Thursday, September 18, 2014

Friendship - Kebahagiaan Cuma Sementara.



Assalamualaikum.

pada saat ini... detik ini..
cuaca di luar sgtlah mendung...
gelap2... sejuk2.... sorang2...
menyebabkan aku tetibe melayan perasaan aku.
bukan sebarang perasaan,,
tapi perasaan sedih dan kecewa...

ntah kenape.. tetibe rase emo.
menyebabkan aku memasang lagu sedih2..
aku mmg mcm ni, time sedih, aku suke 
dgr lagu or music sedih..

hari ni, aku nk luah sikit perasaan aku,
tentang kawan.
so, this post is about friendship.
a friendship that was just started..
yang ku sangka boleh membuat aku bahagia.
rupenye...
"Kebahagiaan Cuma Sementara"

ok, let's start from the first.

mase aku mula2 masuk kolej ni,
aku tak tau knape, aku mcm pendiam je.
aku tak friendly sgt dgn masyarakat.
mungkin sbb aku rase cam takleh trima bde baru.
aku rase syg sgt2 kat kengkawan aku tyme skolah dulu.
sbb tu rase susah utk cari kawan baru.

one more thing,
aku ade phobia skit bile nk kawan dgn org.
aku tak nk terlampau rapat.
cukuplah sekadar kawan biase.

alhamdulillah, aku ade kawan2..
tapi mcm aku ckp...
aku tak rapat sgt...
just mcm tu jerr ~

nk dijadikan crite,
ade sorang budak cina ni..
dia bukan same kelas ngan aku,,
dia group A.. aku plak Group B tyme tuu..

aku tak tau cam mane, and bile,,
aku tetibe jadi kawan ngan dia...
and kebetulan dia jiran aku..
tapi bukan jiran sblah,,
jiran selang 2 pintu.. dekat je..

baiklah, utk memudahkan crite,
aku bg name budak pompuan ni, "R"

R adalah seorang budak yg agak pelik.
dia lain drpd student chinese yg lain.
ape yg pelik ?

actually, dia ni agak 'nerd' atau kata lain : skema.
perangai dye sgt pelik..
pakaian dia sgt pelik..
percakapan dia pun, super pelik...

at first time aku kenal dye,
aku mcm xbrape suke kat dye.. (astarghfirullah)
haha.. teruk btul...

and you know what,
actually smua org tak suka dye.
sbb dia sgt pelik...
org cuba utk menjauhi dye..
tak smua org sudi kawan ngan R..

tapi aku cam mane ?
aku okey je..
walaupun aku rase weird ngan dye,
tapi aku kawan je ngan sape2 pun.. :)

nk dijadikan cerita,
pada satu hari,,
ade org ketuk2 pintu bilik aku.
bila aku bukak, rupenye si R yg dtg.
dia sgt panik...

rupenye... ade cicak dlm bilik dye..
dye takut.. so, dye mintak lah aku tolong halaukan.
*actually aku pun takut cicak. hehe.. 
tapi aku just cuba beranikan diri tolong dye.. :)

alhamdulillah, aku berjaya tolong dia..
and sejak tu, kitaorg ni dh mcm aur dan tebing..
*amboii, betul dok peribahasa tu ??

haha.. betul lah rasenye..
mksud aku,,
sejak kejadian tu, dia and aku
mcm saling memerlukan antara satu sama lain.

time ade cicak or insect lam bilik aku,
aku panggil dye.. mintak tolong teman
and tolong halau.. hehe
and time ade insect atau cicak lam bilik dye,
dye panggil aku...

nmpk tak hubungannye di situ ? hehee

sbnrnye kan, tak semua org sudi buat bde cam tu tau..
cuba bayang, aku tetibe je pegi bilik kawan aku sorang,
then mengadu ade insect mintak tolong buang.
at first, mungkin akan tolong.
tapi if sokmo2? mesti boring kan ?

so, alhamdulillah, aku bersyukur Allah temukan
aku dgn R.. kitaorg saling memerlukan..
dia tolong aku, aku tlong dia..

tapi ade satu perkara yg aku agak annoying
skit ngan R nieh..
dye slalu sgt suke ganggu aku..
slalu dtg ketuk2 pintu bilik aku tak kira masa.
seriously, annyoying giler kot.

tapi kan... pada satu hari tu,,
R balik rumah dye.. KL..
so mase tu aku sorang laa kat hostel..

