Wednesday, March 5, 2014

Test JPJ untuk Kali Pertama dan Kali Terakhir... :')



Assalamualaikum...

hari ni, 5march 2014...
hari ni saya kene wat test JPJ..
yupp... and how is it Sab?
lulus dok ??

Alhamdulillahh.. !!!
saya dh lulus !
omaigod, hanya Allah je yg tahu perasaan aku cam mane tdi.

baiklah, tujuan sy buat post hari ni adalah
tak lain tak bukan, of coz laa nk criter sal pengalaman tadi op. huhu

ok, sejujurnya saat ni, aku rase cam letih sgt2..
maklum lah, lame giler kot nk kene tunggu tadi.
so, sy tak bpe nk larat ar typing hari ni.
ingat nk criter pnjg2.. hhmmm,,
takpelah, criter pendek2 jelah op. hoho

sy smpai dkat PSM tadi around kul 7.45 am..
pdhal punye lah stress tadi.. ingat an dh lewat.
bile smpai je,, aik? sikit ngat org ??

haha... susah2 je aku nk cepat tadi....
pendaftaran spatutnye start kul 8 am.
tapi tadi lewat skit.. around kul 8.10 ..

lepas daftar, pegy dkat satu bilik ni.
kene dgor taklimat drpd pegawai JPJ skejap. huhu

hari ni mmg agak ramai org..
serious, mmg ramai sgt.. sbb smalam cuti.
so, budk2 yg smalam campur dgn budak2 hari ni.
thats why ramai....

ok, taklimat skejap je kali nie..
around 15 minit je.. huhu.
nasib baik tak lame... hehe

lepas sudh taklimat,
around kul 9 kitaorg klua pegy duduk kat pondok.
pondok tepi litar memandu..
kitaorg disusun ikut no.giliran...
my number is 19.. hehee ^_^

dari pondok tu, kitaorg boleh tengok sendiri dpan mata,
orang2 lain buat test tuu..
first, naik bukit.. second, parking.. third, tiga penjuru..

and then bile start orh,
orang yang mula2 wat fail dohh..
org kedua pun, ape lagi...
fail jugak laahh..

maybe sbb dia tengok org first fail,
so, dye pun jadi debor... huhuu
tak silap sy, org ketiga fail gok.. haha

seriously, mase tuu debor giler kot.
ce byg, depan mata kite, kite napok org fail .
mane dok debor op... huhuu.. >.<

then suddenly tiba lah giliran sy..
perghh.. degupan jantung tak usah nk ckp laa..
laju gilerrrrrrr. dup dap dup dap ! >.<

sy biasenye praktis pkai kereta kancil..
and kali ni sy berharap sgt dpat kancil..
and alhamdulillah, sy dpat kereta kancil tadi.. hehe
*naik kete Viva dok sedap.. rase weird.. ;(

then tiba lah masenye saya kenenaik bukit.
fuuhh. jantung berhenti berdegup skejap ! O_O
seriously, tadi rase cam mimpi je..
aku tak tau aku buat ape.. haha
sedar2 je, aku dh pass bhgian bukit..
hahaha... ok. tak logic.. -__-

sorry lah, bukannye ape.
saya mmg rase cam bermimpi tadi.
so, susah ar skit nk criter detail pasal naik bukit orh.

lepas turun je dari bukit,,,
terus aku rase sebakk sgtt..
rase cam nk nangis !
nangis kebahagiaan.. :'D

mulut aku tak benti2 ucap syukur..
asyik ckp sorang2 je dlm kereta,
smpai org tengok aku lain mcm je.. -_- haha

sbnrnye dn sejujurnya,
naik bukit lah yg paling mendebarkanku..
yg parking and tiga penjuru tu aku tak debor sgt.
donno why... hehe..
pdhal naik bukit tu sng je..
cuma rmai yg careless..
mungkin sbb berdebar kot.. huhu

lepas naik bukit, pegi parking and buat 3 penjuru.
hok ni malas ar nk criter.
tade ape yg menarik pun.. huhu

but alhamdulillah, aku dpat lalui semuanya
dengan baik dan perfect ! :D

lepas sudah blake,
kitaorg pun sklai agy kene tunggu kat pondok.
tunggu utk test kat jalan raya pulak.. huhu

yg ni pun same.. debor ngat.
ingat sng ke nk lulus?
dah laa pegawai JPJ tu cam garang giler..
strict pulak tuu.. saje je nk cari kesalahan org lain..

around kul 12, tibalah giliran sy utk naik kereta
bersama dgn seorg pegawai JPJ..
kali ni naik kete Viva.. haish.
nasib baik aku penah bwak 2 kali hari tuu.

ok, alhamdulillah,
pegawai JPJ yg aku dpat tadi baik.. :D

dye sgt friendly.. and byk membantu sy.. hihi
saya siap borak2 agy ngan dye lam kereta.. wakaka.
seriously, byk kot kitaorg borak2.. hoho

saya lalu dekat jalan A tadii..
then jalan2, lame skit smpai laa dekat PSM balik..
and automatically, this means that i'm LULUS ! :'D

sbnrnye, ade laa jugak skit kesalahan yg sy buat mase kt jalan raya tu
tapi tak lah teruk mane.. nasib baik pegawai JPJ tu baik hati ngan sy. hehe

so? konklusinya ?

alhamdulillah, sy bersyukur sgt2..
usaha sy selama nie tak sia2..
ingat senang ke nk smpai tahap nie ?
pergghh, ujian dan halangan tak usah nk ckp laa..
byk kot dugaan... :(
malas nk criter smua tuu.. yg penting sy dh lulus !

ape lagi ea konklusi sy nk buat ?
hhmm, bagi sape2 yg nk wat test JPJ tu,
ingat, jgn debor sgt...hoho
sy tau, sy pun debor gop tadi..
tapi sy dh cube sedaya upaya utk tenangkan hati dn jiwa.
not only that, bace bismillah byk2 at setiap pergerakkan kita.

klah.. smpai di sini saje luahan ku pade hari ini.. hehe.
sy ade amik gmbo tadi..
gmbo kat PSM, gmbo ngan ckgu drive sy.. hehe
tapi malas ar post kat sini..
sy just post dkat instagram... heheh....
klah, thanks for reading !



PENGHARGAAN :

terima kasih sy ucapkan kepada insan yg tersayang,
thank you so much kerana awk byk bantu sy..
awk byk bagi nasihat, byk bagi cadangan..
and awk slalu motivasikan diri saya supaya lebih bersemangat..
thank you so much awk... ^_^

terima kasih juga saya ucapkan kepada kedua-dua ibubapa saya.
especially you, umi.. hehe..
thanks sgt sbb slalu doakan saya..
tanpa doa dan restu mu ibu, siapa lah saya... kan? hehe.. -__-

thanks jugak kepada rakan2 ku yang lain...
thanks kepada sesiapa yg ikhlas mendoakan sy lulus..
terima kasih sgt2.. saya btul2 menghargai doa kalian.. :')

dan yang paling PENTING dan paling UTAMA,,
thank you Allah... :')
saya dh buat yg terbaik..
saya slalu berusaha...
saya slalu berdoa..
dan hari ini, saya bertawakal...
and, alhamdulillah...
Allah telah memberikan LULUS padaku..
sungguh berbaloi usahaku selama ini... :')
once again, Alhamdulillahh......

No comments:

Post a Comment