Sunday, December 14, 2014

At Last, Home Sweet Home !




Assalamualaikum..

hai ! alhamdulillah...
skrg ni aku ade kat rumah dah..
my lovely Kemaman <3

so, ape crite ?
ape bende yg aku nk update lam
post kali ni ?

err.. tak banyak sbnrnye..
nk crite skit2 je.. huhu.

okey, meh crite dari A hingga Z..
kali terakhir aku update, ialah pasal
final exam.. *kalo tak silap arr

okay, so how was it Sab ?
alhamdulillah.. so far so good.. ceyh. haha
tadelah.. just everything was okay la..
exam math alhamdulillah...
physic pun okay jugak.
cuma utk physic, ade 2-3 soalan yg agak payah.

ala, Sab... biase lah.. exam kan..
tade yg senang lam dunia ni ~

yeah.. i know.. 
but for physic, sometimes the questions are so weird.
haha... you want to know what i mean ?

okay... baru ni lam exam physic,
soalan dye tanye pasal nyamuk. -_-
yup... nyamuk.

nyamuk terbang pade frekuensi 5023hz,
jika anda dgr frekuensi sebanyak 3047hz,
adakah nyamuk itu menghampiri anda, atau
nyamuk itu bru sudah hisap darah anda, then
dye nk terbang menjauhi kite.

i was like...
what the hell ?
frekuensi nyamuk ? perlu ke tanye bde cam ni -_-
and soalan dye merapu kot. ntah pape.

bukan ni je,
byk lagi lah jugak soalan pelik2 yg aku pernah dpat
utk physic dkat kolej life nie.. hurm -__-
sbb tu lah rmai sgt org fail physic.
tgok ar soalan dye, tanye ntah pape je.
boleh je aku bg contoh lain kt sini,
tapi malas ar....... hhmm

okay.. so, on the day of finals,
ade jugak aku snap some pics with my friend.
ingat nk post kat sini.
tapi malas ar . hehee

okay, so last paper aku ialah pade hari khamis.
and on that day itself,
after i finished my exam,
aku turun lif je,
family aku pun bru smpai kat kolej. hehe
mmg tepat pade masanye !

what ? family kau dtg melaka hari khamis ?
awalnye.. biasenye kan your daddy only
free on friday ? and biase nye kau mmg balik
hari jumaat kan ?

ooo.. about this, aku tak pasti lagi aku
penah crite ke tak dkat post lepas,
but its okay. aku crite jelah. hehe

mcm ni. sbnrnye my dad ade kursus 2 hri kat KL.
hari Selasa and Rabu... so, Rabu mlm tu
dye bertolak lah ke MElaka.

ala, KL ngan Melaka tadelah jauh sgt kan.
so, mlm rabu tu dyeorg spend 1 night dkat melaka.
esokkan nye (Khamis), lpas aku habis exam,
dyeorg trus mai lah pick aku...

so at that time aku tak balik kemaman lagi.
aku pi mydin sat. beli brg2 hostel.
lepas dah beli sume,
baru lah aku pi balik hostel,
then wat turun sume beg aku.
then bermula lah perjalanan kitaorg balik kemaman. :)
mase tu tak silap aku kul 2.30pm.

then mase nk dekat2 maghrib,
kitaorg smpai Kuantan..
then we decided nk lepak2 Kuantan sat.
fuh, mmg dh lame bebenor aku tak pi jalan Kuantan!

so, kitaorg pun lepak ar kat east cost mall.
dgr kata, ade byk perubahan yg berlaku.
so, saje lah.. jejalan kat situ.
tade ape yg menarik punn.. ~
then balik lah kemaman.. hehee

meh, tgok gambor skit...
gmbor makanan jelah ye.. hihi
malas nk letak gmbor sendiri.. :P



Fish & chips...
Dinner at The Manhattan Fish Market


 Big Apple Donut


Spaggheti Carbonara 
Dinner at Secret Recipe


okay. speaking of makanan...
you know what...
bru je seharian aku spend masa ngan family aku..
trus berat badan aku naik 2kg !
yup... 2 kg naik... dlm masa sehari je ! :'(

sejujurnye, mmg... hostel adalah tempat terbaik utk diet.
yup.. and alhamdulillah, dh byk aku berjaya turunkan berat badan.
tapi...... bile dgn family jer,,, hurh !
jangan harap aku mampu diet ! >.<

mane boleh aku tahan tgok masakan mak aku. hurm.
aku skrg nie tgh duk stress kot.
bru sehari dh naik 2 kg.
aku cuti 3 minggu kot !
cam mane lah keadaan aku nnti before balik kolej >.<
haish..... tak terbayang... :'(

i think i just need to kawal my nafsu makan.
but its a bit hard lah...
hhmm... ntah ar !
bior jelah op... makang jelah byok ane pun.
nok gemok pun, gemok jelah.. haha
nnti balik asrama, diet mula... -..-"

okay. aku rase post aku kali ni cam boring lain mcm jerp.
hurm... tade idea nk story ape...

err... ape lagi ea .
owh, sblum aku habiskan post aku kali ni,
aku just nk ckp,,

alhamdulillah... aku rase bersyukur sgt.
sbb kali ni, first time aku dpat bercuti dgn tenang.
why i say this ?

because.. kalo perhatikan sblum ni,
masa ngan batch 8, cuti 2 minggu je..
and tu pun mase aku balik,
aku tak dpat menikmati cuti aku.
sebab ? risau about result exam.
and ingat tak mase aku balik cuti raya kedua ?
tak syok kot... :(

and cuti setelah itu plak, byk yg diiringi dgn stress.
mcm2 stress ar...
so, kali ni jelah aku cuti dlm keadaan yg 'kurang' stress.
haha. nok kate tadok stress, dok jugop... :P

so, ape yg aku plan nk buat time cuti2 ni ?
hurm... i'm not sure lah....
nk diet ? mustahil...
bercuti / melancong ?
lagi lah mustahil kot... -_-
 reunion ngan kwan2 ?
hhmm. sume busy. cuti lain2.. :'(
aku ingt nk start menjahit balik.
tapi rase cam,, malas giler ar..

yg aku tau skrg nie,
hanya lah layan fon,
layan internet,
layan game COC..

oh yeahh.. seriously.
aku ketagih kot dgn game COC sejak akhir2 nie.
hahaha...

klah... done typing...
lepas ni nk tgok movie ar.
tak pun main game ngan adik aku.
tak pun bace novel... err.
whatever ~

okay. sorry for this boring post ! :(
anything new and interesting,
i'll try my best to update it here okay ?
bye2 ! mmuahh ciked... :-*





p/s : Alhamdulillah.... akhirnye aku dah habis Sem 1 !! :') Lega tak terkata....

No comments:

Post a Comment