Saturday, July 11, 2015

Iftar with friends (Papa Johns & Caffe Bene)




Assalamualaikum.

okay, first of all,
sorry for the gambar hiasan kat atas ni.
mcm takde kaitan kot.
dah laa 'iftar' pastu letak
gmbr pompuan sexy cam tu... err. sorry tau

second of all,,
argh, aku tak tau knape.
tapi sejak akhir2 ni aku rase cam
panas sgt2..

aku tgok cuace kat luar okay je.
takkan aku sorang je rase panas ?
that's weird...

or maybe bilik aku kot yg berhaba.
hhmm.. ntah lah.
but i'm sweating like hell right now >.<
lepas mandi pun sama,
tetap rasa panas. aduhaiii :(

k, jom stoy morry skit.

hari Khamis baru ni,
aku ade berbuka dkat hotel
baru je aku crite pasal bde tu smalam . haha

and you know what, smalam (Jumaat)
aku kluar jugak skali lagi.
kali ni dgn kawan lain plak.
3 of us.. and the best part is,
kitaorg geng satu Malaysia.. haha

yup, Malay chinese and Indian..
cukup 3 orang berlainan bangsa. hihi

actually, aku tak rapat pun ngan dyeorg.
yg India tu, dia kawan dari puak lain.

okay wait, janagn salah sangka dgn perkataan 'puak'
yg aku letak tu.
aku nk ckp yg, budak India tu,
dye kawan dgn geng lain (dlm kelas aku)
and yg chinese tu pun kwn dgn geng lain (dlm kelas aku jugak)

so di sini, aku nk cub asmpaikan ialah,
mereka berdua mmg classmates aku.
tapi dlm kelas kitaorg tak duduk same pun.
and kitarg takdelah rapat sgt.

hahaha. thats the thing.
aku pun tak tau cam mane
tetibe kitaorg boleh plan kluar bertiga.
mcm pelik je kan ? haha.
lantak arhh

okay, so around kul 6.40pm aku kluar dari hostel.
budak India tu dye ade kereta sendiri.
so me and her naik kereta,
and berjanji utk jupe dgn yg chinese tu dkat
dataran pahlawan.

yg chinese tu plak rumah dye
dkat2 dgn area mall dataran pahlawan tu.
so sng lah, dye just jalan kaki.

actually kitaorg rancang nk pergi makan
dkat dutch harbour,
cafe yg aku pernah pergi
masa outing ngan kawan2 lpas CA1 hari tu..
sbb makanan kat cafe tu mmg sedap kot.
dah laa western food. mmg my favourite !

tapi, lain yg dirancang,
lain plak yg jadi.

ok, pasal ni aku malas nk crite pnjg.
dipendekkan crite,
kitaorg pun decide utk
makan dkat Papa Johns.

kitaorg beli satu set meal ni.
and aku pun order spaggheti extra utk aku
makan sorang2.. muahahaha. :-P























lpas sudah berbuka makan pizza,
kitaorg pun singgah Secret Recipe sat.
aku bungkus kek 2 keping.

eh jap. penjodoh bilangan utk kek 'keping' ke ?
haha.. mcm pelik je bunyi dye.
2 keping kek... 2 butir kek... 2 biji kek...
er, whatever lahh.
asalkan kek yg aku beli tu dua.. hihi

satu perisa oreo cheese.
and satu lagi plak durian chesese.
yummy ! :D

lpas sudah bungkus,
kitaorg pun visit petshop skjeap. hihi

aku mmg suke and minat giler
dkat binatang berbulu.
so, bile pergi petshop je,
trus rase exited tgok kucing, anjing, rabbit
especially hamsters !!













hamsters comel giler doe..
aku teringin sgt nk bela..
aku pernah bela hamsters dulu.
tapi dyeorg dah mati mase aku darjah 5..

so sejak tu,
aku mmg dh tak pernah bela pape haiwan dh.
kononnye tak nak ade pengganti dyeorg
dlm hati aku.. haha.

ok, back to our story.

sbnrnye, kawan chinese aku tu
dia nk pergi jalan2 dkat Jonker's Street.
aku pun tak penah agi jalan2 kat situ.

tapi.. mase tu dh malam,
and aku rase mcm tak nk pergi je.
nasib kawan aku yg India tu pun
dia takde mood nk pergi.
kalau boleh dia nk cpat2 balik.

so, kitaorg pun ckp lah baik2 kat chinese tu,
yg kalo boleh kitaorg nk balik awal.

so, lpas 10 minit lepak kat petshop,
kitaorg pun kluar dari dataran pahlawan,
and pergi kat mall sblah dia pulak, Mahkota Parade.

kat sini,
ade satu cafe ni : Caffe Bene.
kawan aku yg chinese tu yg nk bawak kitaorg mkn kt sini.

dia ckp kat sini ade jual something like desserts.
ice-cream, waffles, kek, and some stuff lah.
bende2 manis .

and as you all should know,
aku ni mmg suke giler2 dkat bde2 manis.
so ape lagi, exited laa aku pergi sane smalam ! haha








Meh nk crite pasal natang ni kejap. haha
smalam lepas aku bayar, dyeorg ade bagi bde ni. aku pun mcm :
eh, ape bde ni ? aku langsung tak tau ape bde natang ni.
then kwn aku ckp bde ni akan vibrate nnti if order makanan kite dh siap.
so, masa tgh tunggu kat meja tu, tetibe bde ni vibrate.
bile tgok kat counter, makanan kitaorg dh pun siap.
so kitaorg pi jelah amik makanan kt counter tu. hihi
so i was like : wow. hebatnye natang ni. haha. jakun skejap. tak penah
tahu pun ade teknology cam ni kat restoren/cafe.. hihi :-P








aku beli 2 ice-cream.
and satu ice-cream waffle.
tujuan aku tak lain tak bukan,
nak rase smua perisa. haha

perisa coklat mmg sedap !
copucino (sorry for the wrong spelling) -_-'
plak boleh tahan lahh.. tade lah sedap sgt.
tapi ice-cream perisa cream cheese mmg sgt sedap !
i love it so much !

and the waffle also, sgt lembut,
puffy and sgt sedap. serious.

tapi... gitu ar...
harga dye je.. ehem2 skit.
haish, smalam duit aku kluar mcm air je kut..
sedih gilerr.. T_T

itu lah hal yg aku tak suke bile kluar.
first of all,
duit cepat sgt habis.
(especially kalau naik texi
and pergi makan kat tmpat mahal2..)
second thing is, buang masa.
baik duk bilik and study je... kan ? hihi

tapi kalau skali skale, tak salah rasenye.
esepecially kalau bru habis exam.

ok, back to our story.
lpas dh mkn ice-cream tu smua,
aku and my indian friend pun balik.
yg chinese tu plak ?

dye ckp dye boring.
and dye nk jalan2 + shopping dlam mall.
so, kitaorg pun just, goodbye jelahh. hihi

aku smpai hostel around kul 9.20pm.

so, begitu lah critenye.
sorry for the boring post.
aku crite smua ni,
utk kenangan pada masa akan dtg. hihi

klah. done typing.
bye2.... :)

No comments:

Post a Comment