Thursday, February 19, 2015

Spending 5 Days Holidays in Hostel



Assalamualaikum..

hai !
okay, just a short update.
topic of the day is :
Spending 5 Days Holidays in Hostel.

baiklah. gua cuti 5 hari.
cuti ape ? cuti tahun baru cina..
hhmm.. 5 hari. agak byk jugak kan ?
tapi... kenape gua tak balik kemaman ?

yup... the main thing i want to story
for this post is about this thing.
come, let's start it.

okay, spatutnye cuti umum utk tahun baru cina
is just Thursday and Friday.
pastu Sabtu and Ahad tu mmg cuti weekend.
so, memandangkan dah 4 hari cuti di situ,
bebudak college gua pun,
teringin sgt nk cuti extra.

so ntah mcm mane, dipendekkan crite,
terjadilah cuti pada hari Rabu.
konklusinye ? semua skali cuti 5 hari.
and most of them, hari Selasa, lepas habis kelas,
terus chaww balik rumah..

gua ?
okay. gua lain crite.
kenapa gua tak nak balik umah ?

first reason :
aku rase cam 5 hari tu skejap je.
ce bayang,
ayah aku hanya boleh dtg melaka amik aku
hari Jumaat shj.

so, if jumaat dye amik aku,
then sabtu, ahad.. then ?
isnin ade kelas plak.
tak ke sia2 mcm tu ?

dah laa melaka and terengganu jauh.
buang masa and tenanga je kot.
yg letih ayah aku. dye yg drive.
so, aku buat keputusan, baik takyah balik.
serious, buang masa and tenaga.

dah tu, at least suruh laa family kau dtg
melawat kau dkat melaka..

okay, pasal ni plak...

actually dyeorg dh plan nk dtg melaka next week tau.
mmg itu lah plan asal.
then at first aku tak bg tau parents aku yg aku cuti 5 hari.
but then when they found out,
dyeorg risau sgt.

kenape risau ?
yelah.. cuti chinese new year 5 hari kot !
semua kawan2 aku dah balik.
yup. SEMUA.

and sejujurnye,
bangunan hostel sunyi sgt2..
tinggal beberape org sahaja.
sbb tu dyeorg risau.

tapi, aku cuba lah yakinkan dyeorg
bahawa masih lagi ade manusia kt hostel nie.
sbb dyeorg terlampau risau kot.
dyeorg hampir nk dtg minggu ni tau.

yelah, spatutnye dtg minggu dpan kan?
tapi dsbbkan semua org balik cuti,
dyeorg risau, trus nk dtg minggu ni.
tapi aku halang.

say what ?!
asal kau halang plak ?
dah hmpir 2 bulan kau tak jupe family kau.
tak rindu ke woii ?!

giler ke tak rindu. mesti lah rindu.
TAPI.

aku ade alasan aku sendiri kenape
aku tak nk dyeorg mari time cuti 5 hari ni.
sebab.....

aku ade byk giler doe kerje !
seriously, assignment lahh.
edit video lahh..
brochure lahh.. mcm2 kot.

serious, terlalu byk keje.
so, aku nk amik kesempatan 5 hari ni
utk siapkan semua kerja aku.

so how was it ?
mcm mane setakat ni, okay tak ?

baiklah, aku tak tau aku penah crite ke tak.
dulu, aku penah tau, duk kat hostel 4hari berturut2
tanpa melihat sesiapapun,
dan tanpa keluar dari bilik pun.

yup. itu adalah record baru utk ku.
dan serious aku ckp,
hari keempat tu, aku hampir jadi giler.
sbb terlampau lama berkurung dlm bilik.

so kali ni, 5 hari plak.. XD
tapi... aku rasa lah kan..

kali ni mmg tak sama ngan hari tu.
sbb mase tu, aku takde keje.
takde buat ape kot.
so, seriously, mmg boring sgt
duk terperap lam bilik selama 4 hari.

but this time ?
aku ade byk giler keje nk kene settle.
so, masa yg berlalu tu mcm skejap je.
masa2 ku terisi dgn kesibukkan kerje.

so, i think this time is not that teruk as last time.
and aku rase, inshaa Allah aku boleh
survive smpai hari ke-lima.. hehe..

okay, so ape je yg aku dh buat
sepanjang dua hari ni ?

hhmm. first day,
aku try siapkan scrapbook english
and planning for video assignment english.
so, siap separuh je.

second day, iaitu hari ni,
alhamdulillah aku dah siap sepenuhnye edit video.
scrapbook plak siap 87% je.

ok, video ape sbnrnye ?

actually kitaorg ade assignment english,
kene buat scrapbook & video.
so, group aku ade 5 org.
kitaorg buat pasal Alzheimer's disease.
so, kene crite lah pasal Alzheimer.

dlm video plak kitaorg ade berlakon jadi
pesakit Alzheimer tu.
video sbnrnye dh lama kitaorg siap rakam.
tapi nk meng-edit tu baru skrg.

aku yg volunteerkan diri utk edit video tu sbnrnye.
sbb aku mmg suke sgt kerje meng-edit ni. hihi
so, alhamdulillah, dpt jugak aku siapkan.
byk halangan, cabaran dan dugaan yg aku tempohi tau.

okay, ape lagi ea aku nk story ?
hurm. malas ar nk crite byk2.
letih ekpom. jari pun dh letih menaip.

klah. smpai disini sajelah post kali ni.
esok, inshaa Allah aku update satu post.

aik ? kenapa terlebih rajin plak nk update post ?

ehem. ehem.
hello, esok 20 February kot !
it's my 19th birthday !! hehe >.<

so yeah...
tommorow is my birthday.
and i'm stuck alone in this hostel.hurm

klah. done typing.
bye2

No comments:

Post a Comment