Monday, July 27, 2015

Girl's Outing.. Chapter 2




Assalamualaikum.

amboi.. tajuk post gua.. haha
bukan main lagi ber-chapter bagaiii.
ingat ini buku ke ape ? -.-"

ergh.. ngantuknye.
skrg ni kul 6.25am..
ntah knape tetibe rase nk update blog.

as you can see,
now i'm in my study break.
for one week.

so, its a really short period actually.
like seriously, byk bde nk kene study.
hanya dlm mase satu minggu.
so this week, i'll be very busy.

that's why i decided to update my blog now.
kalau tak,, smpai bile2 lah aku tak story psal bde ni.
rase cam rugi plak kalo tak share lam blog.

okay, hari Sabtu (25/7/15) aku kluar outing
with my father's cousin, Kak Zura...
sblum ni aku pnah jugak kluar ngan dia.
dalam post : Girl's Outing.. :-*

so, memandangkan aku dh nk habis foundation,
aku decide lah nk kluar skali lagi ngan dye.
spend time together with her.
and pergi jenjalan lagi dkat tmpat2
yg blum aku pergi dkat Melaka ni. huhu

so yeah. knape aku pilih hari sabtu ?
bcoz my CA2 exam bru je habis,
and my study break baru bermula.
so, baik aku kluar awal2.
nnti bile dh pertengahan study break cam ni,
rase cam busy giler la plak.
tade masa nk enjoy.

k, tanpa membuang masa,
jom ikuti kisahku pada hari tersebut ........

            ......................................

plan asal nk kluar kul 9.30am (from my college)
then pi mkan breakfast kul 10am.
tapi lain yg dirancang, lain plak yg menjadi.
tetibe Kak Zura ckp dye dtg lmbt skit
bcoz housemate dia nk ikut sorang.

then i was like : waddehel ?
housemate sape plak ni ?
mcm mane aku nk lepak ngan Kak Zura
kalau ade org ketige ?? :(

tapi nk wat cam mane kan ?
aku stuju jelah..
tunggu punye tunggu,
last2 around kul 11am bru dia smpai kolej aku.

so at first masa aku nmpk dia,
dia tak byk ckp sgt..
dia diam je...






at first i feel so awkward.
aku cuba lah borak2 ngan dia .
try to kamceng with her.
and lame2, alhamdulillah. :)
okay laa.. tak rasa awkward sgt dah lepas tu.

ok, the first place we went is Mydin.
k, kat Melaka ni ade 2 mydin tau.
so this one, yg aku pergi tu,
aku not sure ape name Mydin tu.

then we had our breakfast there..
Nasi Lemakk !
hehee.. lame dah rasenye tak makan nasi lemak.

tapi sayangnye,
nasi lemak yg aku makan tu
rase dia mcm tawar kut... :(
then the rice is a bit wet.
donno why -_-'







lpas dah makan,
kitaorg pun memulakan misi kita !
iaitu shopping !

hehe. actually kitaorg kluar ni
mmg plan nk shopping. shopping tudung . :D
dyeorg pun baru dpat gaji.
mmg best ler kalo shopping sesame. hihi

so yeah. i bought some few things.
malas nk crite specific.

so lpas sudah,
kitaorg pun pergi tapau
coconut shake..
and yup, its the same coconut shake
yg pernah aku minum hari tu.




 Coconut Shake Batu Berendam


it was superb !
nak2 bila tgh panas
and tekak plak tgh dahaga..
pergghh.. nikmat ! :D
alhamdulillah.

so yeah, we just minum inside the car.
then the next place we went ialah
Mahkota Parade.

kat sini we just jalan2 only.
then singgah kdai buku jap.
at first niat di hati hanye ingin cuci mata.
but then suddenly aku tgok,
aku byk diskaun yg dyeorg offer tau.
most of the novels, byk sgt diskaun.

from rm30 sumting to rm10 only.
just imagine. sebual novel yg boleh tahan tebal,
hanya rm10 je weii. rm8 pun ade jgak. haha
so aku rase rugi sgt kalo tak beli.
then aku pun beli lah novel dua biji. hihi

that day aku borong buku fixi byk2.
(pkai baucer 1Malaysia)
so this time, aku beli novel english plak.
its something about crime and investigation.
(kurang minat ar baca love story -_-)

so yeah. aku tak snap picture.
sbb aku plan nk snap kemudian.
masa kat rumah. lpas aku dh bace. inshaa Allah.

