Sunday, June 14, 2015

Girl's Outing.. :-*



Assalamualaikum.

haii ! bertemu lagi ye kite.. hihi
padahal bru je smalam(Sabtu) aku update blog
pasal aku kluar ngan kwn2 aku hari Jumaat tu.
and then you know what ?

lpas aku update blog tu,
tetibe my father's cousin msj..
dia tanye, free tak hari ni,
dye nk ajak aku kluar.

then i was like :
err.. smalam bru je kluar.
hari ni, bru je update blog pasal kluar ngan kwn.
tetibe she ask me to go out with her.
hahahaha.

so aku pun ape lagi, setuju jelah !
bukan senang nk cari peluang keemasan utk kluar cam ni.
lagi pun, she's my father's cousin.
rase cam, selamat skit kluar ngan dia.. ^_^

okay, so yesterday(Sabtu) i went out with her at 2.45pm.
first, kitaorg pergi satu tempat ni...
*as usual, mmg aku takkan igt nama tmpat tu.hihi*

then she took me for coconut shake.
for your information,
aku dah lama sgt mengidam nk try coconut shake ni !
walaupun aku sbnrnye takdelah suke sgt
dkat air kelape ni.. hihi

so, smalam dia bawak aku kat sana..
then, aku pun try lah coconut shake tu.....







 akak makan bakso. aku plak makan nasi lemak jerr.. hihi




omaigodddd . sedap giler doee coconut shake tuh!
perghhh.. rase cam heaven giler !
*tapi kan, lpas balik tu, aku ade crite kat kwan baik aku.
pasal coconut shake ni lah. and then dye pun mcm ;
eleh.. coconut shake je pun. smua org pnah rase.
kat Kemaman pun ade. -_-
then aku pun mcm ; hah ?? yeke ?? tak penah tahu punnn T_T

k.. nmpk sgt aku ni mmg ketinggalan zaman.
bagai katak di bawah tempurung.
smua bende tak tahu.. aduhh. malunye.. >.<

takpelah.
ape yg penting, my craving terhadap
coconut shake tu dah satisfied ! alhamdulillah.. :)

ok, lpas dh makan2 minum2,
kitaorg pun pergi mall..
mall ape ? errr..
aku tak brape ingt lah.. haha
tak silap aku 'aeon bandaraya melaka' kot ?
hihi.. harap2 betul lah nama dye cam tu.. :-P

so, aku buat ape je kat mall tu ?

aku just jalan2 and pusing2 seluruh mall,
setiap tingkat... hihi
yup, window shopping jeee..
nak beli, malasss...
*bukan malas sbnrnye.
tapi duit kurenggg ~ >.<

then kat sane, aku ade beli skit some
stuff from the bakery..
some biscuits from Famous Amous,
then berhenti rehat sebentar makan
ais krim Baskin Robin.. ^.^









lepas sudah, kitaorg pun kluar dari mall,
then aku suruh akak tolong carikan tmpat utk
amik gmbr.. hehe. saje, nk photoshoot.. :-P

masa ondway nk pergi tempat bergmbr tu,
tetibe ternmpk tepi jalan sign board :
"Goreng Psang Cheese"

ape lagi, aku terus suruh akak berhenti skejap !
nasib baik boleh, and sempat berhenti tepi kat kdai tu.

okay, sbnrnye, ini satu lagi makanan
yg aku dah lama mengidam nk rase.
aku tahu, pisang goreng cheese ni dah lama famous.
semua org dh pernah rase... hhmm.

tapi as i said before,
aku mmg ketinggalan zaman skit.. T_T
tak pernah rase lagi...
so, alhamdulillah, smalam aku dah beli.
and aku dah rapat rasa.. aahhh, akhirnye.....





 Pisang goreng cheese + chocolate



so how was it ?
yummy ! sedap sgt !
aku sgt berpuas hati ! hihi
alhamdulillah...... :')

ok, lpas tu kitaog pun pergi lah tempat yg nk dituju tu.
then sesi penggambaran and selfies pun bermula.. hihi
*gmbr aku letak bawah skali*

then lepas amik gmbo,
actually kitaorg plan nk gi kedai tudung sat.
tapi, masa tak mengizinkan.
dah lewat dah mase tu, almost maghrib.
so, akak pun hantar aku balik kolej..
mase tu around kul 7pm tak silap...

so, begitu lah crite dye...
actually, hari tu pun aku ade kluar ngan dia.
tapi masa tu malam. kitaorg mkn asam pedas claypot.
so, bile mlm mmg tak sronok sgt lah..
sbb tak dpat selfie ape sume... hihi

baiklah, koklusinye ?
alhamdulillah, aku puas hati sgt dpat kluar ngan dia smalam.
sbb aku dpat lepak ngan dia lame2,
spend mase berkualiti same2...
dpat makan pisang cheese
and minum coconut shake yg aku dh lame mengidam. hihi
and paling penting,
dpat selfie ngan dye sebagai kenang-kenangan ! :D

klah, done typing..
jom tgok gmbr !
*gmbr ade byk lagi sbnrnye..
tapi malas lah letak smua..
dlm blog letak skit jelah.. hihi
yg lain simpan sebagai kenangan.. <3  












Thanks for everything, kak... :-)




Memories
 

No comments:

Post a Comment