Monday, April 27, 2015

Conclusion For My Sem 2 Life





Assalamualaikum..

hai.. hihi.
padahal baru je smalam aku update blog.
tak sangka, bertemu lagi aku dgn
bloggie kesayanganku harini.

yup, if u read my previous post(iaitu post smalam),
aku ada ckp yg aku mungkin takkan update dh blog
mase aku kat rumah ni.
mungkin next post mase aku kat hostel nnti.

tapi... ntah mengape tetibe terase rajin plak
nk menaip skrg nie. hihihi

alkisahnye begini...
aku baru je habis baca novel.
then aku main lah ngan phone.
bukak Instagram, Facebook then Twitter.
tetibe nmpk laa link blog aku kt twitter tu.
aku pun klik jelah.

then aku pun terbaca post2 aku sblum ni.
lepas aku baca post pasal 'First Week of Sem 2' ,
trus rase bersemangat nk tulis satu post utk hari ni.hihi







ok, tajuk post hari ni,
"Conclusion For My Sem 2 Life"

utk sedapkan lagi crite kat post ni,
dinasihatkan agar membaca balik post yg aku
bg link kat atas tu . pasal first week of sem 2.
haaaa, post tersebut ialah pendahuluannye.
dan post hari ni plak ialah penutup. hihi

utk memudahkan pembacaan,
aku akan dividekan story kite kali ni kpd
beberape bahagian iaitu :
- my life secara keseluruhan
- about lecturers & subjects of sem 2
- about friends during sem 2 life


                   ___________________


secara keseluruhan,
alhamdulillah...
aku bersyukur sgt sbb dapat lalui sem 2
dgn baik walaupun byk jugak dugaan yg menimpa.

my life mase sem 2 ni boleh dibahagikan kpd 3 fasa.
fasa sblum Ca1
fasa selepas Ca1 dan
fasa ketika Ca2, study break & final

fasal sblum Ca1 mmg alhamdulillah.
semuanya baik dan semuanye terkawal.
semuanya mengikut perancangan,
dan mmg takde byk sgt masalah lah.

fasa lepas ca1, ade beberape problem yg muncul.
pasal ni aku malas nk crite specefic.
sbb aku tahu, ade jugak yg aku selitkan
skit2 pasal life sem 2 aku dlm beberape post sblum ni.

kebanyakkannye mungkin dlm post 'life updates'
post ni pun hanye konklusi.
aku pun malas nk crite pnjg, hihihi

okay, lepas ca1 my life mmg agak kacau bilau
dan huru hara.
dlm 2 minggu jugak lah hidup aku penuh dgn stress.
tapi alhamdulillah lpas tu, aku cuba kawal slow2..

fasa terakhir iaitu fasa ketika ca2, study break & final
adalah fasa yg paling mencabar.
mase tu, mcm2 perasaan yg beraur dlm hati & fikiranku.

perasaan happy ade, sbb tak lama lagi sem 2 nk habis,
and tak lame lagi boleh balik kemaman for sem break !
then perasaan berdebar pun ade,
of cos tak lain tak bukan bcoz of the exams.

perasaan stress pun ade,
sbb aku rase tertekan sgt mase 3 minggu tu.
asyik study makan study makan.
makan lah yg paling aku stress.
sbb diet aku spoil kot ! :'(

perasaan sedih pun ade.
sbb mase fasa tu, aku ade gaduh ngan seseorg.
dah laa nk exam. pstu gaduh ngan kawan. haish.
lagi lah stress aku jadinye ! :'(

and then masa fasa terakhir tu jugak,
Allah ade uji aku dgn sedikit dugaan.
dah laa time tgh final.
aku lgsung takleh study ngan tenang.
tapi walau apa pun,
aku bersyukur,
sbb pada saat ini,, skrg ni,,
aku mampu duduk dan tersenyum memikirkan
segala kenangan masa tu.

yup. mmg ianya dugaan.
tapi nk wat cam mane,
gane2 pun terpkse hadapi jugak kan ?
and alhamdulillah lah sbb aku dpt hadapi smua tu.
walaupun ianya penuh dgn tangisan. huhuhu

okay itu secara keseluruhan fasa hidup aku time sem 2
skrg nk crite pasal subjects and lecturers utk sem 2 plak.


