Tuesday, July 14, 2015

Iftar with Friends (Aeon Mall)




Assalamualaikum.

okay, pada saat ni,,
mase aku tgh menaip..
aku tak brape sehat sbnrnye.

pening kepala + selseme teruk.
dari tadi hingus asyik mengalir.
argh. benci betul if selseme truk dtg cam ni.
tapi nk wat cam mane.
dugaan... :( hadapi jelah.

baiklah, aku rase ni mcm dah entry ke-tiga
dah pasal iftar with friends.
alamak. byk bebenor kau iftar kat luar Sab oii.

hihihi. actually aku bukan suka sgt kluar ni.
especially kalau kluar outing ngan kawan2.
suka tu mmg suka.
tapi masalahnye duit cepat habis doe.
duit yg kluar tu mengalir mcm air je.. T_T
sedihh sgt2....

ok, back to the topic.
smalam aku kluar dgn kawan melayu.
tapi bukan satu batch.
but with my juniors.

dyeorg ni org yg sama yg aku berbuka
masa first day Ramadhan hari tu..

actually baru ni dyeorg cuti sem.. 3 minggu.
so skrg, dyeorg dh balik.. start sem 2..
so, tetibe dyeorg ajak aku kluar.

bile difikirkan,
aku dh nk habis foundation.
nnti dh nk fly India.
bile lagi aku nk luangkan masa dgn juniors ?
yedak ? hahahaha..
so, aku stuju jelah..

semalam (Isnin) kitaorg kluar around kul 6.20pm.
kitaorg naik teksi je... huhu
aku ingatkan dyeorg pergi Aeon melaka yg lama tu.
rupenye dyeorg pergi Aeon yg baru.
aku tak pasti nama nye ape.
takpe. itu tak penting.

ok, lepas smpai, kitaorg pun jalan2 sat.
actually kitaorg igt nk pergi mkn kenny rogers.
tgok2 dah penuh dahhh..
sbb mase tu agak lewat kitaorg smpai.

so kitaorg pun decide nk mkn kat food court.
hhmm... okay jugak.
aku mmg suke makan dkat food court !
best, mcm2 choices yg ade. jimat pun jimat. hihi

mase pergi foodcourt tu, org dh penuh kot.
kitaorg hampir tak jadi mkn kat situ.
sbb takde tempat kosong... :(

cari punye cari,
last2 dh jupe... alhamdulillah.

aku order nasi goreng Sweet and Sour.. :)
dyeorg plak order ape ntah lupe dah...








 Me, Aina and Hanisah.. :)



ok, aku bukan makan ni je tau.
lepas sudah mkn nasi goreng,
aku pergi hentam nasi lemak plak.. hehe
lpas sudah, aku makan burger... hihi
*sorry, lupe nk snap gambor.

see... byk giler kan aku makan ?
not only that. lpas sudah mkn kat food court,
kitaorg pun pi Baskin Robbin sat
and beli aiskrim... hihi
aku mkn flavour pisang.. yummy ^^

tgok. teruk bebenor perangai aku.
makan byk giler kot.
cam mane nk kurus ni weihhhh... :'( 

lpas bli aiskrim,
kitaorg pusing2 kat mall tu kejap.
just jalan2 and window shopping je.

and then ondway tu ade lah jugak beli some stuff.
some chocolates, some roti and stuff.
pastu before balik,
aku singgah A&W jap..
nk tapau burger utk dimakan pada hari ini. hehe

kitaorg plan nk balik kul 9.
tapi mase tu dh kul 9.25pm dah.
lepas tapau, kitaorg try call uncle taxi yg sama tadi.

tetibe, dye ckp takleh amik kitaorg !
then aku pun mcm, waddehel ??
jangan lah woii.. kitaorg nk balik cam mane ?? :'(

kitaorg pun try lah call no.tel taxi2 lain.
smua takleh amik.... :(

last2 kitaorg jalan jauh skit,
pergi dekat jalan besar utk cari taxi..
cari punye cari, jalan punye jalan,
akhirnye alhamdulillah,,
dapat pun satu teksi..
fuhh.. bukan main lega.

so, kitaorg smpai kolej around kul 10pm.
mase pergi tadi tambang teksi rm10.
time balik plak rm15.
takpelah mahal skit pun.
at least dpat balik.

so yeah.... itu smalam punye crite.
hari ni plak ?

hari ni kitaorg plan nk pergi bazar Ramadhan.
bazar yg aku pernah pergi 2 kali tu lah..
tapi tetibe tadi Aina and Hanisah ajak aku kluar lagi.
kali ni dyeorg nk pergi Jonker. nk beli sumting.

then i was like : alamak.
smalam duit aku dh byk habis.
takkan hari ni pun nk habiskan jgak ?
duit simpanan tinggal skit je lagi ni... :(

lagipun cam mane nk mintak izin ngan mak aku ?
sbb sejak akhir2 ni byk kot aku kluar.
mesti mak aku akan ckp :
"haa tu lah. kluar skali je, mesti rase nk kluar sokmo"

yup. mmg betul tekaan ku.. :(
mak aku ckp mcm tu...
tapi aku cuba lah terang kat dia.
aku bukan ketagih sgt nk kluar.
aku bukan suka sgt kluar..
kali ni je.... sbb ade hal skit.

tapi nasib baik dye izinkan jugak. hihi.
alhamdulillah... hhmm.
aku harap ni last lah aku kluar ngan kengkawan.
sbb nanti next week (Selasa) dh exam dah.
takkan asyik nk kluar je kan ?
bile nk study woii ? >.<

klah... done typing..
hhmm... lpas ni nk kene get ready plak.
inshaa Allah kul 6pm kitaorg kluar.
nanti malam karang or mungkin esok,
aku update entry pasal aku kluar laps ni k ?

argh. selseme aku masih ade lagi ni.
tak smbuh lagi.. aduhaii.
tak syok ar aku kluar pasni..
hingus mengalir jee..... :(

kbye............

oh by the way,
bawah ni ialah gmbr2 yg kitaorg snap tadi.
for your information,
hari ni kelas terakhir kitaorg.

yup.. kelas terakhir utk sem 3... in our foundation life.
esok dah start cuti..
budak2 ni smua dh balik blake doh tadi...

and hari selasa plak start exam CA2..
perghh... debarnye...
tak sabar aku nk cepat2 habiskan exam
and cepat2 cuti !







No comments:

Post a Comment