Sunday, October 5, 2014

It's Time To Let Go.



Assalamualaikum..

alhamdulillah,
skrg ni aku ada dkat rumah..
tak lain tak bukan,
di Kemamang Idamangg . hehe

dan seperti yg smua org tahu,
hari ni adalah hari raya aidil adha.. :)
tapi sejujurnya, aku tak rase mane pun mcm raya.huhu

baiklah, sblum aku msuk pade topic,
aku just nk crite sdikit tntang ape yg berlaku hari ni.

hari ni, pagi2 lagi dlm kul 10,
aku sekeluarga pergi hospital Kemaman.
yup, as you all should know,
my grandma sakit. dah hmpir 2 bulan duk hospital.

so, sepanjang hari ni,
me and my mom temankan my aunty
sama2 jaga nenekku.. huhu

and alhamdulillah,
berita baik utk kami semua,
nenek aku dh boleh check out dari hospital.hehe

and tadi dyeorg dh send ambulance
utk hntar nenek aku balik umah..

so, mcm tu jelh. tade ape criter yg menarik pun.
just, hari ni aku letih + ngantuk giler.
one more thing,, byk sgt aku mkn hari ni, muahaha >.<

okay, let's get into the topic now....

It's time to let go..
yup.. i have to let it go ~
 okay, ni bukan lagu let it go dlm
crite frozen tu yer.. -_-" haha...

okay, meh nak story skit.
sbnrnye dan sejujurnye kan..
sejak aku habis skolah,
aku mcm takleh trima hakikat yg aku dh habis skolah.

err. tadelah. mksud aku,,
aku mmg tau, dan sedar aku dh habis skolah. tapi...
walaupun waktu berjalan...
dan walaupun aku dh dpat result Spm
and dah msuk kolej,,
tapi....

hati aku tetap pada kenangan skolah.
especially tahun 2013 yg sgt manis <3

er? apa mksudnye ? leh terangkan ckit?

mksud nye...
aku rase cam jiwa dan raga aku terperangkap.
terperangkap dlm masa lalu...
walaupun aku dh duduk kat kolej,
dan bertemu dgn kawan2 baru..

namun, aku masih tetap setia dgn kawan2 skolah aku.
aku tetap ingat and sgt2 rindukan dyeorg.
aku sgt sygkan dyeorg,
smpai aku tutup pintu hati aku
utk menerima kawan bru lam hidup aku.

seriously. hati aku seolah2 dh tutup.
aku tak nak kawan ngan sape2.
aku rase cam, kawan2 kat skolah aku tu dulu
tiada pengganti.
hanya mereka di hatiku.

dan sbnrnye....
apa yg aku buat ni,
adalah satu KESILAPAN
yang sgt besar !

ye.. baru skrg aku dpat rasakan impaknya.
ape yg tlah berlaku ?
apa yg menyebabkan aku terasa kesannya ?

actually...
sejak aku dropbatch ni,
aku byk fikir tentang kawan2 kat kolej.
aku tak brape rapat ngan mereka(batch 8)
so, aku menyesal sgt2 sbb tak rapat ngan dyeorg dulu.

bru aku sedar, mereka smua tadelah teruk sgt.
mereka cool. mereka okay. mereka funny.
and mcm2 lagi....

tapi kan aku dh ckp, dulu aku tutup pintu hati aku.
so, lpas aku dropbatch ni,
aku baru tersedar.
aku sbnrnye seolah2 rindu sgt
dkat classmates aku dulu...

tapi nk buat mcm mane.
benda dh berlalu kan... hhmm.
sbb tu skrg nie,
aku nk cuba berbaik dgn classmates baru aku,
iaitu budak2 batch 9..

masalahnye, sejak akhir2 ni,
timbul plak masalah lain.
iaitu masalah susah nk kamceng ngan mereka.
argh, malas ar aku critr pasal bde nie.
buang masa je... -_-

skrg aku nk focus kan lagi pada
topic post ini, iaitu let it go.

sbnrnye....
aku dh buat keputusan...
aku nk lepaskan...
lepaskan segala2nya..
segala kenangan silam....
biarkan ia berlalu seiring dgn waktu.

aku perlu sedar !
bahawa aku sedang mengikut arus waktu.
kenape mesti aku slalu berpatah balik ?
life must go on.
mcm2 lagi pengalaman baru,
dan orang2 baru yg akan menanti...

aku perlu laluinya...
mcm mana kita nk berjalan ke hadapan,
sedangkan kepala kita pusing ke belakang ?
dan itu lah yang aku buat selama ni...
dan aku sedar, ianya salah.

mulai skrg, detik ini,,
aku perlu melangkah kehadapan..
just keep moving forward...
dan yg paling penting,
kepalaku, dan mataku juga
perlu memandang ke hadapan...
ke arah masa depan yg sedang menanti..

sbnrnye, disebalik keSEDARan aku ni,
terselit kepahitan disebaliknya..

ya... kenape aku sedar bahawa aku kene
keep moving forward dan tinggal kan masa lalu ?

sebab.... baru skrg aku dh dpat bukti yg sgt kukuh..
sbnrnye....
ape yg aku rase terhadap kawan2 aku,
mereka langsung tak merasainya.

aku tak sanggup nk kawan ngan org baru.
sbb aku tak nak ada pengganti mereka.
tapi mereka ? dh dpat mcm2 jenis kawan baru.
siap dh ade best friend/ geng sendiri skrg..

aku selalu merindui kawan2ku..
mereka? ntah lah... ade yg merindui ku.
tapi ada yg tak merinduiku.
dan langsng tak hargai aku.. :(

aku sgtlah desperate mahu berjumpa dgn mereka.
tapi mereka ? langsung tak desperate,
dan tiada langsung usaha ingin bertemu dgnku. :'(

aku sedar. aku siapa..
aku bukan lah sesiapa dlm hidup mereka.
aku sedar... aku sbnrnye cuma lah keseorangan.
dan drpd apa yg aku perhatikan,,
aku sbnrnye hanyalah bertepuk sblah tangan.. :'(

seriously... this is really sad.
but whatever it is, this is REALITY. not a dream.
and i have to face it .

sudah tiba masanya utk aku move on.
aku kalau boleh, aku tak nak dah
fikir tentang mereka semua.
aku nak mulakan hidup baru,
tanpa dihantui oleh kenangan silam.

eh jap. kau ni knape ?
mcm dh tak nak kawan ngan dyeorg je ?
bencikan dyeorg ke ?
dh nk lupekan terus ?

ish, kau ni kann..haha
mane bleh cam tu oii.
tak baik putuskan silaturrahim.. ish2..

mksud aku, kalo boleh,
aku mmg tak nk dah cara kat dyeorg.
aku nk dyeorg sendiri yang cara and cari aku.
aku tak nak jadi desperate.
tapi aku tadelah smpai benci dyeorg.
aku just kecewa...
inshaa Allah, if dyeorg msj ke ape,
aku reply ar.. aku tak nk jadi sombong.. :)

konklusinya?
yup.. i just have to move on
and start a new life....
without them.
:)



p/s : Sbnrnye ada kisah sedih yang telah berlaku. Itulah punca sbnr aku update blog pasal bde ni. Tapi aku malas ar nk criter. Sbb aku nk cuba lupekan semuanya. La tahzan.. :)



No comments:

Post a Comment