                   ___________________


pasal lecturers,
actually aku dah crite dlm post 'First Week of Sem 2'
so, skrg aku just nk hurai skit2 pasal dyeorg smua ye.. ;-)


MATHEMATICS 2
Lecturer utk subjek Mathematics II adalah lecturer yg sama yg ajar aku masa sem 1 dulu. She's an Indian. Nama dia miss Hema. Alhamdulillah, sbb dia mmg seorang yang sgt baik. And then aku kan drop batch utk subjek maths ni, so boleh dikatakan agak lama lah jugak aku jadi student dye. Utk maths sem 1 with batch8, then maths 1 with batch 9 seterusnye maths II. So, dia lah satu2nye lecturer yg mengajar saya selama cukup 1 tahun. Haha.. Kelakar plak rase. And yup, disebabkan dah lama sgt jadi student dye, dye pun mmg dh kenal sgt ngan cara aku, perangai aku and all stuff. Malangnya, aku takde pun gmbr selfie ngan dia. hurm.. :( takpelah, maybe next time, inshaa Allah.. :)


ENGLISH 2
Okay, utk english 1 masa sem 1 dulu, ckgu lain yg ajar aku. So, bila masuk sem 2, cikgu lain plak yg mengajar. hihi.. She's a chinese, muslim. I'm not sure of her full name, but people call her miss E. Nama islam dye plak Hanisah. But aku jarang dgr org panggil dye cam tu. Bcoz dye bru je convert sbnrnye. huhu. So, hows she ? Alhamdulillah. She's okay + awesome! Walaupun kdg2 dye suke mencarut or ckp merapu, but i like her. Bcoz dye sgt sporting. And yg paling penting, dia tak racist or pilih kasih ! Tak mcm lecturer sorang tu... argh. Papepun, walaupun aku kenal dye tak rapat sgt, but I'm really okay with her.. ^^


ANATOMY
Lecturer for anatomy is a malay lady named miss Fadhilah. Aku tak nak crita byk pasal dye. Tapi yg penting she's sweet and very caring. Dye sgt memikirkan students dye. Dye agak rapat ngan aku. I'm not sure why. Mungkin sbb aku malay jugak or maybe because aku duk depan skali and slalu borak ngan dye kot. hihi. But aku mmg syg dia. Aku dpat merasakan kasih syg tersebut antara kami berdua. amboii. haha.. :')


PSYCHOLOGY
Utk subject psychology, lecturernye mmg agak lain drpd yg lain. She's a mix blood lady. Arab + Malay. Macam aku ler. hihi. People call her miss Sara. Serious aku ckp, dye mmg agak 'lain'. Mcam mane 'lain' tu ? haa.. yg ni susah nk explain. Kene jadi student dye dulu baru leh tahu. hihi. Tapi bagi aku walaupun dye 'lain' drpd lecturers yg lain, but aku suka sikap kelainan dye tu. Dye agak strict. Cara dye mengajar and segalanya mmg agak berbeza drpd lecturers lain. At first, kami smua mmg takut ngan dye tau. I think mungkin sbb para seniors slalu takutkan kitaorg dgn crite2 mereka pasal dye kot. Mmg at first ms.Sara agak menyeramkan. Tapi lama2, aku rase cam, dye ni takdelah teruk sgt. She's funny sometimes. And dye pun baik & caring jugak orgnye. Tapi kan, aku sbnrnye ade kes skit ngan dye. Aku ade terase hati ngan dye bcause of sumting. But aku tak sangka plak, lama kelamaan aku jadi rapat sgt ngan dye. Nak2 mase aku dh nk habis sem 2 (ketika fasa terakhir sem 2), mmg aku jadi rapat sgt ngan dye. Dan aku mula menyukai dan menyenangi dye di sisiku. Malangnye, mase tu dh nk habis sem dah pun. haish. Kalau rapat dari awal kan best ? hihi. Papepun, alhamdulillah... aku bersyukur atas segalanya. And I'm really glad to know her. :')


