Friday, February 20, 2015

Nineteen ^^



Assalamualaikum ..

hai ! yup.. I'm officially 19..
omg. hows your feeling Sab ?

haha.. first of all,
i'm sooo thankful to Allah,
alhamdulillah sbb aku masih lagi
bernyawa smpai skrg ni.

second of all,
aku sbnrnye rase terharuu.
sbb,, yelah . dh 19 tahun kot.
dekat giler ngan 20.
actually aku sbnrnye tak sabar nk
msuk umur 20 tahun ! hehe.
tatau knape. just rase cam tak sabar :P

okay,
the main thing about this post is,
i'm going to story about what happen today.
yup.... the whole boring day.
so, this post will be kinda boring.
be prepared ............ (haha)

okay, hari ni 20 Feb 2015,
kita mulakan dgn pukul 12 am....
malam tadi aku tido lewat.
yela, bday kan... buat ape tido awal. harharhar

so, sape yg first wish ?
hhmm.. dlm hal ni, agak susah skit aku nk bg tau.
sbb ade beberape org yg wish agak awal.
so, sy pun tak tau nk kira cam mane.
haha.

tapi.. mls ar pikir psal sume ni.
sape wish dulu, sape wish akhir..
tak penting pun sbnrnye.... -_-

yelaa, makin dewasa ni,
aku rasa cam bday ni dh takde mkne dah.
kalo  kecik2 dulu, mgkin kite akan exited
nk smbut, beli kek, and org bg hadiah ape smua.

but, skrg ni, kite dh besar kot.
nk smbut smua tu rase cam takde mood je .
lagipun, look at my case now.

aku terperap sorang2 je lam hostel ni hah.
so, mmg takde makna sgt lah.

but, tak salah kan kalo kite nk enjoy skit
pada hari yg mulia ni.. hihi
enjoy mcm mane tu ?

bagi aku, definisi enjoy itu
bukan bererti pergi shopping,
or dpat hadiah smua tu. nope.

bagi aku, definisi enjoy ialah :
lepak2.. rileks2.. takpayah buat keje yg memeningkan otak.
tgok movie byk2.. baca novel..
main internet... mkn byk2...

yup, itu lah definisi enjoy bagi diriku. hehe.
and yup.. mmg hampir smua tu aku buat hari ni.
jom, story skit.

hari ni aku bgun around kul 9.45am..
ingat kan nk kemas bilik, sapu2 and mop skit.
but then tetibe rase malas semacam.
then aku cancel jelah.
ala, bday girl kann. buat ape
nk stresskan diri kemas bilik op ? haha
*jap. bilik aku mmg kemas ok.
just aku rancang nk menyapu n mop. tu je yg rase malas.
tapi keseluruhan mmg bersih. hihihi

then aku decide nk mandi.
lepas mandi tu,
aku pun reply semua comment,
whatsapp and segala wish2 bday
dari kawan2, classmates and family..

pastu tgh hari around kul 12,
aku order pizza.. hehe.
mkanan yg sedap adalah
kebahagiaan dan kenikmatan <3

walaupun aku sbnrnye nk try diet (laa sgt)
tapi, dbbkan bday aku hari ni,
so tak salah kan, enjoy skit mkn pizza byk2.
muahahaha
meh tgok gmbr pizza ckit :








 so yeah, thats my lunch..
and also dinner.
aku igtkan aku beli skit je tu.
mkn punye mkn, tetibe rase kenyang plak XD
last2 aku simpan utk dinner.

lepas mkn lunch,
aku pun tgok movie lam youtube.
first movie : Dalam Mihrab Cinta
hhmmm. boleh tahan critanye.
boleh laa bagi dlm 7/10

second movie plak : Syahadat cinta.
okay, movie ni sgt2 lah kelakar.
aku ketawa terbahak2 smpai hilang suara
and smpai kluar air mata.. :'D

tapi... first2 je yg best and kelakar.
masa dekat2 nk habis tu mcm boring je.
and ending dye jugak mcm ntah pape.
so, rating dalam.... 5/10 kot. hehe

then lepas tgok movie,
mase tu around kul 6.
aku mkn dinner sisa2 pizza tadi.
*amboii. sisa ? haha. teruk benor bunyi nye XD

lepas dinner tu,
aku lepak2 lam whatsapp jap.
dgn bestfriend aku time skolah menengah - Vanessa.

omg. aku rindu giler doe dye.
and aku rindu sgt sume kwn2 secondary school aku.
hhmm. teringin sgt nk jupe dyeorg.
tapi tak tau lah bile boleh jupe..... :(

so, agak lama lah jugak kitaorg lepak.
kitaorg main voice note actually.
so, kitaorg story morry lah, tentang college life masing2.

then around kul 7.30pm bru sudah chatting.
tuu pun tak habis lagi tau. XD
mgkin akan smbung mlm krg kot..

then lepas tu, aku pun buat lah ape yg patut.
then skrg nie,
kul 9... aku berade depan laptop.
ingat an nk buat assignment psychology.
kene buat brochure pasal sleep terror disorder.

tapi... aku tak tahu nk buat cam mane.
agak keliru dan buntu sedikit.
so, drpd aku buang mase,
baik kau update blog kesayangan aku ni kan ?
hehehehe...

so, begitulah critenye...

konklusi utk hari ni ?

ade perkara yg sedih..
ade perkara yg menggembirakan..
ade jugak perkara yg membosankan.
sejujurnye, aku malas nk criter specefic
tentang segala perkara.
byk lagi sbnrnye aku boleh luah ni.
tapi aku rase ngantuk + jari letih. hehe

akhir kata,
happy birthday dear self..
you are now 19 already.
you're grown up...
hope you can be more mature
and tabah dlm menghadapi segala cabaran hidup.
once again, alhamdulillah..
thanks Allah for giving me the chance to live.. :')




so yeah.. smpai di sini sajelah
luahan kali ni ye...
kbye. done typing... thanks for reading


p/s : actually kan, tahun 2015 ni, first time aku jupe org yg sama bufday ngan aku.. -__-' yup. kat kolej aku jupe dyeorg. first person, Kak Ana.. dye dh kawin ade 3 org anak. cam mane aku kenal dye? malas nk crite. second plak Jayah, she's an indian girl.. and she's also 19. yup. my classmate in batch 9... so yeah. 20Feb dah tak special dah... :( takpe. ia tetap special for me. inshaa Allah ^_^


No comments:

Post a Comment