Saturday, January 10, 2015

The First Week of Sem 2



Assalamualaikum.. Hello and hai ! Kali ni aku nk buat something different. Dah lama dh aku terpikir nk buat cam ni. Tapi baru kali ni ada kesempatan. Apa yg different tu ? Aku nk kumpulkan kisah harian aku, dlm satu post. yup. Tiap2 hari aku update, then just simpan dlm draft. Hujung minggu nanti, aku post. hihi. Senang skit kan? Tapi don't get me wrong okay ! Aku buat cam ni utk this week je.. First week of sem 2. Takkan aku nk buat tiap2 minggu. Tak larat doe.. -__-' So yeah.. This is it... My 'First Week of Sem 2' stories.........

*WARNING : crita di bawah mungkin agak membosankan. It's just about apa yg berlaku tiap2 hari dlm kehidupanku mingu ini. Tiada apa yg menarik. Just utk tatapan aku je. So, if rasa malas, baik takyah baca k ? hihi....



4/1/2015 (Ahad)
okay. sejujurnya aku rasa cam awkward giler.
like seriously, aku rasa cam bru first time msuk kolej.
ntah lah..
rasa cam sunyi... kosong...
and boring sgt.

aku tak tau nk buat ape skrg nie.
bilik aku, dh kemas daa skit2 smalam with my mom.
tapi belum habis kemas lagi. why ?
bcoz smalam lpas mak aku balik,
aku letih sgt2 and tak sempat nk siapkan bilik.
aku just sempat nyapu2 je. tak smpat nk mop lantai.
ingt an nk buat hari nie.
tapi.... rasa cam malas plak. hehe.. >.<

so yeah... today.. nothing much.
semalam hostel sunyi giler2..
but hari ni, dh start slow2 budak2
balik smula kolej....
so dh start skit bising2 kat luar.. -_-'

okay, ape lagi ea nk crite utk hari ni ?
mcm tu jelah kot.
konklusinye,
aku rasa boring, sunyi and kosong sgt.
skrg aku tgh cuba sedaya upaya
utk meng-adaptasi diri dgn persekitaran.

haha. aku ibarat org yg dh lupe ingatan kot skrg ni.
tadelah, bcoz dh sebulan aku cuti.
aku just ingat2 lupe je.. hihi
so, right now, aku nk cuba igt balik skit2.
tentang pemakanan, jadual hidup,
dan segala aktiviti seharian aku dulu.

mmg agak susah. tapi aku cuba laa try slow2.
hhmmm....
klah... done typing for today.
tommorow is my first class for sem 2 .
debor emmm. rase cam first day school je ! hihi.
wish me luck.. see you again, bye !



5/1/2015 (Isnin)
hello and hai ! :D
okay meh story morry ckit pasal hari ni ! hihi

as you should know,
today is my first day of sem 2 with batch 9..
the first subject of the day is : psychology .
wow....

okay, before i crita2 about psychology,
meh nk crita skit tentang apa yg berlaku sebelum tu.

pagi2 aku bgun. agak mengantuk. yup.
sgt mengantuk actually.
maklum lah, dh biasa tidur lewat & bgun lewat. hihi
tapi alhamdulillah, aku berjaya bgun awal
and bersiap2 tepat pada masa..

masih ku ingat lagi perasaan ku ketika itu.
sungguh, aku amat berdebar sekali.haha
like seriously, mcm first day school >.<

around kul 7.45am aku smpai kelas.
aku and kawan aku 2 org, (ThivyaPriya & ThivyaShini)
cpat2 cop tempat duduk paling dpan skali. hehe

so... how was it ?
how was the class ? how was the teacher ??

the first subject, psychology.
and alhamdulillah, everything went well.
my lecturer is a malay. she's nice.. ^^
but, the subject ?

err... donno how to explain.
bcoz the first chapter of psychology is a bit boring.
it's all about fact, sejarah and all stuff.
kene ingat beberapa nama tokoh2.
boring giler.

but i hope next2 chapters will be interesting.
papepun, smuanya about hafal jugak.
ckgu tu sendiri ckp, kita kene kuat ingatan.
cuba hafal sokmo. haish -__-

tapi kan... cikgu ni agak strict sbnrnye.
malas laa aku crite pnjg.
so, takleh gak main2 ngan cikgu nie.
i have to berjaga-jaga.. O_O

next class is suppost to be at 10.30am.
but it was cancelled.
thank god.

next is 2pm class.. general chemistry.
the lecturer is also a malay.
she's damn pretty, nice and funny ! :D
i really2 like her...

so for chemistry today,
we didn't learn anything.
kitaorg just buat sedikit sesi kenal-kenalan .

okay. i think that's all for today.
so, we'll meet again tomorrow k ? inshaa Allah..
k, done typing...
now, i need to do some homework.
yup. psychology. awal2 dh ade homework. haish.



10/1/2015 (Sabtu)
hello and hai !
okay... aku sedar... aku dh skip 4 hari.. T_T
haha... sorry wei. bukan ape.. busy kot.
one more thing, takde mood nk menaip. hihi

takpelah, walapun dh skip 4 hari,
akan ku cuba jugak ungkitkan dan crita balik
apa yg berlaku selama 4 hari tersebut yer.. hihi
and maaf, mgkin crite tak brape lengkap .
takpelah.. asalkan aku cerita. kan? :-P


6/1/2015 (Selasa)
okay, hari kedua class,
aku dh start kene marah dgn cikgu.. :'(
sedih giler kot... kenape aku kene marah ?
sbb aku tak print nota yg dye suruh print.