GENERAL CHEMISTRY
For chemistry, the teacher is also a malay. Students kat sini panggil dye miss Yaya. She's so pretty and so sweet. And, ckgu ni jugak aku penah ade kes ngan dye masa awal2 sem. Aku rase kesok and sedih sgt2. Sejak tu, aku mcm dh start takut + benci kat dye tau. Tapi dalam tak sedar, dye sbnrnye adalah semangat utk aku. Aku malas nk crite pnjg pasal hal ni. Tapi ape yg penting, sama jugak mcm kes lecturer psychology tu,, aku pun dah jadi makin rapat ngan dye. Nak2 masa fasa akhir sem 2 time dekat2 nk final tuh. Serious, aku tak sangka kot leh jadi cam ni. Dulu aku takut and tak suke ngan dye, lame2 aku boleh jadi rapat ngan dye. Kitaorg slalu share2 story and all stuff dlm lecturer's office tuh. hehe.. And aku rase mcm dye dh jadi kawan aku sendiri dah. haha. Dah laa dye muda, sbb tu rase cam kawan sebaye je.. Cakap ngan dye pun, pkai I dgn YOU je.. hihi :-*





 Selfie with miss Yaya, Chemistry lecturer ^^



Selfie during our last Anatomy lab,
with miss Fadhilah.. :D

so, konklusinye mcm mane ?
ape subjek yang paling kau suka ?
ape subjek yang kau rase paling susah ?

err. yg ni susah skit nk jawab.
sbb it depends also atas minat kita.
for me, aku minat anatomy,
so alhamdulillah, aku boleh 'go' dgn subjek tu.

english, biase je. tade ape yg menarik.
maths II plak, mmg agak susah skit,
compare to maths I masa sem 1 dlu.
tapi if slalu buat latihan, inshaa Allah,
boleh je sbnrnye... ^^

General Chemistry adalah subjek yg paling mudah
and paling best. knape best ? sbb senang. hihi.
psychology plak, dye agak susah,
if seseorg tu susah bab hafal-menghafal ni.
bcoz sejujurnye,
subje psychology its all about hafal.
and hafal bukan sebarang hafal tau.
but mesti hafal betul2 100%.
setiap ayat dan setiap perkataan !
pergh. mmg agak gila lahhhhh

 
                   ___________________


Done with the subjects and the lecturers.
now let's proceed with 'about friends during my sem 2 life'

okay, tentang classmates,
as i said before in one of my previous post,
aku mmg tak brape rapat ngan 
classmates batch 9 ni.

sbb ape ?
sbb aku takut.
ye, kalau boleh aku tak nak kenal rapat
sgt dgn mane2 manusia lam kelas aku.
cukup sekadar kawan 'hai bye'

kenape mcm tu Sab ?

bcause.. semakin kite kenal rapat ngan seseorg,
smakin kite tahu segala perangai dye.
baik perangai baik, mahupun perangai buruk.
seandainye if kite tahu perangai buruk seseorg,
nnti mula lah, nk mengumpat lahh..
bergaduh lah...
pastu benci-membenci lahh..

so, utk mengelakkan smua perkara tersebut,
aku mengambil langkah mudah utk
tidak 'terlampau' mengenali sape2 classmates
aku dgn mendalam.
cukup sekadar kawan utk selfie or 'hye bye'














 That is our psychology lecturer, miss Sara..
And oh yeah, lupe nk bagi tahu.
I am the ONLY malay girl in this class.. hihi



walaupun kekadang aku agak jeles
dgn segelintir manusia yg mempunyai
rakan2 yg sgt rapat,
slalu kluar bersama,
makan bersama,
study bersama..

tapi... nk wat cam mane kan?
ini jalan yg ku pilih.
aku mesti redha dan trima.
dan aku harus cuba buang
perasaan cemburu tu jauh2.. :(

kdg2 jugak,
aku ni nmpk cam anti-sosial je.. :'(
mgkin ade segelintir manusia
dlm kelas aku tu yg memandang serong
terhadap aku.
mungkin dyeorg akan ckp aku 
sombong or whatever.

but as my psychology teacher said :
"Mulut org kita mmg takleh nk tutup.
Kita buat baik ke, buat jahat ke,
orang mesti akan cakap pasal kita.
So, lebih baik kita ignore je.
If kita asyik fikirkan, kita jugak yg stress."

