Thursday, May 22, 2014

CA1 is over..



Assalamualaikum..

hello and hai !
okay, tak tau knape..
tetibe je terase cam rajin nk menaip blog hari ni.
rindu sgt2 kot dkat blog.. hhmm. mungkin. hehe

okies, so.. ape yg aku nk story morry hari nie?
hhmm.. as you all know,
i'm now in college life right...
so, tak lain tak bukan,
isi kandung crite hari nie ade kaitannye dgn kolej. hehe

our topic fot today's post is : CA1 is over
yeahh.. ape tu CA1 ? sem 1 ke ?
haha... nope !

CA1 tu sbnrnye exam...
our FIRST exam.. huhu
its actually like OTI 1 lah...
mcm kat skolah dulu2... hehe

tapi kitaorg kat sini ade CA1, CA2 then bru final exam.
okay, aku tak tau lah kolej and universiti lain cam mane.
mungkin same, and mungkin juga tidak kan?
so, mcm tu lah...... hehe.

so, Sab ? hows your exam ?
is it okay? did you do well ?

o m y g o d !
oh no... please... jangan lah tanye soalan cam tu.
to be honest, aku buat teruk giler kot.
dah laa ni first exam kitaorg.. :(
patutnye aku jawab lah betul2 kan..
ini takk... mcm main2 je jwb.. :'(

actually aku bukan sengaje nk jawab main2.. hurm.
ade subjek yg aku btul2 study..
but ade subjek yg aku mmg tak smpat nk study habis.
and ade jugak subjek, yang aku dh study mati-matian..
tapiiiiii,, last2 dlm exam takleh jawab... hurm . sedih kot. :'(

exam CA1 kitaorg start hari Isnin..
Isnin subjek biology.
Selasa subjek Physic.
Rabu subjek english.
and khamis, iaitu hari ni,
subjek mathematic...

kalau diikutkan, boleh je aku crite satu2
tentang format dan tahap kesusahan setiap subjek tu.
tapi bile difikirkan balik,,
hurm.. malas ar.. sbb mcm boring jerr...
buang mase kot, kalo taip pnjg2 bde yg tk penting. haha

ok, meh nk crite skit ape punce sy tak study. hihi
the first thing is, tak cukup mase.
for biology, byk giler kot bde kene blajar.
dlm mase satu hari, 5 chapters mmg takleh nk habiskan.
aku just sempat bace 3 chapters jerr.

one more reason is,
because i pegy buat dental check-up !
hehehee.... :D

dental check-up ni i buat hari rabu...
lepas exam english...
aku buat ngan kwn2 aku...
then, kitaorg mengambil mase yg agak lame jugak kat dentist tu.

ohya, lupe nk bg tau...
seperti mana yg u all perlu tahu,
hehe... sy kan blajar kat medical college.
so, dkat kampus kitaorg,
ade satu bangunan tinggi ni...

bangunan ni khas utk dental stuff..
name bangunan ni pun, dental building. huhu
so, kat sini ade dentist and klinik gigi lah..
dlm bgunan ni jugak ade byk classroom and dewan.
and this bangunan is 9 tingkat. tinggi tauuu.. huhu.. >.<

so, kitaorg actually kene jawab exam CA1 dkat bangunan ni.
tingkat 9 . hehe... so, tiap2 pagi kitaorg naik lif pegy dewan exam tu.
mcm best jerr.. hehe.
tapi kan, banunan dental building ni agak jauh skit drpd hostel.
dlm 10minit ar kalo jalan....

 ok, lets get back to the story.
so, memandangkan 4 hari kitaorg
ulang alik pegy building nie utk exam,
sy pun decide nk buat dental check-up with my friends.

and you know what, tyme kitaorg buat check-up ni,
student2 kot yg buat... hehee..
yup... student BDS... student yg amik kos dentist.
ade yang year 3... and ade yg year 4 and 5 ....

me and my friends dpt student year 3.
so, dyeorg buat lah check-up secara menyeluruh.
then kitaorg cuci and polish gigi smpai berkilat.. :D hehe
seronok jugak pi sane.. why ?

ptame bcoz, kitaorg tak perlu bayar mahal2..
if student yg buat, kitaorg just bayar rm5 SAHAJA.
org luar pun byk yg dtg tau... semua byr rm5 je if student buat.
but if lecturer yg buat, mahal lahh kene bayar.. >.<
reason yg kedua plak,,
bcoz dpat cuci mate tengok mamat2 dentist yg smart.. :3
wakakakaka ! just kidding... -__-'

ok, itu lah dye... puncenye knape aku tak study math.
lepas balik drpd check-up,
trus balik bilik... and TERtidur...
smpai pagi...... -__-
akhirnye, jwb exam bodo2 gituu jer.. >.< haish.

so... ini lah dia serbe sedikit
crite dan pengalaman sy pade minggu ni..
actually it was quite fun you know..
sepanjang 4 hari nie,,
mcm2 bde baru sy blajar...
mcm2 jenis org sy jupe..
and byk jugak senior2 BDS yg sy bru berkenalan. hehe
not only that,
bangunan dental tu pun dh byk jugak sy terokai.
bukan sng nk jejalan kat bangunan tu.
jauh kot... -_- malas nk ulang alik.
so, alang2 kitaorg ade kat situ,,
haaaa... sy amik laa peluang nie utk enjoy
betul2 kat bangunan tu..... hehe...

last but not least,
nah..... sedikit gambar rajah utk dikongsi.. hehee..
as usual, i will not put photo of my face here.
k lah, enjoy the pics.... ;D




 ini adalah tangge tepi lif.. if sesape malas nk naik lif or maybe nk bakar kalori,
sila lah gunekan tangge ini... hehe


 9th floor of the dental building.. :)


 pemandangan indah yang ku lihat tiap2 pagi sebelum masuk kelas jawab exam. hehe
from here, we can actually see the sport's complex
and also the ladies hostel... ^_^


 this is classroom 9.. kat sini lah kitaorg jawab exam..
group A and group B..... gabung kelas... ;)


and this is the dental clinic...
mase nie dyeorg tgh lunch. thats why kosong jerr..
if not,, perghh.. mmg penuh and busy dgn manusia...


p/s : lepas habis exam jer, budak2 nie semua terus exited giler and nk pi enjoy kat bandar.. then i was like.. -__-" hello, this is just CA1 okay.. bukan final pun.. takde mase nk enjoy.. hurm... aku plak? haha... aku pun enjoy jugak sbnrnye... tapi dlm bilik jerr.... tak pi kuar mane2 punnn.. T_T huhuu


No comments:

Post a Comment