Sunday, November 30, 2014

Life Updates



Assalamualaikum..

hello and hai .. hehee..
okay, actually gua tak tau nk buat tajuk ape.
sbnrnye bde2 yg aku nk crite ni tak penting sgt.
just some life updates..
so, i just decided to name this post "life updates"
hehehe...

so, gua apa khabar ?
alhamdulillah... i'm okay.
but sebelum ni gua ade selseme.
selseme yg sgt truk dn luar biase.
hampir sminggu jugak laa aku selseme. :(

ok, as u all should know,
saya ni sbnrnye ade resdung...
so, kdg2 tu boleh dikatakan tiap2 pagi,
mesti hidung akan rasa gatal, and selseme.

and gua jugak elergic ngan bulu haiwan.
main skit dgn rabbit, hamster atau kucing,
trus selseme laps tuu.. :(
habuk pun same jugak... haish

tapii kann...
usually kan, if aku selseme,
selseme aku skejap je..
paling skejap, setengah hari..
paling lama, 2-3 hari je...

but kali ni, ntah kenape,
smpai 1 minggu !
and as u all should know also,
i really2 dislike consume medicines.

yup. bagi aku, minum ubat sbnrnye tak elok.
boleh melemahkan immunity badan..
so, for me, baik immunity badan kite je
yg lawan penyakit dlm bdan kite.. hehe

so, pendekkan crite,
aku mmg tak minum ubat mase tu.
the bile dh teruk sgt, smpai 1minggu,
last2 aku decide utk minum ubat. haish
tewas jugak aku akhirnye... -__-'

lepas minum ubat, alhamdulillah..
dah okay daa .
tapiii...

k, malas ar crite.
hahaha...

okay. life updates...
ape yg aku nk crite hari ni ye.. hehee

baiklah, post terakhir aku
adalah about quacker oats right?
and then aku ade jugak crite skit
pasal aku ade cuti seminggu.
so, lepas cuti tuh,
aku ade exam CA2...

haaaa... mase exam CA2 tu lah aku selseme.
so, hows the exam Sab ?

alhamdulillah...
everything was fine.. ^_^
result aku pun boleh tahan... hehe
nk kata cemerlang, tak jugak.
but at least lulus.. :)

so, skrg ini.. pada saat ini..
kami, batch9 sdg ada cuti..
*erk? sedang ada cuti ? 
haish, hancuss tatabahasa aku... -_-"

skrg ni kitaorg tgh study break 1 minggu.
ini bermakna, minggu depan aku final !

oh no ! Final ? cam mane ?
ready tak agi !

haha... nak ready cm mane oii.
aku tak habis study agi...
dah nama pun study break.. -__-'
dlm seminggu ni lah masanye utk aku study.

so, tadi aku 'cuba' start study physic.
tapi... ngantuk sgt. last2 tertido atas meja.
hahahaha... -..-"

lepas aku bgun,
aku pun duk mengelamun sorang2.
(dekat meja study jugak ni)
smbil merenung ke luar jendela...
dan memikirkan masa depan...
*amboii.. haha.. 
seriously, aku slalu sgt buang masa cam ni..
truk benor perangai... -__-"

so, ape yg sedang aku fikirkan sbnrnye ?
macam2... tapi...
tetibe aku ade terpikir tntang raya tahun 2015..
*awalnye nk fikir pasal raya.. haish

aku bukannye ape.
aku just nk tahu je,
during raya 2015 nnti,
aku cuti tak sbnrnye..?
boleh ke aku balik kemaman ? :(

then aku pun siasat lah..
ceh... dlm byk2 perkataan,
perkataan 'siasat' jugak laa aku gune. haha

okay, aku pun try laa 'check' .
aku check aku punye jadual cuti and exam.
so, menurut jadual tersebut :

study break sem 3 aku start 27hb July
sehingga 2hb August... 1 minggu.
then my final for sem 3 plak start 3hb August
sehingga errr... lupe dah. -_-
tapi seminggu jugak laa...

