Thursday, March 27, 2014

Melangkah ke 'Dunia Baru'



Assalamualaikum..

pernah tengok tak crite "Dunia Baru" ?
watak utama dia, Opie (Elyana)
and then Piere Andre pun ade gak berlakon cite tuh..
*okay, xkesah lah kau tahu ke tak pasal crite tu! hehe

so, skrg nie, apa kaitannya crite "Dunia Baru" tu dgn entry kali ni?

okies.. filem dunia baru ni,
mengisahkan tentang sekumpulan pelajar,
yg baru melangkah ke dunia baru...
iaitu dunia lepas SPM..
or lebih tepat lagi,
dunia di kolej/universiti.. :D

tyme aku tengok criter tu,
aku bru je skolah rendah...
and mase tgok criter tu pun,
timbul mcm2 feeling...

"wahh... mcm best je hidup kat Uni."
"err.. mesti sedih kalo kene tinggal jauh2 dari family kan?"
"hhmm... mencabar btul kehidupan di universiti.."
"mesti best.. boleh bercinta sakan tyme blajo.. :3"
"nanty kat uni, mesti ade rmai laki hensem.. wahh"

ok. biase lah tuu kan..
budak kecik... mcm2 yg dia fikir dlm otak.
wakakakaka!
okay, not funny . -__-"

so, kaitannya di sini ialah,
masih fresh lagi di ingatanku
terhadap keinginan dan penasaranku terhadap
sambung blajar di universiti/kolej...

and seriously, mase sgt2 cepat berlalu kann?
baru je hari tu, tyme mude2 dulu aku mikir pasal uni .
and skrg ? aku dh habis SPM.. and aku dh amik result dh pun..
and in shaa Allah, esok luse sy akan smbung blajar dh.. :')

say whay ?!?
esok luse ?? waddehel ? :O

haha... no laa..
bukan esok luse...
but minggu depan kot...
i'm not really sure actually...

so, kat mane kau nk smbung blajar Sab?

hhmm..
yang tu, nanti lah bagi tahu...
buat mase nie, biarlah rahsia.. hehe

skrg, i'm just waiting for the surat..
sbb sy dh hntar surat utk mohon masuk kat sane.
so, nanty i just have to wait for the surat.
after that bru boleh confirmkan bile leh daftar.. :)

so mcm... hows my feeling ?

okay, aku agak happy 'sedikit' .
yela, sape tak heppy leh smbung blaja kan? hehe
tapi... perasaan sedih tu pun ade jugakk.. :(
sbb trpkse duk jauh dari family..
and this is my first tyme utk berdikari.. :')
not only that.
perasaan nervous, x usah nk ckp laa... >.<
takut kot...
mcm mane aku nk pilih kawan nanty ?
mcm mane aku nk blajar ?
mesti stress sokmo op...

hhmm...
papepun, i have to be ready...
physical and mental .

skrg nie, and sejak akhir nie sy byk mikir kot.
mikir pasal life dkat kolej nanty.. haish...
not only that, i also have to think about the things
that i have to buy and i have to pack...

yela, skrg dh akhir bulan March..
and sy masuk kolej tu utk April intake kot..
so, i have to be ready lah kann... huhu

actually first time mase ayah aku sarankan kolej tu,
aku agak terkejut sbnrnye...
sbb intake dia bulan April..
and aku mcm... waddehel?
baru je dpat result...
sok puah agi rilek2...
tibe2 kene sambung blajor dohh... :(

tapi skrg nie,
alhamdulillah... perasaan terkejut tu dh tkde.
saya akan cuba slowly2 utk menerima semua nie..
and inshaa Allah, sy akan siapkan diri sy..
bersedia fizikal dan mental... :')

klah... done typing...
tak nak criter byk pun sbnrnye..
just nk luah skit2 perasaan bile nk melangakah ke 'dunia baru'
 yup... tak lame dah.. selangkah lagi... :')

so, inshaa Allah,
i will update this blog
when i get the letter...

or maybe i will update this blog when
saya btul2 dah nk bertolak dah... hehe
nanty in the other post,
i will explain dgn lebih mendalam..
tentang kos ape, and mane tmpat blajar sy ye.
in shaa Allah.... ^_^

akhir kata....

