Monday, October 20, 2014

Nothing much.





Assalamualaikum.

haii..
erm.. okay, seperti tajuk post,
'nothing much'
actually tade ape bde menarik pun aku nk story.
hehe... so, if rase boring,
baik xyah continue baca..
sbb mmg boring pun post kali nie.. -_-

baiklah.
skrg ni aku ada kat rumah..
yup... kat Mak Chili,
Kemaman, Terengganu.. ahaks

wait. what ?
asal kau balik umah ?

eh ehh.. suke ati aku laa nk balik ke tak.

haha...
actually kan..
my bro bru habis exam, PT3,
pastu hari Jumaat baru ni,
my family came to Melaka..
nk visit aku...

lepas dyeorg visit aku,
dyeorg akan singgah KL sat.
then baru balik kemaman smula.
actually dyeorg igt nk ajak aku skali.
tapi aku takleh join.
sbb aku ada kelas hari isnin..
tkut tak sempat balik kolej je.. huhu

then, suddenly,
aku dpat tahu bahawa,
minggu ni, kolej aku cuti hari
rabu, khamis and jumaat sempena deepavali.

then i was like,
what ? byk nye cuti..
kalo cam tu, baik parents
aku dtg time deepavali !
lagi best. boleh aku ikut dyeorg skali.. T_T

tapi dh terlambat. nk wat cam mane,
dyeorg dh ondway dah.. hotel sume dh booking.
so, redho jelahh... :(

bile aku ckp kat ayah aku pasal yang aku cuti
agak laama utk deepavali,
then dye pun tanye aku,
isnin selasa ade kelas tak ?

aku pun ckp laa ade.
hari isnin kelas math. kul 2.
satu kelas je...

wait !
satu kelas je !
aku bru tersedar..
sepanjang minggu ni,
kelas aku satu je.
maths. hari isnin..

then, hari selasa, rabu, khamis, jumaat, sabtu, ahad
aku tade kelas weihhh !
hahahaha..
cam mane leh tak prasan,, -_-

tetibe ayah aku suruh balik kemaman.
ye ar, alang2 dyeorg dtg melaka,
boleh laa dyeorg 'angkut' aku skali balik kemaman.
hahaha.. aku pun ape lagi, seronok ar.

TAPI.

aku pun agak ragu2 skit.
nak balik ke tak nak..
why ?

bcos, if aku balik rumah..
aku susah giler doe nk study.
rase cam malas yg teramat sgt. >.<
seriously.

aku yakin, bukan aku sorang je rase cam ni.
mesti student2 yg duk kat asrama akan rasa bde sama.
mmg kat rumah, bukan tmpat utk study ! haha

second reason aku xnk balik rumah ialah bcoz
aku takut aku makan byk ar.. :(
yelah, rumah kann..
heaven giler kot. mak boleh masak semua fav food.
mane tak gemuk kalo asyik makan tidur makan tidur. kan?

tapi, akhirnya aku buat jugak keputusan utk balik kemaman.
huhu.. bukannye ape... aku fikir jugak.
skrg, Allah dh bagi peluang kt aku balik kemaman kan,
so, baik aku jgn sia2kan peluang ni...
nnti kalo aku lagi busy, and susah nk balik cam mane?
mesti sedih kan? so, aku balik jelaa... :)
 so, aku tpkse ponteng laa kelas maths utk hari ni (Isnin) hehe.

haha... tapi kan.
ada satu bde nie yg aku baru perasan.

sbnrnye op...
hari tu kan aku pernah balik rumah.
time raya haji...
pastu aku balik smula melaka.
then rupa2nya, bru seminggu kot aku duk melaka.
then lepas sminggu aku balik kemaman smula.

hahaha.. rasa cam kelakar plak.. -_-
yelaa.. yg aku tahu,
aku ni susah giler nk balik kemaman.
mase sem 1 dgn batch 8 dulu,
lepas 4 bulan bru bleh balik kemaman.
skrg ? bru seminggu oii. haha

bahaya nie.
if aku melekat sgt kat rumah,
nnti tak pasal2 aku jadi homesick nnti.. T_T
huhuhu.....

ok.
apa lagi nk story ea ?
about exam ?
err ....

yup. minggu lepas aku exam.. CA1..
so how was it ?
malas ar nk criter. boring.
apa yg penting,
please pray for me.. :(

semoga aku lulus dgn cemerlang.
inshaa Allah...

klah.
i think i'm done typing.
see, told you...
satu post yg amat membosankan.
tak tau nk story ape.
tapi inshaa Allah, next post aku tau nk crite tntang ape.
hehe.. sbb dlm kepala dh ade dh skit2 idea..
so, yeah... see you later.. bye2

No comments:

Post a Comment