Monday, October 20, 2014

Nothing much.





Assalamualaikum.

haii..
erm.. okay, seperti tajuk post,
'nothing much'
actually tade ape bde menarik pun aku nk story.
hehe... so, if rase boring,
baik xyah continue baca..
sbb mmg boring pun post kali nie.. -_-

baiklah.
skrg ni aku ada kat rumah..
yup... kat Mak Chili,
Kemaman, Terengganu.. ahaks

wait. what ?
asal kau balik umah ?

eh ehh.. suke ati aku laa nk balik ke tak.

haha...
actually kan..
my bro bru habis exam, PT3,
pastu hari Jumaat baru ni,
my family came to Melaka..
nk visit aku...

lepas dyeorg visit aku,
dyeorg akan singgah KL sat.
then baru balik kemaman smula.
actually dyeorg igt nk ajak aku skali.
tapi aku takleh join.
sbb aku ada kelas hari isnin..
tkut tak sempat balik kolej je.. huhu

then, suddenly,
aku dpat tahu bahawa,
minggu ni, kolej aku cuti hari
rabu, khamis and jumaat sempena deepavali.

then i was like,
what ? byk nye cuti..
kalo cam tu, baik parents
aku dtg time deepavali !
lagi best. boleh aku ikut dyeorg skali.. T_T

tapi dh terlambat. nk wat cam mane,
dyeorg dh ondway dah.. hotel sume dh booking.
so, redho jelahh... :(

bile aku ckp kat ayah aku pasal yang aku cuti
agak laama utk deepavali,
then dye pun tanye aku,
isnin selasa ade kelas tak ?

aku pun ckp laa ade.
hari isnin kelas math. kul 2.
satu kelas je...

wait !
satu kelas je !
aku bru tersedar..
sepanjang minggu ni,
kelas aku satu je.
maths. hari isnin..

then, hari selasa, rabu, khamis, jumaat, sabtu, ahad
aku tade kelas weihhh !
hahahaha..
cam mane leh tak prasan,, -_-

tetibe ayah aku suruh balik kemaman.
ye ar, alang2 dyeorg dtg melaka,
boleh laa dyeorg 'angkut' aku skali balik kemaman.
hahaha.. aku pun ape lagi, seronok ar.

TAPI.

aku pun agak ragu2 skit.
nak balik ke tak nak..
why ?

bcos, if aku balik rumah..
aku susah giler doe nk study.
rase cam malas yg teramat sgt. >.<
seriously.

aku yakin, bukan aku sorang je rase cam ni.
mesti student2 yg duk kat asrama akan rasa bde sama.
mmg kat rumah, bukan tmpat utk study ! haha

second reason aku xnk balik rumah ialah bcoz
aku takut aku makan byk ar.. :(
yelah, rumah kann..
heaven giler kot. mak boleh masak semua fav food.
mane tak gemuk kalo asyik makan tidur makan tidur. kan?

tapi, akhirnya aku buat jugak keputusan utk balik kemaman.
huhu.. bukannye ape... aku fikir jugak.
skrg, Allah dh bagi peluang kt aku balik kemaman kan,
so, baik aku jgn sia2kan peluang ni...
nnti kalo aku lagi busy, and susah nk balik cam mane?
mesti sedih kan? so, aku balik jelaa... :)
 so, aku tpkse ponteng laa kelas maths utk hari ni (Isnin) hehe.

haha... tapi kan.
ada satu bde nie yg aku baru perasan.

sbnrnye op...
hari tu kan aku pernah balik rumah.
time raya haji...
pastu aku balik smula melaka.
then rupa2nya, bru seminggu kot aku duk melaka.
then lepas sminggu aku balik kemaman smula.

hahaha.. rasa cam kelakar plak.. -_-
yelaa.. yg aku tahu,
aku ni susah giler nk balik kemaman.
mase sem 1 dgn batch 8 dulu,
lepas 4 bulan bru bleh balik kemaman.
skrg ? bru seminggu oii. haha

bahaya nie.
if aku melekat sgt kat rumah,
nnti tak pasal2 aku jadi homesick nnti.. T_T
huhuhu.....

