Sunday, November 30, 2014

Life Updates



Assalamualaikum..

hello and hai .. hehee..
okay, actually gua tak tau nk buat tajuk ape.
sbnrnye bde2 yg aku nk crite ni tak penting sgt.
just some life updates..
so, i just decided to name this post "life updates"
hehehe...

so, gua apa khabar ?
alhamdulillah... i'm okay.
but sebelum ni gua ade selseme.
selseme yg sgt truk dn luar biase.
hampir sminggu jugak laa aku selseme. :(

ok, as u all should know,
saya ni sbnrnye ade resdung...
so, kdg2 tu boleh dikatakan tiap2 pagi,
mesti hidung akan rasa gatal, and selseme.

and gua jugak elergic ngan bulu haiwan.
main skit dgn rabbit, hamster atau kucing,
trus selseme laps tuu.. :(
habuk pun same jugak... haish

tapii kann...
usually kan, if aku selseme,
selseme aku skejap je..
paling skejap, setengah hari..
paling lama, 2-3 hari je...

but kali ni, ntah kenape,
smpai 1 minggu !
and as u all should know also,
i really2 dislike consume medicines.

yup. bagi aku, minum ubat sbnrnye tak elok.
boleh melemahkan immunity badan..
so, for me, baik immunity badan kite je
yg lawan penyakit dlm bdan kite.. hehe

so, pendekkan crite,
aku mmg tak minum ubat mase tu.
the bile dh teruk sgt, smpai 1minggu,
last2 aku decide utk minum ubat. haish
tewas jugak aku akhirnye... -__-'

lepas minum ubat, alhamdulillah..
dah okay daa .
tapiii...

k, malas ar crite.
hahaha...

okay. life updates...
ape yg aku nk crite hari ni ye.. hehee

baiklah, post terakhir aku
adalah about quacker oats right?
and then aku ade jugak crite skit
pasal aku ade cuti seminggu.
so, lepas cuti tuh,
aku ade exam CA2...

haaaa... mase exam CA2 tu lah aku selseme.
so, hows the exam Sab ?

alhamdulillah...
everything was fine.. ^_^
result aku pun boleh tahan... hehe
nk kata cemerlang, tak jugak.
but at least lulus.. :)

so, skrg ini.. pada saat ini..
kami, batch9 sdg ada cuti..
*erk? sedang ada cuti ? 
haish, hancuss tatabahasa aku... -_-"

skrg ni kitaorg tgh study break 1 minggu.
ini bermakna, minggu depan aku final !

oh no ! Final ? cam mane ?
ready tak agi !

haha... nak ready cm mane oii.
aku tak habis study agi...
dah nama pun study break.. -__-'
dlm seminggu ni lah masanye utk aku study.

so, tadi aku 'cuba' start study physic.
tapi... ngantuk sgt. last2 tertido atas meja.
hahahaha... -..-"

lepas aku bgun,
aku pun duk mengelamun sorang2.
(dekat meja study jugak ni)
smbil merenung ke luar jendela...
dan memikirkan masa depan...
*amboii.. haha.. 
seriously, aku slalu sgt buang masa cam ni..
truk benor perangai... -__-"

so, ape yg sedang aku fikirkan sbnrnye ?
macam2... tapi...
tetibe aku ade terpikir tntang raya tahun 2015..
*awalnye nk fikir pasal raya.. haish

aku bukannye ape.
aku just nk tahu je,
during raya 2015 nnti,
aku cuti tak sbnrnye..?
boleh ke aku balik kemaman ? :(

then aku pun siasat lah..
ceh... dlm byk2 perkataan,
perkataan 'siasat' jugak laa aku gune. haha

okay, aku pun try laa 'check' .
aku check aku punye jadual cuti and exam.
so, menurut jadual tersebut :

study break sem 3 aku start 27hb July
sehingga 2hb August... 1 minggu.
then my final for sem 3 plak start 3hb August
sehingga errr... lupe dah. -_-
tapi seminggu jugak laa...

then.....
aku pun try cari lam internet..
bile hari raya 2015..

internet kabo :
puasa Ramadhan start 18hb Jun..
dan raya aidilfitri pulak..................
17 July !!!

oh no... :'(
bile aku compare balik ngan jadual aku,
17 July tu hari Jumaat...
Jumaat, Sabtu, Ahad...
then pada hari Isnin, 20hb July,
aku ade exam CA2 ! :'(

ini bermakna.........
tahun 2015 nnti aku takleh balik raya..
sbb cuti 2 hari je.... :'( sedihh emm..