kita hanya merancang, Allah yang menentukan...
Allah knows the best.... :')



Thursday, March 20, 2014

Result SPM ku... :')




Assalamualaikum..

hari ni, 20 MArch...
hari yg dinantikan oleh semua
calon SPM 2013... :')

ok, actually sy dh tulis dah post pasal mde ni.
panjang2 sy tulis crite tntang ape yg berlaku.
tapi bile bace balik, mcm bosan je.. -__-
last2, saya just simpan dlm draft,
and buat yg baruu... hihii

so Sab ? mcm mane ?
kau dpat brape result ??

alhamdulillah...
saya dpat 7A ! :'D

ya Allah...
seriously, aku mmg btul2 tak percaya aku leh dpat 7A..
why ?

hello, tengok lah result trial saya dulu cam mane..
trial dulu aku dpat 2A je kot !
like seriously, mmg mustahil sgt nk dpat tinggi...

sejujurnya,
bila aku ade kt dalam dewan tu,
aku rase cam... hhmm...
straight A ? sgt mustahil...
so, maybe just dpat 4 atau 5 A's je kot..

yup. mmg itu yg sy fikirkan.. 4A je...
tapi sape sangka kan?
alhamdulillah... :')

tyme mase first2 dpat tahu,
perghhh... mmg terkejut sgt2 !
tanpe dipakse,
air mata ku mencurah2 tanpa henti !
sy nangis dan nangis !
sy btul2 tak percaya sy dpat 7A!
 ya Allah... seriously, ini adalah satu keajaiban.. :')

so, hows your feeling Sab?
bagi laa ucapan skit... hihi

hhmm..
alhamdulillah, the first thing i felt is syukur.
bersyukur sgt2.. walaupun xdpat straight A's,
but for me, 7A tu dh byk dah tau tak!
igt senang ke nk dpat .. huhu

aku rase cam...
berbaloi sgt...
ape yg aku usaha selama ni... :')

tapi kan, serious aku ckp,
semua nie adalah satu keajaiban.
sbb aku yakin sgt, tyme aku jwb exam dulu teruk kot.
mmg teruk sgt... -___-

alhamdulillah, mungkin berkat restu ibu bapa kot.
yup, bde ni mmg sgt penting !
restu dan doa drpd ibu bapa serta guru.
bagi aku, tu jelah yg paling penting...

tapi kan, aku rase bersyukur sgt...
sbb aku dh buktikan pada semua org !

aku dh buktikan bahawa....
budak yg weird,
kuat main,
kuat bercinta,
suke duduk sorang2,
budak kelas kedua jerrr
pun boleh cemerlang...

alhamdulillah, bersyukur sgt sbb
dpat buktikan pada mereka2 yg slalu memandang remeh pade sy.
ehh, byk tau tak!
rmai yg suke pndg remeh pde sy.
yg menghina sy... hhmm.
alhamdulillah, Allah maha ADIL.
Allah dh tunjuk dah dkat mereka... :)

klah.. tu jelah kot nk luah...
ohya, before i end my post,
lupe nk bagi tahu..

saya dpat 7A kan?
dah ape yang B ? hehe

okay, Physic saya dpat B+
Chemistry saya dpat B
and Addmath saya dpat C+

ok... addmath laa yg sedih skali.. :(
sayang kot... if dapat B kan best...
physic pun same. hhmm.. pdhal mgkin bole dpat A- dah.

tapi walau ape pun, sy tetap bersyukur.
sangat dan terlebih bersyukur!
thank you, Allah... :'D

before i end my speech..
i just wanna say that.....

ok, this is it...
result dah dpat...
and now, the REAL life after spm will start.

lepas ni bila smbung blajar,
 i will stay away from my parents...
terpisah dgn kawan2....
and i should berdikari.... :(

oh no... aku takut sangat2 nk masuk alam baru ni.
seriously, i'm homesick
rase cam tak sanggup je nk pisah ngan family.. ;'(
tapi... nak wat cam mane kan...
this is LIFE...
and life must go on.... :')

akhir kata,
wish me luck in my life k..
aku tahu, mcm2 cabaran yg aku akn hadapi lepas ni.
tak tau lah, aku akan tabah ke tak... :(

klah, done typing....
once again,
alhamdulillah... thank you Allah... :'D



Friday, March 14, 2014

My First Time Driving My Dad's Car



Assalamualaikum..

