 aku dlm masa yg singkat ni

kalau boleh aku nk habiskan smuanye
before aku pergi India.
sbb kat India nnti dh takde mase dh nk
bace novel ape smua ni.

besides novel, movies pun same.
byk sgt movies yg sdg menanti di waiting list.
aduhh.. aku rase cam takde mase dowh nk
buat smua ni... aku rase busy sgt2... >.<

bukan tu je,
aku pun stress pasal family, friends, bf
and mcm2 lagi lahh..

arghhhh.. !
seriously, so many things in my head !
byk bde aku nk kene pikir !
byk bde aku nk kene laksanakan !
and aku yakin, cuti 1 month and half ni
akan berlalu dgn pantas ! :'(
this makes me feel lagi rushing . >.<

klah. aku dh tak tahu nk luah ape lagi dh.
mmg stress sgt.
bye2.... see you soon, inshaa Allah.



p/s : Aku stress and busy sgt. Sampai post ni pun ambil masa 3 hari utk aku siapkan. aduhaii. Tak tahu lah boleh continue post byk2 and rajin cam dulu ke tak.. :(

p/s : sbnrnye byk lagi bde yg aku nk luah and nk story. Tapi malas gile weih. Internet dah laa lembap sesangat. haish. lainkali lah.. inshaa Allah.