tyme tu.... baru aku sedar...
aku rase sunyi sgt... aku rase kosong...
and mase tu, buat kali pertama,,
aku rase rindu dekat R...
aku rindu nk dgr dye ketuk2 pintu bilik aku.. :(

smpai satu tahap tu, ade org ketuk pintu bilik,
aku cpat2 bukak, ingat kan R,,
rupenye org lain.. :(

actually bilik aku ni bukan rmai sgt pun pelawat suke dtg.
biase nye R je yg slalu dtg ganggu atau luah perasaan.

so, sejak tu,
aku sedar... aku sbnrnye mulai syg kat dye..
buktinye, aku rindu dye... huhuu

lepas dye balik hostel,,
aku bukan main eksited sgt jupe dye !
mmg lepas tu,,
aku tak kesah dh if dye slalu dtg
ketuk2 pintu and ganggu aku..
aku sbnrnye suke... :)

and sometimes, aku pun
pergi jugak ketuk2 pintu bilik dye
and lepak2 in her room... :)

makin hari, aku makin rpat ngan dia..
makan same2... study same2...
jalan same2.... pegi kelas same2...
tapi bukan slalu sgt.. huhu.
sbb kan aku dh ckap, aku takut nk rpat ngan sape2.
aku phobia nk berkawan rapat dgn anyone..
takut nnti kecewa... huhuu

baiklah, before aku continue ber-story,
aku nk selitkan sedikit crite berkaitan masalah
friendship yg dialami oleh R..

actually mase mula2 R masuk kolej nie,
dye ade kawan dgn satu pompuan nie..
chinese jugak...
let's say, name dye W...

ok, at first W ckp dkat R,
dye just suke kawan berdua.. dye tk suke kawan rmai2.
then R and W plak mase tu mmg kawan rpat lah..
mane2 je, mesti berdua...

sehinggalah pada satu hari W berjumpe ngan kwn bru.
kawan baru tu bernama X...
*alamak. sorry ea.. dh mcm pelik pulak crite luahan 
aku kali ni.. mcm2 huruf .. haha... harap sabar ye..hihi

sejak W kawan dgn X,,
W dah tak pedulikan R lagi..
malah, kedua2 mereka, iaitu W and X,
sgt benci pada R,, disebabkan perangai dye yg pelik.

sbb tu lah, R slalu luah perasaan dye kat aku.
perasaan sedih dye terhadap W sbb pinggirkan dye..
lame2... aku rase cam kesian sgt kat dye..
sbb tu lah aku sudi kawan ngan dye...
aku pham sgt perasaan dia.. :')

so, let's continue the story..
makin lame, aku makin rpat ngan dia..

sehinggalah, pade satu hari,
R luah perasaan dye dkat aku..
dye ckp,
dye suke sgt berkawan ngan aku..
aku sorang je yg paham perasaan dye..
aku je yg sudi kawan ngan dye..
dlm byk2 kawan, dia paling suke kawan ngan aku.

mase tu,aku mcm,, terharu giler kot.. :')
seriously, sgt terharu...
then aku ckp laa kat dye, aku pun suke kawan ngan dye. ^_^

lepas tu,
hari-hari ku yg mendatang rase cm bahagia sgt..
yelah, ade org syg and hargai aku kan.. hehe
and aku pun syg dia jugak...

seriously, aku sgt care tentang dia..
if ade org kutuk dye, aku rase marah sgt.
if dye sedih, aku cuba pujuk dye..
if dye ade masalah, aku try tolong dye.. :)

tapi..........
Kebahagiaan Cuma Sementara....

aku tak tau lah,
sejak akhir2 nie,
R mula berubah.....

R dah mula rapat dgn W..
yup... W yg dh pinggirkan dye dulu..
sy tak tau knape W mcm nk berbaik ngan R..
saya mmg tak tahu..
sbb apa yg sy tahu, W tak suka R...

mula2 W cuba berbaik dgn cara ajak makan sama2.
R pun ape lagi,, happy lah dye...
lame2 W cuba ajak R utk pergi study same2...
then smpai satu tahap tu,
W and R keluar jalan2 dkat mall same2 kot !

i was like... what the hell ?
seriously??

yg aku tahu,,
R sgt lah nerd...
W plak jnis yg high class..
tetibe W ajak R shopping kat mall...

mase tu hati aku agak terguris..
tak tau knape..... :(
tapi aku cuba pujuk diri aku...