hehe.. tetibe terasa rajin sedikit utk update hari nie.
maklum lah, nk citer pasal "My First Time Driving My Dad's Car" ekpom.
tuu yg tetibe jadi exited nie... hahahaha

ok. lets begin the story...

ingat tak, hari tu sy test jpj kan?
hari Rabu, 5/3/2014 ..
then, lepas sy lulus, hari Ahad seterusnya
sy kene pegy pejabat JPJ tuu..
utk buat lesen.. hihi

mase sy pegy hari tu, perghh..
byk giler org...
so, tpkse tunggu giliran ar.. huhu

then sy ingatkan proses wat lesen ni lame.
yela, kakak dkat PSM tu kabo,
pegy pagi, then amik lesen petang.. huhu

tapi.. tak sangka plak,
rupenye buat lesen tu lagi cpat dari ape yg sy sangka.haha...
sy just duk situ, tunggu giliran...
gi kat kaunter bagi beberape borang tuu.
duduk balik... then tunggu name kene panggil.

lepas name kene panggil tu,
trus boleh pegang sekeping lesen !
hehehehe... happy giler kot mase tuhh.. :'D

so, sy estimate maybe dlm stengah jam kot sy kat sane.
lame bukan sbb ape, sbb rmai org sbnrnye..
kalo org skit je, aku agak maybe 10 minit boleh selesai.. :D

ok, lepas sy dh dpat sekeping lesen itu,
hati sy berase amat bersemangat yg berkobar2 utk drive. hihi

of coz laa.. sape tak hepy kan?
dpat lesen.. then boleh drive kete sendiri with family.. hihi
aik? kete sendiri ? dh ade kete ke Sab??

oit ! noo laa! mksud aku kete ayah aku..
hahaha.. nk tunggu kete sendiri ?
hhmm... lame lagi lahh nmpk nye... -__-
Myvi purple, wait for me okay dear.... <3 hehehe...

then, petang tu ade laa bincang skit with my dad..
bila boleh start bawak kete kan.. hehe..
aku ingat, keesokkannya, (iaitu hari isnin), aku nk start drive..
tapiiiii...................

ayah aku tak bagi lagi... :(
sedih kot...
ayah aku ckp, nk gi servis molek2 luu kete..
and then he said nk cuci bersih2 lu kete.. luar and dlm.
so that i will selesa drive nnty.....

hhmm... at first aku rase cam kecewa sgt2...
serious, sgt kecewa ! :( :(
rase cam semangat utk drive tuu hilang sekelip mata!
mcm dh malas dh nk drive... hhmm.. :'(

tapi, takkan aku nk putus asa kan?
sia2 jela aku dpat lesen if aku tak drive op...
so, aku cuba kuatkan kembali jiwa yg sudh lemah itu.. hehe

then, hari Khamis, iaitu semalam,,
ayah aku pegy servis kete dh...
then dia ckp esok, (iaitu hari ni) aku boleh start drive!
hehehehehe.....

mlm tadi aku nk tydo pun punya laah susah.
haha... kes debor punya pasal...
wei, dah sminggu lebih kot aku tak drive !
aku takut aku lupe je mcm mane nk bawak kete.. haha

okay, lets story morry tentang ape yg berlaku hari ni.
actually tade ape yg menarik pun.. hihi
aku just bgun awal... lpas subuh, tido jap.
then kul 7.30 aku dh bersiap2 and pegy menuju ke kereta. hihi

actually kitaorg nk gi breakfast..
so, the whole family laa yg ikut..
my mom and my bro duk kat belakang..
my dad plak duk kat tepi sy.. hihi.
debor kot... rase cam test ngan jpj hari tuu pulok.haha

then, sy pun start drive... kluar dari pagar... hihi
at first sy drive agak laju kot...
tapii.. my dad marah sy.. argh.
dye ckp jgn laju sgt ! jgn over confidence sgt ! :(

sy bukan nye over confidence.. :'(
tapi sy dh terbiase bawak laju time naik kete ngan uncle yuchai dulu.
hhhmmm...