ok.
apa lagi nk story ea ?
about exam ?
err ....

yup. minggu lepas aku exam.. CA1..
so how was it ?
malas ar nk criter. boring.
apa yg penting,
please pray for me.. :(

semoga aku lulus dgn cemerlang.
inshaa Allah...

klah.
i think i'm done typing.
see, told you...
satu post yg amat membosankan.
tak tau nk story ape.
tapi inshaa Allah, next post aku tau nk crite tntang ape.
hehe.. sbb dlm kepala dh ade dh skit2 idea..
so, yeah... see you later.. bye2

Sunday, October 5, 2014

It's Time To Let Go.



Assalamualaikum..

alhamdulillah,
skrg ni aku ada dkat rumah..
tak lain tak bukan,
di Kemamang Idamangg . hehe

dan seperti yg smua org tahu,
hari ni adalah hari raya aidil adha.. :)
tapi sejujurnya, aku tak rase mane pun mcm raya.huhu

baiklah, sblum aku msuk pade topic,
aku just nk crite sdikit tntang ape yg berlaku hari ni.

hari ni, pagi2 lagi dlm kul 10,
aku sekeluarga pergi hospital Kemaman.
yup, as you all should know,
my grandma sakit. dah hmpir 2 bulan duk hospital.

so, sepanjang hari ni,
me and my mom temankan my aunty
sama2 jaga nenekku.. huhu

and alhamdulillah,
berita baik utk kami semua,
nenek aku dh boleh check out dari hospital.hehe

and tadi dyeorg dh send ambulance
utk hntar nenek aku balik umah..

so, mcm tu jelh. tade ape criter yg menarik pun.
just, hari ni aku letih + ngantuk giler.
one more thing,, byk sgt aku mkn hari ni, muahaha >.<

okay, let's get into the topic now....

It's time to let go..
yup.. i have to let it go ~
 okay, ni bukan lagu let it go dlm
crite frozen tu yer.. -_-" haha...

okay, meh nak story skit.
sbnrnye dan sejujurnye kan..
sejak aku habis skolah,
aku mcm takleh trima hakikat yg aku dh habis skolah.

err. tadelah. mksud aku,,
aku mmg tau, dan sedar aku dh habis skolah. tapi...
walaupun waktu berjalan...
dan walaupun aku dh dpat result Spm
and dah msuk kolej,,
tapi....

hati aku tetap pada kenangan skolah.
especially tahun 2013 yg sgt manis <3

er? apa mksudnye ? leh terangkan ckit?

mksud nye...
aku rase cam jiwa dan raga aku terperangkap.
terperangkap dlm masa lalu...
walaupun aku dh duduk kat kolej,
dan bertemu dgn kawan2 baru..

namun, aku masih tetap setia dgn kawan2 skolah aku.
aku tetap ingat and sgt2 rindukan dyeorg.
aku sgt sygkan dyeorg,
smpai aku tutup pintu hati aku
utk menerima kawan bru lam hidup aku.

seriously. hati aku seolah2 dh tutup.
aku tak nak kawan ngan sape2.
aku rase cam, kawan2 kat skolah aku tu dulu
tiada pengganti.
hanya mereka di hatiku.

dan sbnrnye....
apa yg aku buat ni,
adalah satu KESILAPAN
yang sgt besar !

ye.. baru skrg aku dpat rasakan impaknya.
ape yg tlah berlaku ?
apa yg menyebabkan aku terasa kesannya ?

actually...
sejak aku dropbatch ni,
aku byk fikir tentang kawan2 kat kolej.
aku tak brape rapat ngan mereka(batch 8)
so, aku menyesal sgt2 sbb tak rapat ngan dyeorg dulu.

bru aku sedar, mereka smua tadelah teruk sgt.
mereka cool. mereka okay. mereka funny.
and mcm2 lagi....