takpelah... dulu R slalu ajak aku kluar.
tapi aku takleh kluar sbb ayah aku tak bagi..
so skrg nie, dye ade peluang nk kluar dgn W..
biarkan jela... biar dia bahagia.... kan? :)

tapi......
makin hari....
R makin rpat dgn W....

dulu, kalau R lapar,
dye akan cari aku temankan dye makan.
dulu, kalau R ade masalah lam bilik dye,
cpat2 dye cari aku and tolong settlekan prob dye.
dulu kalau R nk study,
dye slalu cari aku.. tolong ajar n teman study..

tapi......
itu smua hanyalah 'dulu' ...

sekarang ?
dye cari W....
dye slalu ade ngan W....
and aku tgok,
W skrg lagi rapat ngan R berbanding kwn dye, X ...

aku sedih sgt...
yg paling aku sedih,,

pade satu hari ,, (malam)
aku sedih and stress... ade problem..
aku nk jupe dye..
aku ketuk2 pintu bilik dye..
tapi dye tak menyahut..

lepas lame skit aku pergi lagi..
byk kali aku ketuk2 tapi xde respon.
hhmm.... biase nye R tak penah pun kluar mlm2..
aku tunggu lah...

lame skit tu,
aku pun decide nk hntar msj, tanye dia ad ktne.

then, pade lewat mlm,,
saat sy dh nk tidur,
R dtg ketuk2 bilik aku..

rupenye......
dye kluar ngan W..
dyeorg pegi study same2...
and then kluar jalan2 ..
pergi beli burger same2...

.......

hati aku remuk...
aku cuba utk senyum... :)
dan tunjuk muka manis pada dia...
then i said, oh ok...
klah, sy nk tydo.. goodnight... :)

i'm speechless now.
i dont know what else i should say..
i'm just... really2 sad.. :'(

adakah aku jelez ?

NO ! aku tak jelez..
seriously...
cuma... aku sedih and kecewa...
aku rase mcm...
dye tu mempermainkan aku...

aku baru tersedar..
sbnrnye sepanjang aku kawan dgn R,
hati R masih lagi pade W..
mungkin dye kecewa sbb W pinggirkan dye.
utk hilangkan kecewa,
dye kawan ngan aku...

tapi lepas W dh mula rpat ngan R ?
of coz laa.. mesti laa R happy kan?
akhirnye...... dye lupakan aku..............

sbb tu aku ckp..
mmg drpd awal lagi,
aku tak suke terlampau rapat ngan sape2..
sbb akhirnye,, mesti akan kecewa... :'(

hhmm... tapi dlm hal ni...
aku pun tak tau lah nk ckp mcm mane.

aku rase, tahap kekecewaan aku mungkin
dlm tahap yg stabil.. tak terlampau teruk..
sbb aku bukannye rpat sgt pun ngan dye...

Sab.... betul ke kekecewaan kau tak teruk?
betul ke.... hah ?
cuba tanye balik pade diri kau..
kau sendiri ckp kau rindu dye...
kau dh mula syg kat dia...
and tgok lah bukti paling kukuh,
kau post dlm blog kau pasal dye..
nmpk sgt, kau sbnrnye terlampau kecewa
dgn ape yg berlaku antara kau ngan R.. kan?

ok. fine...
mungkin betul ape yg kau cakap..
aku sendiri ckp hati aku terguris and dh remuk.
ye.. aku mmg kecewa sgt..

tapi alhamdulillah,
aku masih boleh kawal perasaan aku.
aku cuba utk tak menangis.
aku cuba utk tak terlampau fikirkan dye.

yelaa.. aku dh biase hidup sorang2 kan?
dh biase hidup tanpa kawan yg sejati..
so, inshaa Allah,
aku boleh lalui semua ni..
walaupun hati sedih and kecewa,,
aku akan cuba rawat hati aku ni.. :')

pasal post nie ?
biarlah ia jadi luahan ku saja..
supaya hatiku tenang dn berasa lapang..
dan biarlah ia jadi kenangan...
dan boleh aku baca tyme tua2 nnti.. huhu.. :)

konklusinya....
aku tak nk terlampau sensitif
and terlampau sedih...
aku tak kan ngajuk ngan dye..
if dye nk kawan ngan W,
sila kan... aku takkan halang... :)
lagipun, aku dh fikir sorang2,
ade beberape perkara yg sy dapati,
mungkin adlah faktor kenape mereka makin rapat
dan kenape R and aku makin jauh...
tapi aku malas nk senarai satu persatu...
biar aku je yg tahu....