bukan tuu je, tadi byk sgt sy kene bleber.. :'(
kedudukan kereta terlampau tepi laa...
nk masuk longkang laa.. -__-
gi tengoh2 skit laa..
tengok garis putih laa...
brek laa..
tukar gear laa... err.. >.<

 okay. sy akui... sy bukan mahir sgt drive..
tapi kalo bab brek and tukar gear tu,,
saya tahu lahh! ggrrr..
ayah sy mcm tak percayakan sy je.. :(

stop Sab! tak baik pikir negative..
dye bukan tak percayakan awk!
dia sbnrnye risau kan keselamatan awk..
yela, awk sendiri ngaku awk belom mahir lagi kann.
sbb tu laa, dia cuma risau.. and dia nk ajar awk slow..
jgn lah salah sangka dkat ayah sendiri ! tak baik tauu.. :(

ok fine... i know my mistake.. hurm.
tapi gituu ar...
dye kabo ke aku, kene tunggu dlm sebulan dua,,
baru boleh aku drive sorang2..
buat mase ni, mmg my dad "wajib" ada tepi sy stiap kali sy drive.

errr.. -__-
rase mcm terkongkong je....hhhmm..
susah ar gini... dokleh ar aku drive sorang gi dating ke..
hahahah... dating? no laa...
sy sbnrnye nk klua jalan2 ngan kwn2 je..
sng skit boleh drive sendiri kan?
*bukan utk show off ye!

so, mcm mane tadi?
crite laa.. kau drive pegy mane tadii ? :P

okay, first aku drive pegy restoran..
restoran Dinie dkat bandor orhh...
then lepas sudh makan,
sy pegy drive kat rumah nenek sy..
dkat Gong Pauh...
lepas sudah, drive balik rumah ler.. hihi
xpanjang mane pun perjalananku.. :P

 okay, let me crite serbe sedikit tntang pen-driving-an sy tadi..

at first, mmg agak berdebar..
tapi xleh laa debor sgt kann. bahaye..
kene confidence skit op..
confidence sikit jer... jgn byk2 ! hihi

then, lame2 tuu aku dh okay dah...
tapi problem aku skrg nie ialah,,
aku tak dpat agak keluasan kereta tu..

erk? what do you mean? explain skit ?

mksud aku,, slame nie aku praktis naik kete kancil je kann.
so, ni tetibe naik kereta Wira plak..
kete wira ni mmg lah tak besar mane punn..
tapi kalo nk banding wira and kancil,
of coz laa wira besar kan? >.<

so my problem is,
aku mmg tak dpat nk agak..
kereta tu jalan tgh2 road ke tak,
and mase nk parking pun aku mmg tak dpat nk agak. :(

so, aku rase tuu je kot masalah aku..
oohh ! not only that !
lupe nk bg thu satu lagi perkara...
one more problem is,
kalo smpai kat selekoh,
aku tak brape fokus dkat kereta yg lalu lalang.

yela, kite kene laa tengok kiri kanan kann.
if takde kete, baru boleh jalan kan?
tapi aku takleh fokus sgt...
aku terpkse depend dkat ayah aku suwoh tolong tngok kiri kanan.
hahaha... dok au bkpe.. susah ase nk fokus..

and tadi aku kene marah dh ngan ayah aku.. why?
bcoz kat satu selekoh tu,
aku benti skejap jerr, then trus belok kiri tanpa tgok kanan. erk.
tetibe plak ade lori dtg dari arah kanan. laju plak tu ! :O
nasib baik jauh. kalo dkat,,,, hish ! bahaya tau dop ! :(

hhmmm... tu jelah kot problem aku..
yang lain, alhamdulillah, okay jer... :)

so konklusinya ??
alhamdulillah, everything's fine...
and i know, aku perlu byk lagi praktis driving...
and aku yakin sgt my dad takkan bagi lagi aku drive sorang.
err... tpkse tunggu lame lagi lahh nmpk nye.. :( hhmm.