yup. aku sgt stuju dengan kata2 lecturer aku tuh.
thats bile aku rase sedih,
aku cuba sedaya upaya utk memujuk hatiku. :)

baiklah, secara keseluruhan utk sem 2,
actually aku ade rapat ngan sorang kawan ni.
she's Indian. Her name is Thivyapriya.
yup. mmg utk sem 2,
life aku tiap2 hari dgn dye.
mmg dgn dye je aku berkepit.. :P







mmg, aku dh kata aku tak nk rapat ngan sape2.
but kali ni, kes dye lain tau.
aku mcm terpakse or terlanjur rapat ngan dye.

bcoz aku just ade dye.
and dye pun ade aku.
kami saling memerlukan.
so, gane2 pun kami terpkse bersama.

sejujurnye....
at first aku pun tak brape slesa.
sbb mase sem 1 aku slalu bersendiri.
tetibe mase sem 2 aku ade partner plak.
so, rase cam agak weird & awkward jgak.

but then bile lama2 tu,
aku rase cam dh biase plak.
smpai ade satu mase tu,
bile dia takde,
aku rase sedih and sunyi sgt.. :(

ok, bde ni sbnrnye bde yg sgt merisaukan aku.
aku tak nk terlalu bergantung pada sesiapa.
tapi.... aku tak tau nk buat mcm mane dh.
dah rase cam terlanjur sayang dkat dye.. :)

and skrg ni pun, time cuti sem, aku rase
rindu sgt kat dye... hihi

so, mcm aku ckp,
if kite terlampau rpat ngan seseorg,
mesti akan berlaku pergaduhan kan ?

yup... aku ngan Thivya pun ade jgak gaduh kecik2.
tapi kitaorg ni mcm perang dingin tau.
yelaa, kitaorg dh besar kann.
buat ape nk gaduh2 ni. yedak ?

so, kitaorg if ade sumting yg tak puas hati,
kitaorg mcm pendam tau.
and then mcm kdg2 perangai berubah or sumting.
perang dingin lah kiranye.
ntah lah nk explain mcm mane.
pndai2 ar paham. hihi

so mcm... aku pun cuba sedaya upaya.
utk tidak terlalu rapat & tak terlalu sayang padanye.
nnti naik sem 3,
inshaa Allah, aku akan lebih berhati2.

yup, berhati-hati supaya jgn terlalu rapat,
jaga hati dye elok2, jaga hubungan kitaorg,
and mcm2 lagi lah...
aku tak nk laa ade ape2 pergaduhan.
serik tau.. -___- ini bukan skolah nk gaduh2 ape smua.

so yeah.
secara konklusi utk sem 2
aku mmg rapat dgn dye sorang je.
TAPI ....

mase fasa akhir sem 2,
aku tetibe berkenalan ngan sorang junior ni.
yup, dye batch 10.

her name is Hanisah
she's 18 years old..
i'm 19, she's 18...so yeah,
i'm a year older than her... =_=
ala, lek ar. stahun je kot beza umur.
aku still mude k... :P hihi

aku kenal dye masa batch 10 orientation hari tu.
at first aku ingat dye ni sombong tau. hihi.
sorry to say.
sbb muka dye nmpk cam agak serious.
and she looks so mature.

tapi lepas borak2 ngan dye,
aku pun mcm :
aik ? friendly nye dye ! :D

so that's why, don't judge a book by its cover. hihi

so, masa fasa akhir sem 2,
aku rapat sgt ngan dye.
at first kitaorg just 'rapat'
but now, dah jadi 'sangat rapat' kot.
haha. seriously.
aku pun tak sangke leh jadi cam ni..







i dont know why,
but kitaorg ade byk sgt persamaan.
serious. byk sgt.
so, thats why kitaorg rapat.

okay, mesti kau ckp :
ala, tadi kata tak nk rapat ngan sape2.
takut gaduh laa, ape lah..
dah tu, ngan junior ni, boleh plak rapat ?

okay, for her, ini case lain.
maybe bcause she's younger than me.
maybe bcause she's in different batch
and different class.
so, aku tak brape risau sgt.
lagipun dye anggap aku kakak dye,
and aku anggap dye adik aku.. :')







but walau ape pun,
aku tetap perlu berhati-hati.
and aku akan tetap dgn pendirian aku.
aku tak nak terlalu rapat ngan sape2.