eh, jap jap jap...
dah tu, raya tahun ni, 2014,
boleh plak kau balik raya ?

hhmm.
sbnrnye, tahun ni (2014),
sem break aku 2 minggu tau...
then, KEBETULAN cuti 2 minggu tu,
jatuh pada minggu puasa and hari raya.

so, tahun ni aku agak beruntung lah jugak.
sbb at least aku bleh merasa seminggu berpuasa di kemaman.
dan jugak dpat rasa first day raya dgn family at kemaman.

tapi.....
utk tahun 2015.... aku tak cuti masa tu.
dan yg paling truk, aku tgh nk exam !
oh shit.... >.< sedih emm... :'(

hhhmmm.....
sbnrnye kan....
kalo aku masih bersama batch8,
masa raya tahun 2015 aku pdhal ada kat India dah.

so, lepas aku dropbatch,
aku rasa heppy laa jugak.
sbb at least aku boleh puasa and beraya kat malaysia.

tapi..... lepas dh tgok jadual tu..
rasa cam... -__-' hurm
sama je. ade kat india ke, kat melaka ke,
aku tetap puasa and beraya kat kolej.
haish.... :(

hurm..... tak tau lah.
malas ar aku pikir pasal ni.
sbb this is the future right.
i dont know anything about the future.
only Allah knows.

dan kita hanya merancang.
Allah yg menentukan..

dan kite sume pun blum tentu hidup masa tu kan?
we dont know anything.
so i think, i better focus on my life now.
present... and no need to think about
all this small and un-important stuff.. :)

ok.
sbnrnye tujuan utama aku update blog
hari ni sbb nk luah perasaan aku pasal ni je .
haha.. tak tau lah.
tadi rase cam sedih and stress je bile dpat tau.
so, cpat2 buka lappy utk luah perasaan lam bloggie.

i felt much better now.
so.... erm...
what else should i crite ea ?
psal life updates... hhmm..

actually mcm2 jugak laa stress yg menimpa aku
sejak akhir2 nie... pasal kawan laa..
pasal musuh laa..
pasal exam and pelajaran..
tapi, malas ar crite.
bcoz i think it's not that important.
so, biarkan sajaaa ~~

sblum aku habiskan post aku hari nie.
just nk crite skit... er..
after final nnti,
i'll have 3 weeks of sem break ! yeay.. hehee

kalo dgn batch8, sem break cuma 2 minggu.
but batch9, sem break 3 minggu tau !
hehee...

tapi..... aku tgh stress jugak sbnrnye nie
sbb skrg kan musim hujan.
aku risau sgt takut Kemaman banjir
mcm tahun lepas... :(
if banjir, susah laa aku nk balik..

so... tak tau ar cam mane.
cuti 3 minggu pun,
but if kemaman banjir, and aku takleh balik,
takde gune jugakk... T_T

hhmm... tak tau ar.
and as i said just now,
this is all about the future.
only Allah knows.
so, i'll just pray semoga
kemaman tak banjir. inshaa Allah...

so yeah...
i think sampai di sini saja lah
coretan dan luahan ku pada hari  ini. hehe

so konklusinya ?
hari ni 30 November..
esok dah masuk December..
*cpat btul masa berlalu..
next week, 8hb aku start final..
then cuti for 3 weeks.. inshaa Allah.

okay. done typing... inshaa Allah next post
aku akan update time aku kat rumah. hehe.
inshaa Allah....

Saturday, November 8, 2014

Quaker Oats

Assalamualaikum..

hello and hai !
apa khabar smua ?
dah makan ke blum ?
hehehee..

hari ni, aku nk update post lain drpd yg lain.
aku nk promote skit tentang quaker oats ni. hehe
kononnye mcm food review laa ni. ihikss

but wait.
before i proceed with this,
i'll just insert some life update about me.

okay, skrg ni aku ade lebih kurang mcm 1 week holiday.
er, actually ini bukan oficial holiday punn..
bcoz, my math tcher dye takde for 1 week.
and you know kan, i mmg takde kelas lgsung slain maths.

so, secara tak langsung,
i got 1 week holiday lah..
actually i thought of going bck home.