aku pun sbnrnye tetibe rase takut..
why ? ntah lah.
mase mula2 nk drive tu, ade jugak keberanian.
bcoz, dh terbiase kann drive ngan ckgu yuchai dulu..
then, lepas ayah aku byk bleber and mcm risau sgt,
aku pun jadi risau dibuatnye.. :(
rase cam takut je nk drive with my dad's car.. haish.. :'(

klah... done typing...
today is Friday, and i need to kemas2 my room skit. hehe
sorry for the boring post..
saje je nk kongsi pengalaman drive.. hihi
thanks for reading.... ^_^




p/s : seriously, i need to practice more . Anyway, tolong doakan saya yer... Semoga semangat dan keberanian sy akan pulih.. semoga i can drive well... and semoga everything will be okay and fine.. yang paling penting, semoga my dad will trust me ! :)

Wednesday, March 5, 2014

Test JPJ untuk Kali Pertama dan Kali Terakhir... :')



Assalamualaikum...

hari ni, 5march 2014...
hari ni saya kene wat test JPJ..
yupp... and how is it Sab?
lulus dok ??

Alhamdulillahh.. !!!
saya dh lulus !
omaigod, hanya Allah je yg tahu perasaan aku cam mane tdi.

baiklah, tujuan sy buat post hari ni adalah
tak lain tak bukan, of coz laa nk criter sal pengalaman tadi op. huhu

ok, sejujurnya saat ni, aku rase cam letih sgt2..
maklum lah, lame giler kot nk kene tunggu tadi.
so, sy tak bpe nk larat ar typing hari ni.
ingat nk criter pnjg2.. hhmmm,,
takpelah, criter pendek2 jelah op. hoho

sy smpai dkat PSM tadi around kul 7.45 am..
pdhal punye lah stress tadi.. ingat an dh lewat.
bile smpai je,, aik? sikit ngat org ??

haha... susah2 je aku nk cepat tadi....
pendaftaran spatutnye start kul 8 am.
tapi tadi lewat skit.. around kul 8.10 ..

lepas daftar, pegy dkat satu bilik ni.
kene dgor taklimat drpd pegawai JPJ skejap. huhu

hari ni mmg agak ramai org..
serious, mmg ramai sgt.. sbb smalam cuti.
so, budk2 yg smalam campur dgn budak2 hari ni.
thats why ramai....

ok, taklimat skejap je kali nie..
around 15 minit je.. huhu.
nasib baik tak lame... hehe

lepas sudh taklimat,
around kul 9 kitaorg klua pegy duduk kat pondok.
pondok tepi litar memandu..
kitaorg disusun ikut no.giliran...
my number is 19.. hehee ^_^

dari pondok tu, kitaorg boleh tengok sendiri dpan mata,
orang2 lain buat test tuu..
first, naik bukit.. second, parking.. third, tiga penjuru..

and then bile start orh,
orang yang mula2 wat fail dohh..
org kedua pun, ape lagi...
fail jugak laahh..

maybe sbb dia tengok org first fail,
so, dye pun jadi debor... huhuu
tak silap sy, org ketiga fail gok.. haha

seriously, mase tuu debor giler kot.
ce byg, depan mata kite, kite napok org fail .
mane dok debor op... huhuu.. >.<

then suddenly tiba lah giliran sy..
perghh.. degupan jantung tak usah nk ckp laa..
laju gilerrrrrrr. dup dap dup dap ! >.<

sy biasenye praktis pkai kereta kancil..
and kali ni sy berharap sgt dpat kancil..
and alhamdulillah, sy dpat kereta kancil tadi.. hehe
*naik kete Viva dok sedap.. rase weird.. ;(

then tiba lah masenye saya kenenaik bukit.
fuuhh. jantung berhenti berdegup skejap ! O_O
seriously, tadi rase cam mimpi je..
aku tak tau aku buat ape.. haha
sedar2 je, aku dh pass bhgian bukit..
hahaha... ok. tak logic.. -__-

sorry lah, bukannye ape.
saya mmg rase cam bermimpi tadi.
so, susah ar skit nk criter detail pasal naik bukit orh.