papepun,
let it be...
and as i always tell to myself :
La Tahzan.. Innallaha Ma Ana..
Dont be sad... Allah is always with us.. :')

and tak lain tak bukan,
aku akan slalu berpegang pade prinsip hidup aku :
Sometimes, 'Alone is Better'

sekian saja luahanku pada hari nie.. :)
thanks for reading...
bile aku tgok balik, mcm crite cinta pun ade.. hahaha !
takpelah... keep calm, stay cool... :)
bubye ~



Friday, September 12, 2014

Re-Starting My New Life




Assalamualaikum..

hello and hai !
thank god it's Friday #TGIF
heheheee...

so, memandangkan hari ni hari jumaat,
boleh laa aku duk goyang kaki skit
smbil story morry lam bloggie :-*
(eleh, mcm laa aku sibuk sgt sepanjang minggu)

ok, the tittle of the post today :
"Re-Starting My New Life"

what ? re-starting?
hahaha... what does that mean?
kau igt hidup kau ni komputer ke ape??
nak re-start bagaii -_-

oit... leklu... dok crite agi... haish

baiklah, before i continue with my re-start story,
let me tell a bit about what happened
sepanjang aku menghilangkan diri.. muehehe >.<

byk perkara yg telah berlaku sbnrnye...
memandangkan aku rase rajin nk menaip hari ni,
aku akan crite kannye satu persatu.. hehehe
mohon tabahkan hati utk membaca semua kisah ni ye.. :P

ok, post terakhir yg gua publish ialah pasal luahan hati gua.
itu tade ape pun yg menarik utk diceritakan..
post sblum tu plak, pasal hari raya..

apa yg gua igt,,
gua ade crite, yg gua tpkse balik melaka
hari raya kedua sbb kene repeat exam math kan?

so how is it Sab?
okay tak exam ??

hhmmm....
dgn dukacitanya sy ingin memaklumkan
bahawa sy skali lagi telah GAG*L . :'(

hah?? seriously??
then what happen ??

ok, sbnrnye, kolej aku ni,
system dye agak pelik... err
if seseorg tu dia fail maths utk sem1,
first dye akan duduki satu lagi ujian maths.
utk luluskan . tapi.....
if tak lulus jugak,, dye akan kene dropbatch .

hah? dropbatch tu ape?

dropbatch ni... dye mcm....er
kene turun batch laa..
contohnye, aku ni masuk kolej bulan April..
so, kami semua adalah batch 8..
so, if fail maths, terpkse turun batch 9..
kene tunggu budak2 batch 9 msuk kolej,
and belajar smula maths dgn dyeorg selama 4 bulan.

yup. secara tak langsung,
gua sbnrnye kene ulang balik sem 1,
kene buat balik semua quiz and exam,,
hanya utk MATHS shj...
this is SHIT .

arghhh... sedih kot..
just imagine,
i've been here for 4 months..
already finished my sem 1..
and suppost to continue to sem 2..
but just bcoz of that stupid maths,,
i have to re-take the maths for sem 1.. :'(

sbb tu laa tittle post ni,
re-starting my new life....
bulan April hari tuu aku baru je
start my new life
skrg ni ? aku kena re-start balik.. :'(

seriously, sedih kot..
mcm2 bde sedih yg aku fikirkan.
mcm2 bde negative yg berlaku,
akibat dropbatch ni..
aku malas laa nk sebut satu2..
nnti akan buat aku makin sedih.... :'(

so, utk tidak berasa sedih,
aku cuba pujuk diri aku..
setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya..
Inshaa Allah apa yg berlaku pada aku ni,
ada sbb yg baik disebaliknye..

aku mungkin dh dpat teka beberape perkara
kebaikkan disebalik dropbatch ni..
tapi skali lagi,
aku malas laa nk sebut...
yg buruk ke, yg baik ke,,
biar aku sorang je yg tau...

konklusinya?
actually jauh dlm sudut hati aku,,
aku masih lagi bersedih sbb dropbatch ni
tapi... nk wat cam mane kan..
takkan asyik nk fikir bde2 sedih je..
nnty mcm mane nk happy kan ?

















okay, letak quote skit supaya aku tak sedih.. hehe >.<



okay,
before i continue with the story of my new life,
let me sambung crite about what happen semasa sy sdg menyepi.

baiklah, lepas sy dpat tahu sy dh dropbatch,
mase tuu bulan 8..
pertengahan bulan 8 tak silap.