aku dh ckp dh tentang ni pade dye.
and alhamdulillah,
dye memahami... ^^


so, ini lah dye,
konklusi utk life aku sepanjang sem 2.
ini semua just konklusi je.
malas nk crite specefic.
if aku crite specefic,,
skali dgn smua kisah sedih & dugaan yg aku alami,
pergh, comfirm awk yg sdg membaca ni
akan menangis teresak - esak
dgn segala kisah perih dan tragis hidupku. hihi

klah.. i think smpai di sini saje lah hari ni ye.
hehe... sedar tak sedar, pnjg jugak post kali ni. hihi
dah laa pnjg, siap dgn gmbor2 lagi.
dah mcm buku cerita bergambar utk kanak2 plak.
HAHAHAHAHA
k... hambar. 

klah. done typing.
thanks for reading .
tahniah anda berjaya baca dari awal,
smpai ending... hihi
bye2, jupe lagi ! Inshaa Allah... :)


Sunday, April 26, 2015

Lepak with Safika :D





Assalamualaikum.

okay, just a short update from me :)
hari ni, Ahad(26 April) adalah minggu ketiga
aku berada kat Kemaman.

and yup, hari ni,
setelah satu tahun lebih
memendam rindu terhadap
kawan2 skolah menengah aku,,,

akhirnye dpat jugak aku jupe dgn one of
my favourite best friends..
who ?

yup. sudah terang lagi bersuluh,
tajuk post sudah menyatakannye.. =.='
Safika. :)







Safika is one of my best friend.
aku kenal dye since form 1.
and mula rapat ngan dye mase form 2.
aku ade crite skit pasal dye
dkat post aku yg pasal SAHABAT tu..
yg mane satu dye ?
haaa... itu, teka laa sendiri.. hihi :P

so mcm,
mase form5 aku mmg rapat sgt ngan dye.
slalu lepak2 lam kelas,
share2 problem, discuss pasal bde2 merapu.
dan mcm2 lagi lah.. haha

although kitaorg penah jugak gaduh besar,
but alhamdulillah,
i'm so thankful that until now,
kitaorg masih boleh keep in touch,
and i love her. and she loves me.
tu yg paling penting. hihi

bak kata orang, biar jauh di mata,
dekat di hati... <3
ape gune kan, if jupe tiap2 hari,
tapi rupe2nye kawan kite tu talam due muka,
or maybe slalu tikam kite dri blkg. kan ?

so mcm tu lah...
walaupun dh lama giler tak jupe dye,
tapi takpe. aku paham.
masing2 sibuk kan ?

dye sibuk... aku sibuk...
but walauapapun,
kau tetap di hatiku... :')
begitu jugak dgn kwn2 rapat aku yg lain mase form5..

ok, back to today's story.
actually aku tak rancang langsung tau nk jupe Safika.
bde ni berlaku secara tetibe.
aku saje je whatsapp dye tanye pasal reunion kelas 5 Jazzar.

aik ? reunion ape plak ni ?
okay, yg ni lainkali aku crite k. (inshaaAllah)

so, actually aku mcm tak brape pasti boleh join ke tak reunion tu.
sbb tu lah aku msj Safika, and tanye dye free tak.
coz aku ingat nk jupe dye dulu.
yela, tkut je tak dpat hadir reunion tu.
nnti sedih plak if tak dpat jupe kawan2 baik aku. :(

so, when i asked her,
she said she's free.
and she can come to my house.

so, i was really exited.
then today, she came to my house lah. hihi
around 10.30am dye smpai.

then we just lepak2 in my room.
omg. awkward giler kot mase first2 ckp ngan dye. haha
just imagined,
dah setahun lebih kot !

kitaorg tak penah jupe,
tak penah call.. whatsapp je.
tu pun jarang2.
then suddenly berjumpa.

mata bertentang mata.
senyum berbalas senyum.
dan akhirnye, ketawa terbahak-bahak.
pergh, sgt awkward. hahaha

so, sesi curhat murhat & story morry pun berlaku lah.
p/s : (curhat tu maksudnye luah perasaan) hihi

after that around kul 12.30pm dye pun balik. hihi
so, ape yg aku rase ?








