Monday, February 3, 2014

Life After SPM..



Assalamulaikum..

alhamdulillah, diriku diberi sedikit kerajinan utk menaip hari ini..hehe
bulan January satu entry je yg aku post.. and now, dh msuk February dah. -__-

baiklah, actually gua baru je sudah isi borang UPU..
so, alang2 dh duk depan komputer nie,
baik sy update my blog right ? hehe...

memandangkan skrg dh February,
aku igt nk update blog time bufday aku jer.. hihi
yup, my birthday is coming very soon!
tak sabar rasenye nk jadi officially 18 ! hehehe.. :P

okay now.. let's get to the topic of the day...
"Life After SPM"

okay, biasenye budak2 skolah (terutama budk form5),
sbnrnye paling tak sabar nk tunggu hari2 selepas SPM.
why? of corse laa, freedom kann..
xyah study... xyah gi skolah... boleh lepak2.. boleh cari keje..
aku pun salah satu insan yg berasa tak sabar jugak sbnrnye.haha

TAPI ..
sejujurnye, life after SPM is really really sucks boring!

yup...mmg sgt boring kalo tade buat ape2..
but for me ? alhamdulillah, sy dpat atasi kebosanan itu..
dengan cara ape??
dengan menghadiri kelas jahit ! hehe ^o^

aku tak tau lah aku penah crite lagi ke tak dlm blog nie,
tapi aku mmg ade join kelas jahit...
start 5hb January...
dh sebulan aku join kelas tu,
and alhamdulilah, aku dh reti jahit baju kurung sendiri! hehe

boleh la aku bukak utk tempahan lepas nie..
*amboii, bru bleh jahit skit, dh mengade2 nk bukak tempahan.. -__-'
haha... no laa.. gurau je kot...
malas ar bukak tempahan.. wak mde op..
sy nie bukan reti jahit sgt.. masih tgh praktis lagi..
praktis makes perfect kan... hehe

lagipun byk lagi yg sy perlu blajar..
belum mahir sepenuhnye..
dan menjahit nie sy telah jadikannye sbgai hobi sy pde mase lapang. huhu

okay... life after spm...
ape lagi yg sy buat?
memasak ?
err... not actually... :-/

okay. hal peribadi cam tu kalo boleh,
sy tak nk criter dkat sini...
it's so memalukan okay.. -.-"

ohya, how about your lesen memandu ?
ape mcm ? dh dpat ke ? :D

belom lagi doe ! lame lagiii... -__-
pdhal op, dlm sebulan boleh dh siap...
tapii... :( nasib ku tak begitu bagus..

kenape?

okay... aku ade cikgu nie... ckgu cina..
dye lah ckgu drive sy...
mule2 org ckp dye mmg okay...
tapii kann.. dye ade prob skit laa...

dye tu agak nyanyok! seriously.. :'(
dye sokmo lupe nama aku..
and dye juak seorg yg tak menepati janji..
ckp nk jupe kul2, tapi kul 2,45 bru smpai..
sedihh ngat ! :'( :'(

byk kot, konflik dan masalah yg sy hadapi bsama dia..
hhmm.. walauapapun, sy bersyukur sgt..
sbb skrg sy dh dpat lesen L..
and sy bersyukur jugak,
sbb sy dh dpaat lalui semua rintangan yg telah berlaku..

so, skrg nie aku kene bersabar sikit je lagi....
aku tahu, lepas nie byk lagi rintangan dan dugaan akan berlaku.
aku yakin dan pasti sgt...
nk buat mcm mane kan? bukan aku boleh halang takdir. :(
aku cuma mampu berdoa je..
semoga Allah mempermudahkan segala urusan hidup saya.. :)

baiklah, konklusinya? hows your life after SPM?
hhmm.. okay laa.. not bad....
walaupun ade dugaan dan masalah yg datang,
aku akan cuba hadapi nya...
dunia ni mmg penuh dgn masalah dan stress..
kita mmg xleh lari kan?
lebih baik stress skrg drpd stress di kemudian hari.. kan? hehe

lagipun nie baru je life after SPM permulaan...
tak masuk agy life bila smbung blajar nanty ..
mesti lebih mencabar... right ? :')

so konklusinya...
sy akan cuba gunakan waktu terluang dgn perkara berfaedah..
tak pun, just isi dgn hobi sy jer...
menjahit baju... baca novel... or maybe tengok movie lam fon.. hehe
*err.. berfaedah ke tuu? aku rase, baik kau tolong mak kau je! lagi berfaedah!

k lah... done typing for today....
tolong doakan saya yer..
semoga saya dapat menghadapi sebarang dugaan dgn hati yg tabah
dan penuh kesabaran...
dan semoga Allah permudahkan segala urusan hidup saya.. :)

-Berdoalah pada saudara islam mu dlm diam, InsyAllah, para malaikat 
akan meng-aamiin kan doa tersebut utk dirimu juga-

hehe.. betul lahh kan?
akhir kata, Hello February !
hope you will be nice to me... hihi..
















No comments:

Post a Comment