lpas dpat tahu,
i was crying and crying the whole time
in my room... >.<

then i decided to go back home..
bcoz, budak2 batch baru, (batch9)
akan masuk bulan September.
so mase tu, ade lebih kurang 3 weeks more
sblum kelas start...
so, xkan laa aku nk duduk dlm hostel je kan?
boleh jadi gilerr kot terperap lame2.. >.<

so, akhirnye aku pun balik Kemaman.. :)

Ingat lagi kan, mase cuti sem hari tu,
spatutnye aku cuti 2 minggu right?
tapi sbb kena amik exam,
aku cuti seminggu je.
and raya kedua trpkse balik Melaka.
mase tu aku rase cam sedih and tak puas hati sgt.
sbb cuti skejap giler..

last2, Allah dh ganti dah cuti utk aku...
just imagine, aku baru je duk melaka for 2 weeks,
then balik smula Kemaman for 3 WEEKS !
haha... agak seronok laa jugak.. :P

so, ape je kau buat kat Kemaman for 3 weeks?
any interesting story ?? :)

okay... aku balik hari Jumaat..
and mlm tu jugak,
my mak sedara ade buat kenduri skit..

aik? kenduri ke ?
err. i'm not sure laa...
bukan kenduri tapi mcm,,
majlis naik rumah or sumting... -_-
orang surau dtg and baca2 sumting
and makan2... hehe

and kebetulan mlm tu,
semua ahli keluarga ade..
so, rase mcm raya utk kali kedua plak. hehe
yg paling penting, Athena pun ade!
heheee..
so, kami spupu sepapak semua lepak same2
smbil berselfie same2.. heheee
meh tgok gmbr skit...
*as usual, gmbr drpd instagram..








time ni kitaorg pkai monopod sbnrnye.
haha.. mase tu aku bukan main exited tgok natang tu
maklum lah,, aku tak penah lagi kot
tgok n sentuh monopod live dpan mata.

so, bile dh ade tu,, ape lagi
haha... exited giler ar.
k... jakun giler kot..
memalukan je crite bde cam ni.. -_-'

mlm tu agak byk laa jugak kitaorg snap pics..
but tunjuk skit jelah.. mlas nk letak byk2
nnty serabut.... =P

ok, next story..

during my first week in Kemaman,
aku lebih byk spend mase dgn menjahit.
yup, as you all should know,
aku kan ade join kelas jahit mase nk tunggu result
SPM hari tuu..
so, aku sbnrnye tak khatam lagi kelas.. hehe
sbb masuk belajar awal..

then aku amik laa kesempatan cuti ni,
utk melawat cikgu jahit
and smbung skit ilmu jahit yg belum belajar.

haha. tapi aku bukan blajar ilmu baru pun..
aku just buat sepasang lagi baju kurung utk aku.
igt an nk buat baju melayu for my bro.
tapi xsempat.. sbb susah kot nk jahit baju melayu.
and mase tu, aku mmg plan nk gi kelas jahit for 1 week only.
sbb ayah aku tak bagi pergi lama2.. :(
why ? adalah tu... sbb2 tertentu...... :)

the second week of my cuti in kemaman,
i thought i want to spend my time
with my family
and with my room..
ingt nk kemas2 skit bilik
and buat persediaan utk banjir...
hhmm... risau sgt kalau tahun ni
pun air naik tinggi..... :'(

kita hanya merancang, Allah yg menentukan.
aku rancang nk kemas2 bilik and spend time kan?
tapi.... tetibe....
hari ape ntah, tetibe my grandma kene stroke.. :'(
and dia dimasukkan ke hospital HTAA Kuantan..

omaigod.. sedih gilerr kot...
aku dah la syg giler kat dye..
time aku melawat dye,
aku nangis kot... :'(
keadaan dye mmg parah sgt2..
smpai kena bedah dkat bhgian otak.. >.<

sejak my grandma masuk hospital,
boleh dikatakan hampir setiap hari
kitaorg pergi balik pergi balik Kuantan-Kemaman.

so, what i can say is,
week 2 and week 3 aku kat kemaman,
lebih byk spend mase dkat hospital.. huhu
meh, tgok gmbr2 kat hospital skit.. heheee












skrg ni, hows my grandma ?

alhamdulillah, ade laa jugak skit perkembangan..
tapi, dye masih lagi xleh ckp..
and just baring kaku je atas katil.. :(
pada detik ini, dye masih lagi berada di hospital.
not sure bile boleh dikeluarkan..

inshaa Allah, dlm mase terdekat dia boleh balik rumah.
hhhmm... i hope my grandma cepat sembuh
dan pulih seperti sedia kala.. inshaa Allah, amiinn..

okay, finish already flashback.
now, the story of me in Melaka... :)

aku smpai Melaka hari Jumaat, 5hb..
then mcm biase, mlm tu bermalam kat hotel..
then Sabtu pagi my parents send me back to hostel.
and dlm tgh hari tu,, baru laa parents sy bertolak pulang.