lepas turun je dari bukit,,,
terus aku rase sebakk sgtt..
rase cam nk nangis !
nangis kebahagiaan.. :'D

mulut aku tak benti2 ucap syukur..
asyik ckp sorang2 je dlm kereta,
smpai org tengok aku lain mcm je.. -_- haha

sbnrnye dn sejujurnya,
naik bukit lah yg paling mendebarkanku..
yg parking and tiga penjuru tu aku tak debor sgt.
donno why... hehe..
pdhal naik bukit tu sng je..
cuma rmai yg careless..
mungkin sbb berdebar kot.. huhu

lepas naik bukit, pegi parking and buat 3 penjuru.
hok ni malas ar nk criter.
tade ape yg menarik pun.. huhu

but alhamdulillah, aku dpat lalui semuanya
dengan baik dan perfect ! :D

lepas sudah blake,
kitaorg pun sklai agy kene tunggu kat pondok.
tunggu utk test kat jalan raya pulak.. huhu

yg ni pun same.. debor ngat.
ingat sng ke nk lulus?
dah laa pegawai JPJ tu cam garang giler..
strict pulak tuu.. saje je nk cari kesalahan org lain..

around kul 12, tibalah giliran sy utk naik kereta
bersama dgn seorg pegawai JPJ..
kali ni naik kete Viva.. haish.
nasib baik aku penah bwak 2 kali hari tuu.

ok, alhamdulillah,
pegawai JPJ yg aku dpat tadi baik.. :D

dye sgt friendly.. and byk membantu sy.. hihi
saya siap borak2 agy ngan dye lam kereta.. wakaka.
seriously, byk kot kitaorg borak2.. hoho

saya lalu dekat jalan A tadii..
then jalan2, lame skit smpai laa dekat PSM balik..
and automatically, this means that i'm LULUS ! :'D

sbnrnye, ade laa jugak skit kesalahan yg sy buat mase kt jalan raya tu
tapi tak lah teruk mane.. nasib baik pegawai JPJ tu baik hati ngan sy. hehe

so? konklusinya ?

alhamdulillah, sy bersyukur sgt2..
usaha sy selama nie tak sia2..
ingat senang ke nk smpai tahap nie ?
pergghh, ujian dan halangan tak usah nk ckp laa..
byk kot dugaan... :(
malas nk criter smua tuu.. yg penting sy dh lulus !

ape lagi ea konklusi sy nk buat ?
hhmm, bagi sape2 yg nk wat test JPJ tu,
ingat, jgn debor sgt...hoho
sy tau, sy pun debor gop tadi..
tapi sy dh cube sedaya upaya utk tenangkan hati dn jiwa.
not only that, bace bismillah byk2 at setiap pergerakkan kita.

klah.. smpai di sini saje luahan ku pade hari ini.. hehe.
sy ade amik gmbo tadi..
gmbo kat PSM, gmbo ngan ckgu drive sy.. hehe
tapi malas ar post kat sini..
sy just post dkat instagram... heheh....
klah, thanks for reading !



PENGHARGAAN :

terima kasih sy ucapkan kepada insan yg tersayang,
thank you so much kerana awk byk bantu sy..
awk byk bagi nasihat, byk bagi cadangan..
and awk slalu motivasikan diri saya supaya lebih bersemangat..
thank you so much awk... ^_^

terima kasih juga saya ucapkan kepada kedua-dua ibubapa saya.
especially you, umi.. hehe..
thanks sgt sbb slalu doakan saya..
tanpa doa dan restu mu ibu, siapa lah saya... kan? hehe.. -__-

thanks jugak kepada rakan2 ku yang lain...
thanks kepada sesiapa yg ikhlas mendoakan sy lulus..
terima kasih sgt2.. saya btul2 menghargai doa kalian.. :')

dan yang paling PENTING dan paling UTAMA,,
thank you Allah... :')
saya dh buat yg terbaik..
saya slalu berusaha...
saya slalu berdoa..
dan hari ini, saya bertawakal...
and, alhamdulillah...
Allah telah memberikan LULUS padaku..
sungguh berbaloi usahaku selama ini... :')
once again, Alhamdulillahh......

