Saturday, June 20, 2015

Outing with Family (Ramadhan)




Assalamualaikum..

hey.. how are you ?
hope you're fine. hihi.

then how am i ?
err.. i'm not fine actually.
ntah. sakit tekak + selseme arh..
stress gilerr.. >.<

okay, as mention in the prev post,
my family are coming to melaka on Friday right ?

so yeah, yesterday (Friday) they came.
and today, (just now) around 12.30pm,
dyeorg dah bertolak balik ke Kemaman.. haha

ok, meh nk cerita serba sedikit
tentang outing aku ngan mereka
selama 24jam ni... hihi

they reached Melaka around 12.05pm, Friday.
then they took me out.
sblum tu, aku ade suruh dyeorg bawak satu beg besar.
sbb aku nk dyeorg bawak balik few of my stuff.

yelah, ade kurang 2 bulan lagi aku stay kat sini.
nnti aku akan tamatkan dah foundation ni.
so, mesti susah giler kalo nk bawak balik
semua barang lpas Final nnti..

mklum lah, hostel ni dah ibarat rumah aku sendiri dah.
banyak sgt, and mcm2 brg ade kat sini.
peti sejuk, iron baju, baju2 yg sgt byk, buku2
and mcm2 lagi lah....

takleh bayang aku cam mane aku nk
bawak balik smua brg2 tu nnti.
so, utk memudahkan hari yg mendatang,
aku suruh lah dyeorg bawak balik skit2 brg aku ni.hihi

okay, so kitaorg stay kat satu hotel ni: Ramada Plaza.
hotel ni kitaorg tak pernah stay pun before.
this is our first time...

so how was it ?
alhamdulillah... okay je..
price ? i'm not sure about that.
dont ask me ok. hihi. sorry :P
meh tgok gmbor skit :













lpas check in, smpai bilik, snap2 gambo,
then ayah aku ckp dye nk rest.
kul 6pm bruu kluar pergi mall.

then i was like : what the hell ?
lewatnye...... :(
aku nk jalan2 kat mall.
ape gune kalo dyeorg dtg jauh2,
amik aku dari hostel,
last2 duk saje2 je lam bilik hotel. -__-'

tapi bile difikirkan balik,
kesian jgak ayah aku.
letih2 dye drive dari kemaman
ke melaka (6jam)..
so, bg chance ar dye rest dulu... :)

lain yg dirancang, lain plak yg jadi. hihi
rancangnye nk kluar kul 6.
then tetibe ayah aku ckp, jom ar kluar awal.
mase tu around kul 4.30pm.. hihi

so, kitaorg pun pergi mahkota parade.
tujuan kitaorg gi situ cuma satu :
aku nk beli novel byk2 pkai baucer buku 1Malaysia !

haha.. so, kitaorg pergi lah kat MPH.
then aku borong byk kot, buku FIXI.
yup, skrg ni aku lebih kpd buku fixi.
aku dh muak kot dgn smua novel2 cinta .
so, ape salahnye tukar selera kan ? hihi

alhamdulillah, aku beli agak byk.
around berbelas or maybe due puluh jgak lah novel.
omaigod. fist time kot aku beli novel
byk2 cam ni. rase cam gian sgt2.
seronok sgt2 masa beli byok2. haha

ok, gmbar novel takde.
tapi takpe inshaa Allah mase cuti sem nnti
aku snap gmbo novel2 yg aku beli,
and post kat sini k.

sbb smua novel2 tu aku suruh dyeorg bwak balik kemaman.
yelah, kalo simpan byk2 novel kat hostel aku ni pun buat ape.
bukn aku bace pun. busy kot.
and then mcm menambahkan lagi je brg dlm bilik. -_-
baik simpan kat rumah je... huhu

masalahnye, skrg ni aku tgh duk pikir tau.
sempat ke aku habiskan smua novel2 tu
mase aku cuti nnti ?? :-/
hhhmmm.....

ok, back to the story.
then lepas beli novel, kitaorg booking tempat,
utk iftar... dekat kenny rogers je.. huhu
kitaorg beli yg family set punye.. :)





then after that kitaorg turun bawah,
pergi giant and beli some stuff.
for my hostel... 

lpas tu, kitaorg pun pergi dataran pahlawan,
which is also a mall, just opposite to
mahkota parade punye mall.
yes as you all should know,
melaka ni byk giler kot mall.. haha

kitaorg pergi dataran pahlawan tu utk
beli ticket wayang. hihi
ingat tak, hari tu aku kluar dgn kawan2 aku,
tgok wayang crite hantu..

and you know what, this is the same place.
the same mall, and the same wayang. haha
tapi tgok crite lain arr.
kali ni kitaorg tgok crite Jurassic Park.
rmai org kabo crite tu best.

so, how was the movie ?
it was superb ! :D

tapi aku tak tahu knape ayah aku ckp
movie ni boring... -..-"
adik aku ckp movie San Andreas lagi best.
hhmm. ntah lah. aku pun tak leh nk kate ape.
sbb aku tak tgok lagi movie San Andreas tu.

papepun, movie Jurassic Park ni pun
tadelah teruk sgt.
dye byk suspens and byk adventure.
and yg paling aku suke,
watak hero dye hensem gilerrr >.< !! haha

alamak.
tersalah crite plak woii.
padahal kitaorg beli ticket je dulu.
wayang kul 8.30pm.

kitaorg berbuka dulu,
baru pergi tgok wayang.
alamak, susunan crite salah plak.
hahahaha. takpelah, pndai2 lah kau
fahamkan jalan crite yg aku tgh taip ni ye.. :-P

baiklah, dipendekkan cerita,
actually smalam kitaorg ade problem tau.
kereta buat hal ! :(

actually ayah aku dtg melaka naik kereta sewa.
yup, kereta myvi.
hari tu pun aku pnah crite kan ?

aku pun tak tau knape dye prefer
bawak kereta sewa drpd bawak kereta dye sendiri -_-

ok, then smalam tetibe kereta myvi ni buat hal tau.
enjin takleh hidup.
padahal kereta tu masih baru kot.

so, kitaorg syak, betri kereta yg ade prob.
last2, malam tu kitaorg terpkse naik teksi balik hotel.
esok pagi tu, ayah aku panggil org tolong check kereta.
and yup, mmg sbb betri.

last2 terpkse tukar betri baru. haish.
so , nk wat cam mane kan.
bende dh nk berlaku.
at least nasib baik kereta tu takleh hidup
mase dye tgh parking.
if kereta mati tgh2 jalan, tak ke lagi teruk ?

okay, then today, mase sahur,
kitaorg makan dlm bilik hotel je.
pihak hotel yg hantarkan makanan dlm bilik.

makan ape je sahur tadi ?

err.. susah nk explain.
and aku rase malas plak nk crite...
semakin takde mood plak. hihi. sorry

so, mcm tu jelah.
sorry ye, crite aku kali ni
mcm bolok semacam je... -_-
tak ikut turutan. tak kemas.
dan tak berape menarik.
sorry for this boring post.. >.<

klah, done typing.
aku penat sbnrye.
rasa cam mamai semacam je.

and skrg ni dh kul 7 lebih dah.
so, i think i better prepare my food for iftar.
klah, thanks for reading...
when will the next post be ?

hhmm... ntah lah, hanya Allah je yg tahu.
tapi kemungkinan lpas ni aku mmg akan busy giler.
so, lmbt skit ar kot bleh re-new entry baru.huhu.
so yeah..... bye2...
assalamualaikum & selamat berbuka ! :D

No comments:

Post a Comment