alhamdulillah.
aku rase happy sgt.
at least aku dpat jupe kawan aku,
before aku pergi India nnti..

and yup, aku rase berpuas hati sgt.
dpat luah2 perasaan,
and dpat lepak lame2 ngan Safika !

klah. done typing.
harapan aku ialah,
aku dpat jupe jgak kwan2 aku yg lain.
secepat mungkin.
before aku fly ke India... :')

thanks for reading. bye2.. ^^

p/s : Minggu ni aku akan stress and busy giler. Byk bde yg aku kene pikir. Especially about my college bcoz Jumaat ni aku kene bertolak ke Melaka dah. So, kemungkinan besar, this is my last post ketika aku berada di rumah. The next post mungkin mase aku kat hostel kot. But pape pun, i will try my best utk update pape perkara penting dgn segera... ;-)
 

Sunday, April 19, 2015

My Sem 2 result




Assalamualaikum..

hello and haii !
apa khabar semuanya ?
moga baik2 belaka.. hihi

so, what's up ?
ape crite gua skrg ni ?

hehee...
as you all should know,
skrg ni kan aku tgh sem break.
first week dah habis.
skrg second week plak...

kalo boleh aku nk enjoy-se enjoynye
sem break aku ni... tapi..
hhmm... ntah lah.

k, pasal sem break ni lainkali gua crite ok ?
skrg nk crite skit pasal result sem 2 aku.

baru ni, 17 April (Jumaat),
aku pergi Kuantan sat...
ade hal skit. lepas balik Kuantan,
bukak je wifi rumah,
trus dpat msj lam whatsapp group.

bile bukak,, OMG !
result exam kot ! >.<

pergh... berdebar tak menentu aku.
then aku bukak ler,
cari roll.number aku.
then tgok ar satu persatu subjek.

so how was it ?
"alhamdulillah" is all I can say.. :')

seriously. tertumpah air mataku
tatkala melihat result ku.
usaha yg ku kerah selama ini tak sia-sia.
berbaloi dgn setiap titik peluh dan masa yg ku korbankan.

so, brape aku dpat ??

haaa, ini rahsia. hehe.
malas ar nk crite kat sini.
nnti kang org cakap aku riak plak. wakakaka
biarlah rahsia ye... hihi

ok. aku rase smpai sini jelah
luahan aku. hihi.
rase cam pendek smacam plak post kali ni -__-'

takpe. yg penting blog aku ter-update.
dripada tinggal kosong je... kan ? :P

so, konklusinye....
aku rase bersyukur sgt atas ape yg berlaku.
ape bde ???

yelaaa.. pasal aku dropbatch laa..
byk kot hikmah disebaliknye.
aku bersyukur sgt...
mmg benar,
kita hanya merancang,
tetapi Allah yang menentukan.
dan perancangan Allah lah yg terbaik... :')

klah. smpai sini jelah.
aku pun tak tau nk hurai ape lagi.
hhmm.. just mcm tu jelah.
aku bersyukur atas segalanya... :)

k, before i end my post,,
aku just nk gtau.
sem break aku kali ni penuh dgn adventure.
aik ? haha.. adventure ape tu ?

hhmm. tadelah adventure mane.
but for me, ianya mmg adventure. =.= hihi
so, inshaa Allah next time if ade masa,
and ade kerajinan,
aku cuba post pasal pengalaman
sem break aku 3 minggu ni k ?
i'll try my best, inshaaAllah.. ^^

Saturday, April 11, 2015

I'm home ! :D



Assalamualaikum..

yup....my sem 2 is overrr !
pergh... skejap giler masa berlalu kan?
aku rase cam baru je smalam aku pergi Melaka,
utk start sem 2... then skrg ?
dah habis dah punn..... :') #alhamdulillah

so ape crite ?
ok, aku ingat nk criter one by one about my exams.
tapi, itu nnti lah...
another post k ? :-*
(kalau rajin lerrr.. hihi)

skrg aku just nk crite pasal perjalanan pulang ku ~

smalam, jumaat (10 April )
lepas habis exam,
aku trus balik bilik utk packing barang.

