Monday, November 3, 2014

Flashback - Pengalaman SPM 2013





Assalamualaikum..

baiklah, hari ni adalah hari pertama SPM
utk batch 97 sekalian..

disebabkan hari ni SPM,
aku asyik teringat je time aku SPM dulu.
haha.. tu lah sbbnye aku buat post flashback ni.

ehem. yup. aku tau, aku pernah
crita tentang pengalaman SPM aku dulu.

tapi, gituu ar...
kenangan time SPM terlalu manis ekpom.
kalo nk tulis byk2 lam blog pun, aku sanggup.hihi

jom flashcak sat...

haaahhh..
aku masih igt lagi..
satu hari sblum SPM.

mase tu as usual, ade majlis restu guru.
kena salam2 ngan cikgu ape sume..
dulu time PMR pun ade gak.
tapi mase SPM nie, aku tetibe je buat keje giler.haha.

sume student kene beratur and salam with cikgu.
aku mmg ade beratur and salam pun.
tapi...
aku salam ngan sume ckgu 2-3 kali kot. haha xD

lepas beratur, and sudah salam,
aku pun pi balik kat barisan blkg skali.
then salam balik.
lepas sudah, pergi beratur lagi..
then salam smula ngan cikgu..

haha.. terok bebenor perangai.. XD
ala, ape salahnnye kann,
nk mintak restu byk2 dari cikgu..hihi
ckgu2 pun dh pening mase tu.
aik? sabryne dh bpe kali salam ?? >.<

selain tu, ape yg masih segar dlm igtan aku
ialah pasal pergaduhan besar yg berlaku
antara aku ngan si dia..

haha.. bile fikir balik,
alamak... cam budak2 btul..
pikiran mmg tak matang..
just bcoz of bde kecik, aku nk ngajuk.
last2 kitaorg gaduh besar.

just imagine.
esokkanye SPM.
and hari ni, kitaorg gaduh.
perghh.. giler ar.
macam mane nk tenteram jwab exam lau cmtu.

but luckily, pergaduhan kami dh settle .
mlm tu jugak settle sblum exam.. ^_^

ape lagi eaa nk crite sal SPM ni.

haa ! mlm sblum SPM..
org lain mungkin sgt nervous
and akan study mati-matian...
aku ??

haha... aku bukan study sgt pun.
berdebar punye pasal, mood study trus hilang.. xD
and pade mlm sblum exam,
aku lebihkan kpd msj smua ckgu and kenalan.
ckgu tusyen, ckgu skolah rendah, skolah menengah,
sedara mara, smua nya aku msj,
mintak ampun and mintak restu & doa.. hihi

seriously, mmg tuu je keje yg aku buat sepanjang mlm.
kalo nk ckp study pun, just selak2 buku je. haha
ala, first day exam.. BM kot. nk study ape je.. -_-'

time first day exam of SPM plak,
fuhhhh... giler ar.
mmg berdebar yg terlalu amat.
amat sangatlah berdebar tau tak.

haa.. tu dia,, tgok, grammar BM aku dh byk salah dah.
nk explain 'kedebaran' punya pasal..haha
k, sila abaikan kesalahan tatabahasa aku tu yer.

so, mcm tu jelah.. mmg debar sgt2..
smpai skrg ni, saat ni,,
aku masih boleh bayang feeling aku masa tu..

salam ngan parents..
melangkah ke dlm pgar skolah dgn kaki kanan..
then lalu kat bilik exam,
dgn jantung yg berdegup kencang..
msuk lam dewan, baca doa semua..

seriously, rase cam baru minggu lepas je
kejadian ini berlaku... :')

yang paling best time SPM,
aku slalu tolong tanda tgn bungkusan krtas exam.
haha.. yela, kan aku duk lam kelas/bilik ketua pemeriksa.
*baca post lepas utk tahu pasal ni

so, pengalaman aku mmg lain drpd kwn2 aku yg lain.
best kot duk lam kelas tu.. hehe...
walaupun at first agak seram... O_O

apa lagi ea yg best masa SPM ni ?
hhmm... pergi kelas tambahan ngan si dia.. hehe
balik pun ngan si dia... >.<

sbnrnye kan, kehadiran si dia dlm hidupku time SPM
pun merupakan salah satu faktor yg membuatkan
pengalaman time SPM sgt manis and bermkna. huhu

tapi bukan slalu manis k..
ade jugak masam and pahit in between..
haha.. biasalah,, aku kann...
budak skolah yg kuat jeles.
mmg komfem akan timbul masalah jugak.

bukan sekali, dah berkali2 jugak laa
gaduh dlm time2 SPM tuu.. huhu

hurm.. ape lagi ea nk criter about pengalaman SPM aku ?

nangis lepas jawab exam ?
hahaha... itu perkara biasa..
nak buat mcm mane..
mmg susah kot... nangis ar. hehe

kalau kita tak study, then takleh jwb exam takpe jugak.
tapi if kita study mati-matian, and still xleh jawab,,
haaaaa... ini yg sedih nie.. huhu.. :(

err.. klah.
nmpknye aku dh kehilangan kata2 dah..
tak tau nk crite ape lagi. hehee..

just, mcm tu lah....
aku sgt bersyukur sbb aku hargai setiap detik
aku kat skolah dulu..

pengalaman skolah lah yg paling manis.
tgok, bila dah habis skolah ni,
asyik rinduuu je kat skolah.. hurm.. :(

sblum aku habiskan ayat aku,
aku just nk crite skit lagi tntang last day of SPM.

okay, mase last paper tu,
pergh... perasaan nk cpat siap tu mmg ada. xD
aku ingt lagi, aku tulis laju2 kot.
nk cepat siap, nk cepat siapppp

and bile dh siap,
punye lah nervous giler nk tunggu waktu menjawab tamat.
lepas masa dh tamat, and ckgu tiup wisel je,,
kami smua,, satu bangunan, tepuk tgn kuat2 beramai2 !

omg... i can still feel the feeling of happiness that time.
seriously. rase sgt bahagia and sgt bebasssssss...

haaaahhh... kenangan..... :')
its really meaningful....

semua org bersuka ria..
bersorak.. tepuk tangan...
amik gambo rmai2...
peluk2.... semua ada....
i can still remember all that... :')

and babak yang paling sedih ialah.....

saat kaki aku menjejak keluar dari pintu pagar skolah.
dan aku memandang ke arah sekolahku...

oh SID... disini lah segalanya bermula..
segala kenangan pahit dan manis...
dan skrg.... SPM dah habis...
semuanya dah berakhir...... :(
hari ni adalah hari terakhir aku ke skolah memakai bju skolah.
goodbye........

shit. sedih doe..

mmg seriously, itulah kali terakhir aku pegi skolah,
pkai baju skolah...
time amik result, pkai bju biasa je.. hhmm..

walaupun skolah dah habis...
tapi jiwa aku masih terikat...
masih lagi mengenangkan segala memori di skolah.

and to be honest,
aku tak tau lah, stiap kali aku balik cuti sem,
mesti aku akan cari balik baju skolah aku,
and akan pkai . dgn lengkap. then amik gmbr byk2..

hahaha.. nmpk cam org gile je.. -_-
tapi nk wat cam mane.
aku rinduu sgt skolah... :(

hakikatnye.... skrg aku dah habis alam persekolahan..
life must go on...
segala kenangan, tetap akan menjadi kenangan..
akan ku simpan semua kenangan pahit manis tersebut,
dalam hatiku......... <3 :')


p/s : SPM bukanlah segala-galanya.. Tetapi, segala-galanya bermula dgn SPM.. :)

No comments:

Post a Comment