lpas sudah beli buku,
we went and eat our lunch ; KFC .






lpas sudah tu, kitaorg pun balik.
aik ? balik kemana ?
balik ke kolej aku sebentarr. hihi

masa tu dh pukul 4.15pm tau.
so, aku decide better kitaorg singgah kolej aku dulu,
and solat2 + rest skejap.
sblum smbung perjalanan kitaorg pas ni.

inside my hostel room,
kitaorg share2 movies tau.
aku mmg dh plan suruh Kak Zura bawak
dia punye collections of anime. haha

dye mmg minat giler anime.
mcm2 movie and cerita yg dye simpan.
so, aku suruh laa dye share skit utk aku !

tapi malangnye. laptop aku dh full memory lah. :(
dye punye storage utk anime2 tersebut plak besarr.
so, sempat share skit je.. haish.
ade lah tu hikmah disebaliknye.

k, lpas dh siap solat, share movies ape smua,
kitaorg pun bertolak kluar at 5.30pm.
kali ni kitaorg nk pergi hospital.
nak melawat adik kepada kawan Kak Zura.








budak tu dia mengidap Thalassaemia.
aku blajar kot psal penyakit ni mase sem 3.
and Thalassaemia ni bru je kluar exam CA2 baru ni.haha

so, smbil2 melawat dye,
aku try ingat2 balik points2 yg aku hafal
pasal thalassaemia.. hihi

lpas sudah, kitaorg pun pergi pantai klebang.
hhmm. pantai ni, smua kengkawan aku dh pernah pergi.
aku sorang je blom pernah. huhu

dah lama dh aku plan ngan Kak Zura
utk pergi pantai ni. tapi takde pluang hari tu.
so skrg lah pluangnye... huhu
meh tengok gambor skit :-*





 Kak Zura and me


 Kak Ayu and me








 Merenung masa depan.. hihi :-P


 Candid shots.. hihi >.<


after sudah snap gmbo byok2,
kitaorg pun menuju ke satu rumah open house ni.
rumah kawan kak Zura.
mase tu dah pkul 7.30pm.

kat sane i just ate 3 ketul roti jala..
and the roti jala was awesome ! :D
*sorry, gmbr takde. bcoz masa ni
my phone bettry dah mampus.. :(
so tak dpat snap ape2 gmbr.. huhuhu

lpas sudah rumah ni,
aku ingatkan nk balik dah,
rupenye ade sebuah lagi rumah open house.
alamak.. byk giler kot aku makan >.<

the second house,
aku makan a plate of nasi lemak.
*ye aku tahu. malam2 pun aku mkn nasi lemak.
teruk giler. mmg patut lah tak kurus.. :'(
and ade jgak aku mkan 3 ketul lemang.

hows the food?
hhmm... no comment.
but papepun,
alhamdulillah.. syukur atas segala
nikmat dan rezki yg Allah tlah berikan.. :)

lpas sudah mkan,
kitaorg pun balik..
aku smpai hostel around kul 10pm.
pergh.. seharian kluarr...
drpd kul 11am smpai 10pm. wow.

konklusinye ?
omg. byk giler aku makan.
and seriosuly gaiss,
my berat bdan dh naik mendadak.
aku tak tipu. kali ni mmg naik teruk.
5kg naik... :'( aku tak tau nk buat cam mane lagi dh.
i just have 2 more weeks here.
nk diet and turunkan balik berat bdan
pada berat bdan idaman, mmg mustahil.
tak sempat weii... T_T
i feel like i wanna cry.......... :'(

klah. done typing...
before aku blah,
just nk luah sikit je lagi.......

yup.. aku ade dua minggu je lagi kat sini.
thousands of feeling sdg bermain di hatiku.
gembira... of coz, sbb nk habis dah foundation.
sedih... bcoz yeah, lpas ni aku dh takkan
tgok dah kolej and hostel ni for 2 and half years.
goodbye my lovely room.. :')
and jugak stress... stress pasal exam.
mampukah aku buat yg terbaik utk final ni ? :(


p/s : Doakan aku ye... :) Thanks.


No comments:

Post a Comment