tapi... after this week i got exam.
so, malas ar balik Kemaman.
if balik umah, mmg komfem tak study.
percayalah...... -__-'

okay, second thing i wanna update is
semalam, 7/11 aku jatuh sakit secara tetibe.
i dont know why, just suddenly
aku rase cam lenguh2 and tetibe aku rasa sejukk giler.
terketar2 and menggigil-gigil seluruh badan.. :(

badan panas sgt. pening kepala.. and mcm2 lagi lahh.
last2 aku call my mom and dye pkse aku mkn ubat.
haish... paling benci mkn ubat.. >.<
actually ubat tak baik kot utk tubuh bdan.
tapi nk wat cam mane. smalam mmg emergency.
terpksa makan... then hari ni,
alhamdulillah... i felt much better... :)

harap2 aku sembuh sepenuhnye lahh..
risau jugak kalo demam denggi or whatsoever..
dah laa aku sorang2 je kat asrama ni.
if pape berlaku, susah... xde sape leh tolong.. :(

ok lah. dh pnjg sgt bercerita.. -..-
lets get to the topic.. hehe

_______________________________________________________


Quaker Oats...
sebut je benda ni mesti semua orang rasa cam geli
and nk muntah kan ?
boleh terbayang rasa pahitnya...

aku yakin, semua orang pasti tahu
tentang kebaikkan dan khasiat quaker oat ni kan ?

aku malas lah nk crita panjang..
just ringkaskan,
quaker oat atau apa jenis skali pun oat meal,
sgt baik utk kesihatan sebab
oat ni dia boleh serap kolestrol dlm badan..

kolestrol ni bukan boleh kira sgt pun..
ingat org gemuk je ke byk kolestrol ?
kadang2 orang yang kurus kering pun,
tinggi kolestrol nya tau !
so, tak boleh main2 k..

banyak effect teruk kalau kolestrol tinggi lam badan.
contohnya, heart attack, obesiti dan sebagainya lah..
if nk tahu lebih lanjut, just google k..
byk article berfaedah tentang smua ni.

so, tujuan aku post pasal quaker oat ni sbnrnye
nak bagi idea skit2 cara nak suka oatmeal ni.
in other meaning,
nak bagi lah skit tips2 and resipi utk buat
kita enjoy makan oatmeal.. ^^

okay, aku mula mengamalkan oatmeal tahun 2014 ni..
masa awal tahun..
tujuan utama aku , of coz sebab nak diet.. hihi

masa first time dulu2,
aku slalu makan quaker oat yang perisa coklat..
aku sbnrnye tak tahu plak quaker oat ada perisa coklat.
bila dpat tahu tu, apa lagi, trus beli and try lah.

so, bila dah cuba tu, rasa cam.. hhmm.
okay jugak... rase dye tadelah truk sgt..
sbb perisa coklat kann.. hehe. so, takdelah pahit sgt.
nak kata sedap tak. tapi just, okay2 lahh.
terpulang pada setiap orang yang makan lah. ;-)

meh tgok gambar sat.....







okay, so lepas aku dah start college life,
aku kan duk kat asrama je...
so, aku start makan bde ni tiap2 pagi..
yup... tiap2 pagi kecuali hari Sabtu.. hehe

lepas dah lama makan perisa coklat,
aku pun try laa perisa milky delight and fruit bites tu.
so, mcm mane ? sedap tak ?

alhamdulillah... sedap jugak.
milky delight tuu dye mcm ada susu lah..
rasa dye ringan je...
tapi ntah lah, bila aku mkn,
aku tak rase pun mcm susu..
rase cam jagung je.. haha. ntah.

yang fruits bites tuu plak,
dye ade buah strawberry and blueberry lam tu..
actually aku tak suka tau.
tapi aku just paksa diri utk makan. haha
tapi, okay jugak rase dye. tadelah truk sgt.
ada rase manis masam2 cam tuu..

so, sesiapa yang nk diet or nk turunkan berat badan tu,
dipersilakan try semua perisa ni k...
utk mengelakkan kebosanan atau rasa muak,
try laa buat cam aku ni,
aku slalu gilir perisa..

hari ni coklat,
esok milk,
lusa buah2...
dan seterusnya... ;-)

okay next........

selain quaker oat yg manis mcm ni,
meh nk promote plak yang bukan manis.
aik ? bukan manis ?

haha... baiklah.....
sbnrnye kan, quaker oat yg pahit gila2 tu pun,
boleh jadi sedap sgt2 tau..
dgn syarat, kena pandai lah olah resipi nya...