okay, packing barang bile nk cuti sem ni adalah
sesuatu yang sgt menyeronokkan sbnrnye.
tapii.....
kali ni, aku tak rase sronok sgt. haha
knape ? sbb aku terlampau letih.

yup, letih dgn exam...
3 minggu kot...
first CA2, then study break then finals..
so mcm takde masa nk rehat...:(

especially time finals tu.
mcm2 dugaan kot yg menimpa aku.
tapi aku malas lah nk crite.
konklusinye, mmg time exam tu
aku tak cukup tidur and asyik stress je memanjang. :(

then lepas habis exam,
ingat kan nk rehat2 or nk tidur.
tapi aku tak sempat nk tidur.
packing barang punye pasal lah... >.<

then one more thing,
aku tak nak tidur sbb aku ingatkan
aku nk tidur lam bas je malam tu.
tapi, tgok2, bile dlm bas, aku takleh tidur lgsung !

oh lupe nk bagi tahu.
yup, aku balik kemaman naik bas.
but my dad yg dtg amik.

hhhmm... ye.
dye naik bas,
dtg melaka,
amik aku from kolej.
then sama2 naik bas balik Kemaman.

kenape ?
okay kau jgn nk tanye aku.
aku bukan anak manja ke ape ke.
bukan aku takleh berdikari.
but its all ayah aku punye permintaan.
so nk buat cam mane ? dgr jelah kann... hmm

ok, back to the story...
the bus is at 9.30 pm...
so, aku smpai Melaka central tu around kul 8pm.
then me and my dad pun lepak2 ar jap.
since he knows that i love burgers so much,
kitaorg pun pergi mkn McD... heheee






lepas mkn McD, aku still rase lapar.
yup, aku mmg tak tahu ape problem aku.
aku slalu rase lapar.
and yg paling truk,
aku mkn byk mane pun,
aku tetap tak rase kenyang.
rase cam nk makan lagi,
dan lagi
dan lagi....... :'(

omg... bahaye kot.
mcm mane nk kurus if asyik makann je.. T_T

k, back to the story.
lepas makn McD ak still rase lapar.
then mase tu baru je kul 8.45pm.
so aku pun ajak laa ayah aku
mkn nasi goreng plak... hihi
(sorry. gambr nasi goreng takde.. :P)

burger dah laa byk kalori.
pastu makan aiskrim lagi.
pastu mkn nasi lagi..
astraghfirullah... >.<

okay, then kul 9.30pm kitarog pun naik bas and bertolak.
mcm aku ckp tadi,,
aku sengaja tak tidur petang sbb aku ingat,
nk tidur lam bas. tapi akhirnye..
aku tak tidur langsung.

yup, 6 jam perjalanan....
aku hanye tidur 15 minit je...
the rest ? aku just tgok tingkap,
tgok depan (aku duk blkg seat driver. so leh tgok dye drive)
and then just dgr mamat2 indon
borak2 ngan driver bas... -___-"

kitaorg smpai Kemaman kul 3am.
lepas tu berhenti depan centre point kemaman,
then naik kereta ayah aku, balik umah.

lepas balik umah,
masuk bilik,
trus tidurrr !

OMG.
sgt teramatlah ngantuk + letihhh.

so, begitu lah critenye.
skrg aku kat rumah.
and this is the first day of my sem break.

baru tadi aku ingat nk lepak2 ngan laptop aku.
then suddenly........

aku baru perasan aku terlupe bawak charger laptop.
shit.

hancur plan aku nk tgok movie lam bilik tiap2 hari.. :(
alamak... sia2 je kot aku bawak beg laptop berat2.
last2 ? aku takleh nk gune utk cuti sem 3 minggu ni.. haish T_T

so, utk update blog,
boleh laa aku gune komputer rumah.
but nk tgok movie smua tu ?
ala, tak best laa kalo tak leh gune laptop :'(

hhmm.. klah.
done typing for today.

actually ade beberape berkara yg lain
yg tlah berlaku hari ni.
and ade bde lain jugak aku nk criter pasal sem break kali ni.
tapi... aku letih. and rase cam malas nk crite.
so, takyah laa crite ye ? hihi..

klah, bye2... thanks for reading... ;-)