then.....
aku pun try cari lam internet..
bile hari raya 2015..

internet kabo :
puasa Ramadhan start 18hb Jun..
dan raya aidilfitri pulak..................
17 July !!!

oh no... :'(
bile aku compare balik ngan jadual aku,
17 July tu hari Jumaat...
Jumaat, Sabtu, Ahad...
then pada hari Isnin, 20hb July,
aku ade exam CA2 ! :'(

ini bermakna.........
tahun 2015 nnti aku takleh balik raya..
sbb cuti 2 hari je.... :'( sedihh emm..

eh, jap jap jap...
dah tu, raya tahun ni, 2014,
boleh plak kau balik raya ?

hhmm.
sbnrnye, tahun ni (2014),
sem break aku 2 minggu tau...
then, KEBETULAN cuti 2 minggu tu,
jatuh pada minggu puasa and hari raya.

so, tahun ni aku agak beruntung lah jugak.
sbb at least aku bleh merasa seminggu berpuasa di kemaman.
dan jugak dpat rasa first day raya dgn family at kemaman.

tapi.....
utk tahun 2015.... aku tak cuti masa tu.
dan yg paling truk, aku tgh nk exam !
oh shit.... >.< sedih emm... :'(

hhhmmm.....
sbnrnye kan....
kalo aku masih bersama batch8,
masa raya tahun 2015 aku pdhal ada kat India dah.

so, lepas aku dropbatch,
aku rasa heppy laa jugak.
sbb at least aku boleh puasa and beraya kat malaysia.

tapi..... lepas dh tgok jadual tu..
rasa cam... -__-' hurm
sama je. ade kat india ke, kat melaka ke,
aku tetap puasa and beraya kat kolej.
haish.... :(

hurm..... tak tau lah.
malas ar aku pikir pasal ni.
sbb this is the future right.
i dont know anything about the future.
only Allah knows.

dan kita hanya merancang.
Allah yg menentukan..

dan kite sume pun blum tentu hidup masa tu kan?
we dont know anything.
so i think, i better focus on my life now.
present... and no need to think about
all this small and un-important stuff.. :)

ok.
sbnrnye tujuan utama aku update blog
hari ni sbb nk luah perasaan aku pasal ni je .
haha.. tak tau lah.
tadi rase cam sedih and stress je bile dpat tau.
so, cpat2 buka lappy utk luah perasaan lam bloggie.

i felt much better now.
so.... erm...
what else should i crite ea ?
psal life updates... hhmm..

actually mcm2 jugak laa stress yg menimpa aku
sejak akhir2 nie... pasal kawan laa..
pasal musuh laa..
pasal exam and pelajaran..
tapi, malas ar crite.
bcoz i think it's not that important.
so, biarkan sajaaa ~~

sblum aku habiskan post aku hari nie.
just nk crite skit... er..
after final nnti,
i'll have 3 weeks of sem break ! yeay.. hehee

kalo dgn batch8, sem break cuma 2 minggu.
but batch9, sem break 3 minggu tau !
hehee...

tapi..... aku tgh stress jugak sbnrnye nie
sbb skrg kan musim hujan.
aku risau sgt takut Kemaman banjir
mcm tahun lepas... :(
if banjir, susah laa aku nk balik..

so... tak tau ar cam mane.
cuti 3 minggu pun,
but if kemaman banjir, and aku takleh balik,
takde gune jugakk... T_T

hhmm... tak tau ar.
and as i said just now,
this is all about the future.
only Allah knows.
so, i'll just pray semoga
kemaman tak banjir. inshaa Allah...

so yeah...
i think sampai di sini saja lah
coretan dan luahan ku pada hari  ini. hehe

so konklusinya ?
hari ni 30 November..
esok dah masuk December..
*cpat btul masa berlalu..
next week, 8hb aku start final..
then cuti for 3 weeks.. inshaa Allah.

okay. done typing... inshaa Allah next post
aku akan update time aku kat rumah. hehe.
inshaa Allah....

No comments:

Post a Comment