Aku tak tau apa beza antara yg merah ngan yang biru..
tapi dua2 sama je, PAHIT. -__-


ok, gmbr kat atas ni ialah
quaker oat yg original flavor..
yang pahit giler2 tu...

sbnrnye kan,
pada suatu hari,
aku ada suruh ayah aku tolong belikan aku quaker oats
yang perisa buah2 mcm aku tunjuk tadi tuu. (fruits bites).

then ayah aku tersalah beli yang ni..
then i was like,, what the ??
alamak.. ni yang pahit punye.. >.<
cam mane aku nk mkn ?
susah2 je ayah aku beli.
membazir btul... :(

last2 aku decide utk buat experiment
terhadap quaker oat tersebut.
and alhamdulillah,
experiment aku berjaya !

ada 2 resipi simple yg aku try buat gunakan oatmeal ni..


PERTAMA

first aku campur 7 sudu oat tersebut ngan air panas.
then lepas oat tu dah berkembang skit,
aku pun tambah lah ikan bilis goreng..
and bawang goreng....
and tak lupa jugak, sedikit garam....
jadilah bubur yang sgt sedap ! :D



bubur quacker oat :
Ikan bilis goreng + bawang goreng

see ? as simple as that !
bukan saje ianya berkhasiat,
malah sedap dimakan tauu..

and lepas tu,
aku cuba plak ubah sedikit resipinya...
and i come out with this :


KEDUA

as usual, 7 sudu oat campur air panas..
biarkan ia mengembang..
then aku campur dengan serunding daging..
and some ikan bilis goreng...
dont forget the salt ! ;-)
siap utk dimakan......





meh aku nak terang skit pasal bubur di atas.
actually kan, bila kita olah resipi oat ni,
time kita makan, kita takkan rase ianya adalah oat.
seriously, bila mkn, rasa cam bubur biasa je kot..

okay, about the ikan bilis goreng.
drpd mane aku dpat ?
aku goreng sendiri ke ??
haha...

tadelah... aku duk lam hostel kan.
nk goreng cam mane..
nmpk tak pic pertama dlm resipi kedua tu..
ada satu balang kaca kat blkg kan ?

haaa... dlm balang kaca tu lah aku simpan
ikan bilis goreng byk2..
yup. yg dh siap dimasak kat rumah,
then aku bawak kat hostel..
alhamdulillah... tahan lama... ^_^

okay, resipi yg aku tunjuk kat atas ni cuma contoh je..
mcm2 lagi kita boleh campur kat dalam tu..
baru ni, aku ada try campur blackpaper skit kat dlm tu.
lagi sedap tauuu.. terasa kepedasannye >.<

if budak2 hostel cam aku ni, boleh laa buat resipi simple
cam ni... but if org yg stay kat rumah,
lagi senang and lagi best..
mcm2 resipi yg kita boleh olah tau..
just ikut je kreativiti and citarasa masing2.. ;-)

okay now,
the last thing yang aku nk promote pasal quaker oat..

if mungkin korang cam takde masa nk buat resipi sendiri.
or malas, or maybe boring.. atau tak cukup bahan,,
korang boleh try ni :






Quaker Oat Instant Multigrain Porridge.

okay, instant porridge ni,
aku baru je beli last week...
and seriously, bde ni sedap gilerrrr wei !
seriously, tak bohong, mmg sedap sgt2..
and anda semua wajib cuba !!

ok, instant poridge ni dye ada 2 perisa..
satu bubur lambuk (sblah kiri)
and satu lagi chicken mushroom (sblah kanan).

ok, dua2 mmg sedap..
tapi, bagi aku laa kan,
yg chicken mushroom tu lagi sedap skit dari bubur lambuk.
tak tau lah... its my taste buds..
if korang nk tahu, try lah sendiri ! :D

okay, sejujurnya,
mmg instant bubur ni lagi sedap dari bubur
yg kita buat sendiri mcm contoh resipi aku kat atas tu.

tapi....
kita kene ingat,
bubur instant ni,
walaupun dia mengandungi oatmeal,
tapi benda ni dia ada MSG jugak.
penambah perisa and all stuff..
sebab tu lah bubur nya sedap giler..

so, sebaiknya, jgn lah kerap sgt makan bde2 instant ni.
takut memudaratkan badan....
so, pandai2 lah ye..

for me,
mcm aku ckp, aku mkn yg perisa coklat, milk and fruits
tu tiap2 pagi... then if bubur resipi sendiri tu,
aku buat mungkin dlm 2 kali seminggu... (if rajin)
yg instant bubur tu plak just once a week... :)

so, konklusinya ?

