Monday, December 22, 2014

Me and Food



Assalamualaikum..

okay... aku ade byk nk story hari nie.
*ceyhh. mcm byk sgt. pdhal bukan byk mane punn

so, story mane nk mula dulu ye ?
story tajuk post ni ke,,
or story life update ?

baiklah, aku mulakan dgn life update dulu lah.
yg terbaru...
pasal hari nie....

sbnrnye aku baru balik dri skolah tadi.
say what ?? skolah ???

yup... skolah aku lah..
SID... :')

actually aku pergi teman adik aku.
dye amik result PT3 dye hari nie..
cop. natang ape PT3 tu ? -_-"

okay, bagi yg tak tahu,
PT3 tu dye mcm PMR..
tapi lagi susah... sbb soalan smua aras tinggi.

so, hows the result ?

hhmm.. budak yg dpat straight A 2 org je kot.
sedih giler... so, adik aku plak ?
dye dpat 5A je...
but pape pun, alhamdulillah lah.
sbb at least dye leh naik pentas.. ;-)

haahhh... aku masih ingt lagi time aku amik
result utk PMR dulu2... <3
bahagia and bersyukur sgt aku dpat straight A.. :')

okay. stop flashbacking about my PMR result.
er.. now lets continue.

so, lpas amik result tadi,
kitaorg pun gi mkn2 sat..
then balik umah.
then skrg aku tgh typing utk bloggie. hehe

sebelum aku proceed,
aku just nk crite skit pasal
what happen at the school just now .

okay. aku rase bahagia sgt2 sbb dpat pergi skolah.
and yg paling penting,
aku dpat jejak kaki masuk kelas 5 Jazzar !!
omg. nostalgia giler kot blok D tu.
rase nk nangis je lalu kat kelas Jazzar and Rusyd.. :')

then , seperti yg dijangka,
of coz, i will take pics
and selfie as much as i can. hehe
gmbr ade, tapi malas ar nk post lam ni.. :-P

and then ade laa jugk aku jumpe
cikgu2 aku dulu..
tapi tak ramai pun tadi.
but ape pun, alhamdulillah lah.
dpat jupe mereka and yg paling penting
dpat jupe SID and 5 Jazzar... :')
hope i can met them again one day
before i go to India.. inshaa Allah.

so, next story.
sblum aku proceed pada topic post,
aku nk throwback skit tentang hari tu.

baru ni, Selasa, Rabu and Khamis
my family and i went to Putrajaya..
we went there bcoz my dad got some kursus there.


best ke melancong ?
er.. ini melancong ke ?
aku tak rase pun aku melancong. -__-
why ?

bcoz sepanjang hari me, my mom and my bro
duk lam bilik je kot.
tak pergi mane2 pun.

and u should know that putrajaya is soo boring.
kosong giler kot.
nak cari shopping mall pun susah. haish

actually the plan was,
kitaorg patut balik kemaman khamis malam.
then suddenly the plan changed.
so, we went to KL on Thursday.
lepak2 KLCC sat...
then on Friday morning bru bertolak
balik kemaman... ;-)

 actually byk gak gmbr aku snap
dkat KL and putrajaya.
tapi mls ar letak sini.
hehe.. sorry ! >.<

so now ?
lets get to the topic of the post today.
me and food.
ade ape dgn makanan ? hurm.







sejujurnye...
dah seminggu setengah aku ade kat kemaman.
and dlm tempoh masa tersebut,
serious aku ckp....
aku mkan BANYAK giler !

okay. aku tak tipu.
aku makan terlalu byk.
melebihi yg spatutnye.

kalau dulu sblum aku masuk kolej,
biasanye pagi aku mkn bde ringan mcm roti or biskut.
tgh hari plak nasi 1-2 pinggan.
mlm plak mkn ringan2 je..

tapi skrg ?

pagi mkn nasi 2 pinggan.
tgh hari mkn 3-4 pinggan.
malam plak mkn 1 pinggan.

 OMG.

and you know what ?
berat aku dh naik 4kg.. T_T
shit. sedih giler doe.

dulu kalau kat hostel,
nk turunkan 4kg amik masa dlm 1 bulan kot.
but now kat rumah, satu minggu je, dh naik 4kg.
stress... sedih... kecewa ! >.< :'(

so what's the prob actually ?

ntah lah... aku rase cam desperate kot.
sbb dulu susah giler nk makan sedap2 kat asrama.
bile balik rumah ni,
kdg2 kluar mkn ngan family,
and then umi aku masak sedap2 lagi..

so, makanan yg sedap2 semuanya
keliling aku... aku tak dpat nk kawal nafsu aku.
sedih ar.... :(

aku ingat nk try diet. *eleh
tapi skrg ni aku dh tak tahu
ape itu erti D-I-E-T . -__-"

so... begitu lah critanya.
skrg aku stress.
sbb aku takut aku gemuk balik mcm dulu. :(
tak mau tak mau tak mau !
aku nk kurus.. :( aku tak mau gemuk.. hurm

tapi kan...
tadi mase pegi skolah,
hampir sume ckgu2 tegur aku.
dyeorg ckp aku dah kurus + slim. hehe
maluu aku dibuatnye... >.<

so, mksudnye, aku belum gemuk lagi.
ade harapan lah aku kawal skit pemakanan aku nie.
tapi .. aku rase aku takkan mampu kawal.
hurm. takpelah.

nmpknye terpkse tungu balik hostel
bru aku sambung diet aku. hihihi
skrg, aku nk enjoy je segala jenis makanan !
ohh yeahhhhhh >.<


kbye. thanks for reading.
ohya, before aku sudahkan post ni,
just nk gtau,
yang aku sbnrnye tak brape sehat.
dah sminggu aku batuk2. truk kot.
tak penah kau batuk truk cam ni.. :(
dah laa aku tak mau mkn ubat.
makin teruk jadinye.
asyik gatal2 je takak ni.. hurm :(

k.. done typing.
tolong doakan semoga aku cpat sembuh ye.
and doakan moga aku slim and kekal cantik. hehe. >.<
k thanks. tata... mmuah ciked. :-*


No comments:

Post a Comment