tapi kan aku dh ckp, dulu aku tutup pintu hati aku.
so, lpas aku dropbatch ni,
aku baru tersedar.
aku sbnrnye seolah2 rindu sgt
dkat classmates aku dulu...

tapi nk buat mcm mane.
benda dh berlalu kan... hhmm.
sbb tu skrg nie,
aku nk cuba berbaik dgn classmates baru aku,
iaitu budak2 batch 9..

masalahnye, sejak akhir2 ni,
timbul plak masalah lain.
iaitu masalah susah nk kamceng ngan mereka.
argh, malas ar aku critr pasal bde nie.
buang masa je... -_-

skrg aku nk focus kan lagi pada
topic post ini, iaitu let it go.

sbnrnye....
aku dh buat keputusan...
aku nk lepaskan...
lepaskan segala2nya..
segala kenangan silam....
biarkan ia berlalu seiring dgn waktu.

aku perlu sedar !
bahawa aku sedang mengikut arus waktu.
kenape mesti aku slalu berpatah balik ?
life must go on.
mcm2 lagi pengalaman baru,
dan orang2 baru yg akan menanti...

aku perlu laluinya...
mcm mana kita nk berjalan ke hadapan,
sedangkan kepala kita pusing ke belakang ?
dan itu lah yang aku buat selama ni...
dan aku sedar, ianya salah.

mulai skrg, detik ini,,
aku perlu melangkah kehadapan..
just keep moving forward...
dan yg paling penting,
kepalaku, dan mataku juga
perlu memandang ke hadapan...
ke arah masa depan yg sedang menanti..

sbnrnye, disebalik keSEDARan aku ni,
terselit kepahitan disebaliknya..

ya... kenape aku sedar bahawa aku kene
keep moving forward dan tinggal kan masa lalu ?

sebab.... baru skrg aku dh dpat bukti yg sgt kukuh..
sbnrnye....
ape yg aku rase terhadap kawan2 aku,
mereka langsung tak merasainya.

aku tak sanggup nk kawan ngan org baru.
sbb aku tak nak ada pengganti mereka.
tapi mereka ? dh dpat mcm2 jenis kawan baru.
siap dh ade best friend/ geng sendiri skrg..

aku selalu merindui kawan2ku..
mereka? ntah lah... ade yg merindui ku.
tapi ada yg tak merinduiku.
dan langsng tak hargai aku.. :(

aku sgtlah desperate mahu berjumpa dgn mereka.
tapi mereka ? langsung tak desperate,
dan tiada langsung usaha ingin bertemu dgnku. :'(

aku sedar. aku siapa..
aku bukan lah sesiapa dlm hidup mereka.
aku sedar... aku sbnrnye cuma lah keseorangan.
dan drpd apa yg aku perhatikan,,
aku sbnrnye hanyalah bertepuk sblah tangan.. :'(

seriously... this is really sad.
but whatever it is, this is REALITY. not a dream.
and i have to face it .

sudah tiba masanya utk aku move on.
aku kalau boleh, aku tak nak dah
fikir tentang mereka semua.
aku nak mulakan hidup baru,
tanpa dihantui oleh kenangan silam.

eh jap. kau ni knape ?
mcm dh tak nak kawan ngan dyeorg je ?
bencikan dyeorg ke ?
dh nk lupekan terus ?

ish, kau ni kann..haha
mane bleh cam tu oii.
tak baik putuskan silaturrahim.. ish2..

mksud aku, kalo boleh,
aku mmg tak nk dah cara kat dyeorg.
aku nk dyeorg sendiri yang cara and cari aku.
aku tak nak jadi desperate.
tapi aku tadelah smpai benci dyeorg.
aku just kecewa...
inshaa Allah, if dyeorg msj ke ape,
aku reply ar.. aku tak nk jadi sombong.. :)

konklusinya?
yup.. i just have to move on
and start a new life....
without them.
:)



p/s : Sbnrnye ada kisah sedih yang telah berlaku. Itulah punca sbnr aku update blog pasal bde ni. Tapi aku malas ar nk criter. Sbb aku nk cuba lupekan semuanya. La tahzan.. :)