oatmeal sgt lah baik utk kesihatan.
and seriously, ianya mmg berkesan utk turunkan berat badan.
tapi make sure kena konsisten lah ye.. ;-)

konklusinya jugak,
oatmeal ni sbrnye sedap kalo kita pndai olah.
and tgok pada cara pemakanan kita.. ;-)

actually, byk lagi product oatmeal yg sedap2 kat luar sana tu.
tapi aku malas nk promote yang lain.
aku just promote apa yg aku makan,
and apa yg aku suka ni... hehe.. ;-)

akhir sekali...
ingat, kita diet sbrnye bukan utk kurus,
tapi utk jaga kesihatan badan...
niat tu kena betul... ;-)

okay, thanks for reading this...
selamat mencuba !


p/s : hhmm.. actually kan, aku teringin sgt nk buat satu post tentang cara2 utk kuruskan badan or something like that.. i know, lam internet mesti ada byk tips2 kan.. but i just wanna share apa yg aku buat... and aku nk share pencapaian aku... tapi, ntahlah... tgok ar dulu cam mane.. if terasa rajin, aku share lam blog... if not, simpan jela utk diri sendiri . hehee.. :-P

Monday, November 3, 2014

Flashback - Pengalaman SPM 2013





Assalamualaikum..

baiklah, hari ni adalah hari pertama SPM
utk batch 97 sekalian..

disebabkan hari ni SPM,
aku asyik teringat je time aku SPM dulu.
haha.. tu lah sbbnye aku buat post flashback ni.

ehem. yup. aku tau, aku pernah
crita tentang pengalaman SPM aku dulu.

tapi, gituu ar...
kenangan time SPM terlalu manis ekpom.
kalo nk tulis byk2 lam blog pun, aku sanggup.hihi

jom flashcak sat...

haaahhh..
aku masih igt lagi..
satu hari sblum SPM.

mase tu as usual, ade majlis restu guru.
kena salam2 ngan cikgu ape sume..
dulu time PMR pun ade gak.
tapi mase SPM nie, aku tetibe je buat keje giler.haha.

sume student kene beratur and salam with cikgu.
aku mmg ade beratur and salam pun.
tapi...
aku salam ngan sume ckgu 2-3 kali kot. haha xD

lepas beratur, and sudah salam,
aku pun pi balik kat barisan blkg skali.
then salam balik.
lepas sudah, pergi beratur lagi..
then salam smula ngan cikgu..

haha.. terok bebenor perangai.. XD
ala, ape salahnnye kann,
nk mintak restu byk2 dari cikgu..hihi
ckgu2 pun dh pening mase tu.
aik? sabryne dh bpe kali salam ?? >.<

selain tu, ape yg masih segar dlm igtan aku
ialah pasal pergaduhan besar yg berlaku
antara aku ngan si dia..

haha.. bile fikir balik,
alamak... cam budak2 btul..
pikiran mmg tak matang..
just bcoz of bde kecik, aku nk ngajuk.
last2 kitaorg gaduh besar.

just imagine.
esokkanye SPM.
and hari ni, kitaorg gaduh.
perghh.. giler ar.
macam mane nk tenteram jwab exam lau cmtu.

but luckily, pergaduhan kami dh settle .
mlm tu jugak settle sblum exam.. ^_^

ape lagi eaa nk crite sal SPM ni.

haa ! mlm sblum SPM..
org lain mungkin sgt nervous
and akan study mati-matian...
aku ??

haha... aku bukan study sgt pun.
berdebar punye pasal, mood study trus hilang.. xD
and pade mlm sblum exam,
aku lebihkan kpd msj smua ckgu and kenalan.
ckgu tusyen, ckgu skolah rendah, skolah menengah,
sedara mara, smua nya aku msj,
mintak ampun and mintak restu & doa.. hihi

seriously, mmg tuu je keje yg aku buat sepanjang mlm.
kalo nk ckp study pun, just selak2 buku je. haha
ala, first day exam.. BM kot. nk study ape je.. -_-'

time first day exam of SPM plak,
fuhhhh... giler ar.
mmg berdebar yg terlalu amat.
amat sangatlah berdebar tau tak.

haa.. tu dia,, tgok, grammar BM aku dh byk salah dah.
nk explain 'kedebaran' punya pasal..haha
k, sila abaikan kesalahan tatabahasa aku tu yer.