Sunday, March 2, 2014

March Sudah Tiba... :')



Assalamualaikum..

hello and hai !
okay, aku sedar, bulan February dah pergy meninggalkan kita..
tibalah pulak bulan March..
bulan yang sgt dinantikan dan ditakuti
oleh semua pelajar batch 96..

why?
because 20 March ini kitaorg akan dpat result SPM..
say what?!?

yup... 17 hari lagi dari skrg...
argh.. seriously, debor giler kot..
dkat FB, dkat Twitter, smua ckp pasal result SPM.

hhmm.. agaknye mcm mane lah result aku nanty ea?
aku tahu, aku buat teruk giler tyme SPM hari tuu.
aku tak tau kenape.. tapi nk wat cam mane..
bende dh jadi... nk menyesal pun tade gune dah..

tapi... menyesal kah aku?
bile fikirkan balik,
byk juga pengorbanan aku..
*cehh.. pengorbanan konon. pengorbanan ape hah?

haha.. pengorbanan lah.. aku sokmo study..
bersengkang mata.. pergy tuisye...korban lah tu.. op? :P

okay, bab pegy tusyen aku percaya..
tapi bab 'sokmo study' and 'bersengkang mata' tu aku xleh nk pcaye.. -_-

hahaha... ape lah kau nie...
susah sgt ke nk percaya ckp aku nie?
okay fine . mmg.. aku bukan study byk2 pun..
tapi aku bersungguh-sungguh jugak tau!!

okay Sab.. stop talking to yourself please.. urgh. -__-

baiklah, sy tahu... mungkin result sy nanty tidak comey seperti yg sy inginkan..
okay, sape yg xmo dpat straight A kan?
kalo tanye, mesti smue org nakk..
aku pun nak jugakk... tapi..

kdg2 kite kene sedar dgn kemampuan kite..
mampu ke kite dpat straight A tuu?
mmg lah, pakar motivasi slalu ckp,
kite kene yakin dgn diri sendiri.. kene yakin kita boleh!

tapi masalahnye.. exam dh berlalu dahh..
and aku tahu ape yg aku jwb tyme exam hari tuu..
mmg sgt2 mustahil utk dpat straight A.. :(

ape yg aku boleh bwat skrg...
hanyalah berdoa, dan redho dgn result sy..
yup, sy redho...
walaupun mungkin result sy sgt teruk.
dn mungkin jugak result sy akn buat sy nangis dn menyesal.
tapi ape boleh bwat kan?
tuhan tahu ape yg dia buat..
kita hanya merancang, Allah yg menentukan..
ape yg tuhan nak bagi tu, adalah yg terbaik utk kita.. :')

err. asal cam emo semcm nie?
cara ckp mcm dh dpat result dahh.. -__-
haha.. takpe... saje nk muhasabah diri.. hehe... :P

 okay, actually aku post hari ni tade hala tuju sbnrnye.
tujuan aku log in blogger sbb ade misi skit..
iaitu misi mendelete gmbr dlm blog..

yer, aku sedar.. bahaya kot letak gmbr byk2 dlm blog..
tapii.. smua tuu kenangan kowt.. ;(
nak delete pun rase cam xsanggup jer..

so, sy just delete skit2 je..
gmbo yg sy sorang2 post..
and ape2 gmbr yg menampkkan aurat...
yg lain sy biarkan..
gmbo me with my friends pun sy biarkan je..
nanty2 lah sy tengok balik..
rasenye byk lagi yg perlu de-delete.. hhmm.

okay, ape lagi ea aku nk luah hari ni?
tade ape pun sbnrnye.. -__-"
just another boring post from me..
sorry kerana telah membazirkan waktu anda.. erk.

konklusinya?
selamat datang March...
tak sangke sungguh cpat mase berlalu..
rase mcm, baru je smalam habis SPM..
sbnrnye, dh lame aku rase cam tak sbar nk tunggu march.
why? bcause nk tunggu seseorg balik dari PLKN. hehe
and yg paling pnting, of coz laa nk tahu result kan?
baiklah, akhir kata,
pray for me k.. semoga result aku cemerlang..
dan semoga aku dpat hadapi apa2 cabaran dgn hati yg tabah.. :')
ohya, tak lupe jugak,, semoga ku dpat lulus test JPJ..
tak lama lagi dahh..... debor emmm..

klah, done typing..
pape perkembangan baru, insyallah sy update in my bloggies..
ktata... have a nice day ! :D