okay. aku bukannye ape..
aku and kawan aku, dh try bukak laman web,
and nk print.. tapi.. laman web takleh bukak lngsung !
sedih giler doe... :(

yang paling sedih, time kau mintak maaf,
dye buat tak tau je. tak senyum lgsung.
masam giler muke... :'(
sedih kot. tak tenteram hatiku...

aku ingatkan nk gi office dye, and mintak maaf skali agi.
tapi... ntah mcm mane. aku ubah balik fikiran aku.
malas ar. aku cuba jelah buat tak tau.. hurm.

petang tu spatutnye ade kelas agama.
tapi kelas cancel..
atas sbb2 tertentu.. (malas nk crita. tak penting pun)


7/1/2015 (Rabu)
okay.. hari Rabu, first time aku jupe cikgu english.
and alhamdulillah, cikgu ni bukan ckgu yg ajar aku english
masa aku sem 1 dgn batch 8 dulu...
haha. knape ? sbb cikgu aku yg dulu,
aku ade kes skit ngan dye...
so, kalo bleh aku xnk ade pape hubungan ngan dye. -_-

so, cikgu baru ni dye perempuan. chinese.
and yup, she's muslim. (kalo tak silap)
bcoz dye pkai tudung.
and mmg tak silap aku, dye bru convert. ^_^

so, how's she ?
alhamdulillah.. she's okay. fine. awesome.. ;-)

and pade hari Rabu jugak kami didedahkan
pada beberape perkara.
iaitu tentang assignment and oral test.

assignment malas aku nk crite pnjg.
tapi alhamdulillah,
aku sama group dgn org2 yg aku bleh kamceng.hihi
biasa lah. group work kan.
kalo salah pilih members, susah hidup nnti tau !

pasal oral test pulak,
kene buat monologue.
apa itu monologue ?

monologue ialah ckp sorang2 dpan stage.
macam org gile.. haha
yup. serious.
so, kitaorg kene cpat2 laa fikir
ape bde kitaorg nk ckpkan kat dpan
during exam nnti..
alhamdulillah, aku dh decide.
tapi blum confirm agi.. huhu

oopps. lupe plak nk crite satu lagi subjek.
maths.. yup. pada hari Rabu jugak,
kitaorg first time blajar maths. (for the week)
and how was it ?

alhamdulillah, she's the same teacher
yg ajar aku time sem 1 dulu..
cikgu yg mmg aku suke lah. hihi.


8/1/2015 (Khamis)
okay, hari Khamis plak tade ape crite yg menarik.
just aku happy hari ni sbb dpat lepak2 ngan lectures lama aku.

critanye begini..
aku pergi bilik guru kejap.
then aku jupe cikgu maths. nk tanye sumting.
pastu tetibe terserempak
ngan ckgu BIO yg ajar sem1 dgn batch8 dulu.
so, aku lepak2 ar kejap kat office dye. hihi

then masa nk balik, tetibe cikgu physic aku
time sem1 batch8 jugak,, dye panggil aku.
masuk office dye... :O
ingatkan ape. debar jugak aku masa tu. haha.
rupenye dye just nk tanye khabar aku.

so, ape lagi, aku pun lepak2 ar sat ngan dye.
dlm satu office lecturer ni, biasanye ade 2 ckgu.
so, satu bilik, 2 org.
officemate cikgu physic aku ni plak,
ialah ckgu English aku skrg,, (lecturer Cina yg aku story tadi)
so, kitaorg bertiga lepak and borak sama2 lah.. ;-)
masa ni lah first time aku ckp ngan ckgu english tu.
and alhamdulillah, she's not bad... :D

okay. petang plak, kul 5.30pm
ada kelas agama.
hari selasa dh cancel kan ?
so, hari ni, khamis, kelas berjalan.

tak byk pun hari ni.. just introduction.
lepas tu ustaz pun bagi tahu pasal projek assignment.
haish. awal2 dah ade assignment... -_-


9/1/2015
hari Jumaat tade crite menarik.
just 2 kelas. maths and anatomy.
then lepas tu,
rmai bebudak dh start balik umah.

mklumlah, weekends kann.
org yg duk dkat2 boleh laa balik.. aku ?
hhhmm.. tpkse tunggu sem break ler bru leh balik. -_-
takpe . sabor.....

______________________________________________________


okay... mcm tu jelah crite nye...
sorry. i know, tak brape menarik.
but then peduli ape kan ?
ni blog aku. suke ati aku lah. :P

lagipun aku tulis smua ni just nk dijadikan kenangan jer.
mklum lah, online diary kann.. hihi
so, konklusi utk minggu ini ?

alhamdulillah...
setakat ni aku masih boleh survive dan
CUBA utk biasakan diri dgn kesibukkan.
yup, baru first week, aku dh rasa sibuk giler.

daa laa subjek2 byk kene hafal2..
contohnye psychology and anatomy.
pergh. byk kot nk kene hafal..

next, pasa assignment.
baru first week,
dh ade lebih kurang 2-3 assignment.
ade yg due date lama lagi.
ade jugak yg due date minggu depan ! :O

konklusi seterusnye plak ialah,
perasan tak, sume cikgu aku perempuan.
and sume muslim. kecuali maths. she's hindu. hihi

ape lagi ea nk crite ?
err.. mcm tu jelah.
konklusinye aku akan jadi sgt busy lepas ni.
tak tau lah boleh ke tak update blog. hurm.

inshaa Allah kalo ade crite menarik and i feel rajin,
i'll try to update k ! ;-)
sbb meng-update blogsbanyak yg mungkin
merupakan salah satu azam aku tahun 2015 ni. >.< haha

klah. done typing...
actually ade lagi perkara2 yg aku tak crite lam ni.
malas ar. sbb letih. hihi.
biar aku sorang je yg ingat.. :P
bye2.. thanks for reading...

No comments:

Post a Comment