Sunday, April 26, 2015

Lepak with Safika :D





Assalamualaikum.

okay, just a short update from me :)
hari ni, Ahad(26 April) adalah minggu ketiga
aku berada kat Kemaman.

and yup, hari ni,
setelah satu tahun lebih
memendam rindu terhadap
kawan2 skolah menengah aku,,,

akhirnye dpat jugak aku jupe dgn one of
my favourite best friends..
who ?

yup. sudah terang lagi bersuluh,
tajuk post sudah menyatakannye.. =.='
Safika. :)







Safika is one of my best friend.
aku kenal dye since form 1.
and mula rapat ngan dye mase form 2.
aku ade crite skit pasal dye
dkat post aku yg pasal SAHABAT tu..
yg mane satu dye ?
haaa... itu, teka laa sendiri.. hihi :P

so mcm,
mase form5 aku mmg rapat sgt ngan dye.
slalu lepak2 lam kelas,
share2 problem, discuss pasal bde2 merapu.
dan mcm2 lagi lah.. haha

although kitaorg penah jugak gaduh besar,
but alhamdulillah,
i'm so thankful that until now,
kitaorg masih boleh keep in touch,
and i love her. and she loves me.
tu yg paling penting. hihi

bak kata orang, biar jauh di mata,
dekat di hati... <3
ape gune kan, if jupe tiap2 hari,
tapi rupe2nye kawan kite tu talam due muka,
or maybe slalu tikam kite dri blkg. kan ?

so mcm tu lah...
walaupun dh lama giler tak jupe dye,
tapi takpe. aku paham.
masing2 sibuk kan ?

dye sibuk... aku sibuk...
but walauapapun,
kau tetap di hatiku... :')
begitu jugak dgn kwn2 rapat aku yg lain mase form5..

ok, back to today's story.
actually aku tak rancang langsung tau nk jupe Safika.
bde ni berlaku secara tetibe.
aku saje je whatsapp dye tanye pasal reunion kelas 5 Jazzar.

aik ? reunion ape plak ni ?
okay, yg ni lainkali aku crite k. (inshaaAllah)

so, actually aku mcm tak brape pasti boleh join ke tak reunion tu.
sbb tu lah aku msj Safika, and tanye dye free tak.
coz aku ingat nk jupe dye dulu.
yela, tkut je tak dpat hadir reunion tu.
nnti sedih plak if tak dpat jupe kawan2 baik aku. :(

so, when i asked her,
she said she's free.
and she can come to my house.

so, i was really exited.
then today, she came to my house lah. hihi
around 10.30am dye smpai.

then we just lepak2 in my room.
omg. awkward giler kot mase first2 ckp ngan dye. haha
just imagined,
dah setahun lebih kot !

kitaorg tak penah jupe,
tak penah call.. whatsapp je.
tu pun jarang2.
then suddenly berjumpa.

mata bertentang mata.
senyum berbalas senyum.
dan akhirnye, ketawa terbahak-bahak.
pergh, sgt awkward. hahaha

so, sesi curhat murhat & story morry pun berlaku lah.
p/s : (curhat tu maksudnye luah perasaan) hihi

after that around kul 12.30pm dye pun balik. hihi
so, ape yg aku rase ?








alhamdulillah.
aku rase happy sgt.
at least aku dpat jupe kawan aku,
before aku pergi India nnti..

and yup, aku rase berpuas hati sgt.
dpat luah2 perasaan,
and dpat lepak lame2 ngan Safika !

klah. done typing.
harapan aku ialah,
aku dpat jupe jgak kwan2 aku yg lain.
secepat mungkin.
before aku fly ke India... :')

thanks for reading. bye2.. ^^

p/s : Minggu ni aku akan stress and busy giler. Byk bde yg aku kene pikir. Especially about my college bcoz Jumaat ni aku kene bertolak ke Melaka dah. So, kemungkinan besar, this is my last post ketika aku berada di rumah. The next post mungkin mase aku kat hostel kot. But pape pun, i will try my best utk update pape perkara penting dgn segera... ;-)
 

No comments:

Post a Comment