Saturday, May 2, 2015

Back To The Normal Life :(




Assalamualaikum.

hello and hai..
just a short update for today.
aku malas + takde mood nk update pnjg2.

tittle of the post :
"Back To The Normal Life"

yup.. normal life of a student.
yg sgt busy.
dan hidup penuh dgn stress.

TAPI

the 'normal life' tu blum tiba lagi tau.
err.. i mean, sbnrnye, aku belum
merasai lagi 'normal life' sbgai student
seperti mana ape yg aku rasai sblum ni.

kenape aku ckp cam tu ?

bcoz skrg aku sbnrnye berada dlm fasa peralihan.
yup... lebih sedap lagi bunyi nye if aku ckp
aku skrg ni tgh mengalami life changes. :(

baiklah, skrg aku dh ada kat hostel.
aku smpai Melaka semalam,
(Jumaat around kul 7pm.)

lpas smpai Melaka,
my dad hantar me and my mom kt hostel.
just utk kemas2 skit ape yg ptut.

then my dad and bro pun pi cari hotel
utk stay satu malam.
alhamdulillah, nsib baik dpt jugak hotel.
King's hotel.

this is the first time kitaorg try hotel ni.
and how was it ?
alhamdulillah, the hotel was superb ! :D
*k, malas crite pnjg pasal hotel.
sorry. this is not a hotel review or sumting.hehee

lepas tu, pagi tadi (sabtu) aku breakfast
ngan family dkat hotel tu.
then lpas breakfast, pergi mydin kejap.
ade few things yg aku perlu beli.

then lepas tu ?
terus ayah aku hntr aku balik kolej. :(

hhmm.
i don't know why.
but sejujurnye, balik kolej kali ni rase berat sgt.

ntah lah. rase malas ade.
rase cam takde semangat.
rase sedih pun ade.. :(

aku tak tau knape aku jadi cam ni.
adakah sbb aku tak prepare fizikal & mental aku?
or adakah mungkin aku dh 'attached' to my
home and family ?
homesick mungkin ? :(

itu satu hal.
satu hal lagi yg menyedihkan,, berlaku skrg ni.
yup... skrg ni lah.
fasa life changes.

aku cuti 3 minggu.
so, bila dh balik smula kat sini,
rase cam weird + awkward gile.
aku kene cube utk adapt dgn enviroment kt sini.

skrg aku mcm agak blurr2 skit.
aku kene cuba ingat balik life aku kt sini.
and cuba biasekan diri.

one more thing yg buat aku sedih,,
i don't know why tapi aku rase cam
sunyi and kosong giler..

serious. sgt sunyi. sepi. kosong. sendiri. gelap.
dan mcm2 perkara negative lah yg aku rase.. :(
dari tadi dh byk kali aku nangis2.
rase stress kot.
dah laa masa rasa cam lambat giler bergerak -__-'

aku tahu knape aku rase kosong sgt cam ni.
first, sbb hostel mmg agak kosong + sunyi.
rmai students tgh cuti skrg ni.
tinggal few seniors only.
so, mmg sejak mula2 msuk hostel,
aku tak ckp ngan sape2 pun... :(
that's why rase sunyi giler.
kengkawan aku pun balik hostel lame lagi.
trpkse sabor jelaaaa duk sorang2 sini >.<

second,
sbb aku takde ape nk buat.
ingat lagi tak post pasal 
spending 5 days holidays in hostel ?
ye, mmg betul. aku duk sorang2 je
kt hostel masa tu.
5 hari berturut2 plak tu !

tapi....
kes mase tu lain tau.
that time aku busy.
ade byk kerja nk buat.
so, masa yg berlalu begitu pantas skali.

but now ?
i have nothing to do !
biase nye life kt hostel is all about study.
but now ? nk study ?
nk study ape.. kelas tak start agi.. -_-
i dont know what to study !

bace novel ?
aku tak bawak novel.. T_T
so gitu ar.
aku tak tau nk buat ape.
rase cam boring + sunyi + stress giler.
haish........ :'(

so aku bukak laa laptop..
ingat nk tgk movie.
tapi malas pulop ase.
last2 aku skype ngan mak aku,
and then now aku decide utk update blog.hihi

so yeah...
itu lah dia..
serba sedikit luahanku pd hari ni.
hhmmm..

skrg dh pukul 10.10pm
aku rase baik aku tidur je op ?
at least kalau aku tidur,
boleh laa mase berlalu dgn pantas skit kan? hihi

baiklah, konklusinnye...
skrg aku mengalami life changes.
dan ianya mmg menstresskan aku.
so ape boleh aku buat ??
sabor jelaahhh.....
2 hari je lagi.
Ahad and Isnin.
then Selasa ?

bermula lah kehidupan baru sem3 ku.. :)
hish.... berdebar nye aku rase... >.<


p/s : i will try to update a post about my sem break as soon as possible.. ;-)

No comments:

Post a Comment