so, mcm tu jelah.. mmg debar sgt2..
smpai skrg ni, saat ni,,
aku masih boleh bayang feeling aku masa tu..

salam ngan parents..
melangkah ke dlm pgar skolah dgn kaki kanan..
then lalu kat bilik exam,
dgn jantung yg berdegup kencang..
msuk lam dewan, baca doa semua..

seriously, rase cam baru minggu lepas je
kejadian ini berlaku... :')

yang paling best time SPM,
aku slalu tolong tanda tgn bungkusan krtas exam.
haha.. yela, kan aku duk lam kelas/bilik ketua pemeriksa.
*baca post lepas utk tahu pasal ni

so, pengalaman aku mmg lain drpd kwn2 aku yg lain.
best kot duk lam kelas tu.. hehe...
walaupun at first agak seram... O_O

apa lagi ea yg best masa SPM ni ?
hhmm... pergi kelas tambahan ngan si dia.. hehe
balik pun ngan si dia... >.<

sbnrnye kan, kehadiran si dia dlm hidupku time SPM
pun merupakan salah satu faktor yg membuatkan
pengalaman time SPM sgt manis and bermkna. huhu

tapi bukan slalu manis k..
ade jugak masam and pahit in between..
haha.. biasalah,, aku kann...
budak skolah yg kuat jeles.
mmg komfem akan timbul masalah jugak.

bukan sekali, dah berkali2 jugak laa
gaduh dlm time2 SPM tuu.. huhu

hurm.. ape lagi ea nk criter about pengalaman SPM aku ?

nangis lepas jawab exam ?
hahaha... itu perkara biasa..
nak buat mcm mane..
mmg susah kot... nangis ar. hehe

kalau kita tak study, then takleh jwb exam takpe jugak.
tapi if kita study mati-matian, and still xleh jawab,,
haaaaa... ini yg sedih nie.. huhu.. :(

err.. klah.
nmpknye aku dh kehilangan kata2 dah..
tak tau nk crite ape lagi. hehee..

just, mcm tu lah....
aku sgt bersyukur sbb aku hargai setiap detik
aku kat skolah dulu..

pengalaman skolah lah yg paling manis.
tgok, bila dah habis skolah ni,
asyik rinduuu je kat skolah.. hurm.. :(

sblum aku habiskan ayat aku,
aku just nk crite skit lagi tntang last day of SPM.

okay, mase last paper tu,
pergh... perasaan nk cpat siap tu mmg ada. xD
aku ingt lagi, aku tulis laju2 kot.
nk cepat siap, nk cepat siapppp

and bile dh siap,
punye lah nervous giler nk tunggu waktu menjawab tamat.
lepas masa dh tamat, and ckgu tiup wisel je,,
kami smua,, satu bangunan, tepuk tgn kuat2 beramai2 !

omg... i can still feel the feeling of happiness that time.
seriously. rase sgt bahagia and sgt bebasssssss...

haaaahhh... kenangan..... :')
its really meaningful....

semua org bersuka ria..
bersorak.. tepuk tangan...
amik gambo rmai2...
peluk2.... semua ada....
i can still remember all that... :')

and babak yang paling sedih ialah.....

saat kaki aku menjejak keluar dari pintu pagar skolah.
dan aku memandang ke arah sekolahku...

oh SID... disini lah segalanya bermula..
segala kenangan pahit dan manis...
dan skrg.... SPM dah habis...
semuanya dah berakhir...... :(
hari ni adalah hari terakhir aku ke skolah memakai bju skolah.
goodbye........

shit. sedih doe..

mmg seriously, itulah kali terakhir aku pegi skolah,
pkai baju skolah...
time amik result, pkai bju biasa je.. hhmm..

walaupun skolah dah habis...
tapi jiwa aku masih terikat...
masih lagi mengenangkan segala memori di skolah.

and to be honest,
aku tak tau lah, stiap kali aku balik cuti sem,
mesti aku akan cari balik baju skolah aku,
and akan pkai . dgn lengkap. then amik gmbr byk2..

hahaha.. nmpk cam org gile je.. -_-
tapi nk wat cam mane.
aku rinduu sgt skolah... :(

hakikatnye.... skrg aku dah habis alam persekolahan..
life must go on...
segala kenangan, tetap akan menjadi kenangan..
akan ku simpan semua kenangan pahit manis tersebut,
dalam hatiku......... <3 :')


p/s : SPM bukanlah segala-galanya.. Tetapi, segala-galanya bermula dgn SPM.. :)