Saturday, April 11, 2015

I'm home ! :D



Assalamualaikum..

yup....my sem 2 is overrr !
pergh... skejap giler masa berlalu kan?
aku rase cam baru je smalam aku pergi Melaka,
utk start sem 2... then skrg ?
dah habis dah punn..... :') #alhamdulillah

so ape crite ?
ok, aku ingat nk criter one by one about my exams.
tapi, itu nnti lah...
another post k ? :-*
(kalau rajin lerrr.. hihi)

skrg aku just nk crite pasal perjalanan pulang ku ~

smalam, jumaat (10 April )
lepas habis exam,
aku trus balik bilik utk packing barang.

okay, packing barang bile nk cuti sem ni adalah
sesuatu yang sgt menyeronokkan sbnrnye.
tapii.....
kali ni, aku tak rase sronok sgt. haha
knape ? sbb aku terlampau letih.

yup, letih dgn exam...
3 minggu kot...
first CA2, then study break then finals..
so mcm takde masa nk rehat...:(

especially time finals tu.
mcm2 dugaan kot yg menimpa aku.
tapi aku malas lah nk crite.
konklusinye, mmg time exam tu
aku tak cukup tidur and asyik stress je memanjang. :(

then lepas habis exam,
ingat kan nk rehat2 or nk tidur.
tapi aku tak sempat nk tidur.
packing barang punye pasal lah... >.<

then one more thing,
aku tak nak tidur sbb aku ingatkan
aku nk tidur lam bas je malam tu.
tapi, tgok2, bile dlm bas, aku takleh tidur lgsung !

oh lupe nk bagi tahu.
yup, aku balik kemaman naik bas.
but my dad yg dtg amik.

hhhmm... ye.
dye naik bas,
dtg melaka,
amik aku from kolej.
then sama2 naik bas balik Kemaman.

kenape ?
okay kau jgn nk tanye aku.
aku bukan anak manja ke ape ke.
bukan aku takleh berdikari.
but its all ayah aku punye permintaan.
so nk buat cam mane ? dgr jelah kann... hmm

ok, back to the story...
the bus is at 9.30 pm...
so, aku smpai Melaka central tu around kul 8pm.
then me and my dad pun lepak2 ar jap.
since he knows that i love burgers so much,
kitaorg pun pergi mkn McD... heheee






lepas mkn McD, aku still rase lapar.
yup, aku mmg tak tahu ape problem aku.
aku slalu rase lapar.
and yg paling truk,
aku mkn byk mane pun,
aku tetap tak rase kenyang.
rase cam nk makan lagi,
dan lagi
dan lagi....... :'(

omg... bahaye kot.
mcm mane nk kurus if asyik makann je.. T_T

k, back to the story.
lepas makn McD ak still rase lapar.
then mase tu baru je kul 8.45pm.
so aku pun ajak laa ayah aku
mkn nasi goreng plak... hihi
(sorry. gambr nasi goreng takde.. :P)

burger dah laa byk kalori.
pastu makan aiskrim lagi.
pastu mkn nasi lagi..
astraghfirullah... >.<

okay, then kul 9.30pm kitarog pun naik bas and bertolak.
mcm aku ckp tadi,,
aku sengaja tak tidur petang sbb aku ingat,
nk tidur lam bas. tapi akhirnye..
aku tak tidur langsung.

yup, 6 jam perjalanan....
aku hanye tidur 15 minit je...
the rest ? aku just tgok tingkap,
tgok depan (aku duk blkg seat driver. so leh tgok dye drive)
and then just dgr mamat2 indon
borak2 ngan driver bas... -___-"

kitaorg smpai Kemaman kul 3am.
lepas tu berhenti depan centre point kemaman,
then naik kereta ayah aku, balik umah.

lepas balik umah,
masuk bilik,
trus tidurrr !

OMG.
sgt teramatlah ngantuk + letihhh.

so, begitu lah critenye.
skrg aku kat rumah.
and this is the first day of my sem break.

baru tadi aku ingat nk lepak2 ngan laptop aku.
then suddenly........

aku baru perasan aku terlupe bawak charger laptop.
shit.

hancur plan aku nk tgok movie lam bilik tiap2 hari.. :(
alamak... sia2 je kot aku bawak beg laptop berat2.
last2 ? aku takleh nk gune utk cuti sem 3 minggu ni.. haish T_T

so, utk update blog,
boleh laa aku gune komputer rumah.
but nk tgok movie smua tu ?
ala, tak best laa kalo tak leh gune laptop :'(

hhmm.. klah.
done typing for today.

actually ade beberape berkara yg lain
yg tlah berlaku hari ni.
and ade bde lain jugak aku nk criter pasal sem break kali ni.
tapi... aku letih. and rase cam malas nk crite.
so, takyah laa crite ye ? hihi..

klah, bye2... thanks for reading... ;-)

No comments:

Post a Comment