Monday, 8hb September ialah kelas pertamaku
utk sem1 (subjek maths) bersama batch9...








so how is it?
omaigod... boring giler + ngantuk + sedih

boring.. why?
bcoz bde yg cikgu ajar tu bde same je
mcm yg aku blajar time mule2 dtg sini.. -_-
huhu... nk wat cam mane.. redho jelaa..
tpkse dgr, belajar and buat balik latihan byk2..

ngantuk... why?
of coz... sbb selama ni aku dh biase
tydo lewat and bangun lewat... haha
3 weeks of holidays ma...
so, bile suddenly kene bgun awal
and tydo awal, rase lain mcm je.. -_- er

sedih.... why?
bcoz that first day i don't meet any new friends yet..
hhmm.. :'(

dah kau duduk sblah sape Sab?

aku duduk sblah chinese nie...
dye pun dropbatch jugak..
tapi dye dgn kawan dye..
so, aku sorang2 jelahh... -_-

 hari ni,
dh msuk hari ketiga aku join kelas math.
and, masih same... boring..

tapi ade sdikit perubahan...
iaitu, my friends 3 org, join my class.

actually dyeorg pun dropbatch jugak.
tapi dyeorg kelas lain..
last2 dyeorg buat rayuan utk msuk kelas yg same dgn aku.
bcoz kelas aku nie, ckgu maths dye adlah ckgu kitaorg dulu.
so, lagi selesa lah... hehe...

pasal kawan baru plak...
aku ada lah jugak berkenalan dgn beberape
batch 9 students yg kebetulan mmg satu kelas ngan aku.
tapi just kawan gitu2 je.. tak rapat pun..

ohya, mcm mane plak dgn malay students ?
haha... kalo batch aku dulu (batch 8),
ade 7 org malay right? (sorang laki)
tapi batch 9 plak,, 4 org je malay..
and sorang jugak laki..
haish...... sedih laa..

and those malays kelas lain.
tak same kelas ngan aku.. :)
takpelah... ade lah tu hikmah disebaliknya.

one more thing,
sblum aku lupe...

aku sbnrnye ade jgak join kelas agama.
er, actually kelas agama ni utk sem 2..
tapi dsbbkan students 6 org je (tmasuk aku)
so, aku mintak izin laa ngan ustaz utk join kelas
walaupun aku dh dropbatch.

maksudnye, aku just boleh duduk, and dgr ustaz ajar.
aku takkan buat quiz,
and takkan amik exam... just duduk and dgr

nnti mase sem 2 aku kene jugak pergi kelas agama.
haha.. takpelah.. at least aku bleh blajar ape yg aku akn
blajar nnty kan? and at least
tadelah bosan mane if aku join kelas..

konklusinya ?
dlm seminggu, aku ade 3 kelas maths and 2 kelas agama
tiap2 hari ade kelas. tapi just satu kelas satu hari..
so, jadual aku mmg free laa sepanjang hari.
and sejujurnye aku rase bosan + sunyi sgt..
hidup rase cam kosong je... :(

and disebabkan kesunyian dan kekosongan nie,
aku asyik teringat rumah plak.
yup,, tetibe aku jadi homesick...
pdhal sem sblum ni aku tak penah pun homesick. :(
mungkin sbb dulu aku busy..
skrg aku asyik free je lam bilik ni..
mase pun rase cam lambat giler berlalu.. -_-

and now... this is my new life..
i will be joining batch 9 for sem 2 and 3 also..
akhir kata, please, pray for me...
semoga aku sabar dan tabah menghadapi smua ni..
and semoga aku sabar melalui hari2 yg akan mendatang.
yg paling penting, moga aku lulus maths dgn cemerlang !
amiinn......

thanks for reading this very long story of mine.. :)




K, saje je nk post gambar nie..
heheee.. this is the face of my front door..
aku baru je hias hari tuu... cantik tak? hehee... :P

#Sab128