Thursday, February 20, 2014

Happy 18th Birthday to Me !



Assalamualaikum...

Alhamdulillah...
hari ni, 20 February....
genaplah 18 tahun sy hidup atas muka bumi ni.. :)

alhamdulillah, kerana Allah  masih memberi nyawa padaku,
untuk menikmati segala nikmat yg diberiNya..
walau kadang kita alpa dan lupa padaNya,
namun Allah takkan sesekali lupa pada hambaNya.. kan? ^_^

okay... what to story today?
hehe... actually i'm feeling kinda different today.
why? i dont know why... -_-
maybe sbb sy dh 18 tahun kot? haha.. *doppasa*

biarlah.. anyway, aku nk story morry skit.
about what happen theese few days before my birthday.
OMG. beberape hari kebelakangan nie, mood aku teruk giler kot.
i mean, seriously sgt teruk!
aku asyik nangis.. rase nk marah.. rase cam putus asa.
yup... putus asa dlm segala hal.. :'(

tak tau knape...
yg paling teruk skali nangis ar.
ntah knape, aku asyik nangis tak kira tempat.
dlm kereta, dlm bilik, dpan kawan2.. argh.

seriously, i have a terrible stress..
about everything!
and tetibe hari Selasa aku jatuh sakit..
demam.... :'(
sedih giler...
but thank god, hari ni aku dh sembuh sepenuhnya.. ^_^
alhamdulillah....

okay, birthday girl,
memandangkan ini bufday kau,
cepat lah, make a wish!
err.. i mean, bagi laa kate2 semangat ke..
or kata2 ucapan.. hehe

baiklah....
sejujurnya sy masih tak percaya.
bahawa umur sy dh 18.
like seriously man,
cepat giler masa berlalu...
saya sedar yg sy dh smakin tua.. -_-
dan smakin byk lah cabaran yg akan sy hadapi..
tapi nk buwat cam mane kan..
nak tak nk, smua org pun akan jadi makin tua gok op.
dan sy perlu sedar tentang satu perkara yg sgt penting.
smakin tua diri kita, smakin dekat kita dgn kematian. right?
kita tak tau bila kita mati..
we just have to prepare.. always being prepared.. :)
saya tahu, sy ni manusia biasa je.
byk melakukan silap dan dosa.. :(
so, sbgai warga yg sdg meniti usia ni,
saya harap sy dpat cuba ubah diri sy ke arah kebaikkan.
ubah diri ini menjadi lebih baik...
senyum lah... dan buat lah org tersenyum..
terutamanya ibu bapa kita.. :)
selagi kita masih bernyawa, buat lah org sekeliling kita hepy
dan bahagia bersama kita... :)
okay... ape lagi ea yg sy nk berkata-kata?
err.. okay, i'm oficially 18..
so ini bermakna aku dh boleh tengok movie 18sx..
what the hell ? say what ?!?
hahahaha... gurau jelah.. >o<
takkan kot... gile ke ape... saje je nk tambah dosa.. -__-
ok, what else i want to say?
hhmm.. sambutan birthday??
err.. hello. i'm 18 okay... dah tua dah..
rase nye tak perlu kot smbut2 birthday bagaii..
malas ar... pegy makan kat luar je pun dh cukup. hehe
tak perlu lah kot, beli kek, beli hadiah tuu smue..hihi
akhir kata, thanks sgt kepada smua yg wish bday kat saya..
nak2 orang2 istimewa yg hantar msj kul 12 malam.. hehe
antaranya, Vanessa, Safika, Zainal.. and sape lagi ea? lupe dah. hihi
and special thanks to my beloved one...
for making me happy in my birthday... :) siapa?
ade lahhh.. hihihihi... biarlah rahsia... <3




Monday, February 3, 2014

Life After SPM..



Assalamulaikum..

alhamdulillah, diriku diberi sedikit kerajinan utk menaip hari ini..hehe
bulan January satu entry je yg aku post.. and now, dh msuk February dah. -__-

baiklah, actually gua baru je sudah isi borang UPU..
so, alang2 dh duk depan komputer nie,
baik sy update my blog right ? hehe...

memandangkan skrg dh February,
aku igt nk update blog time bufday aku jer.. hihi
yup, my birthday is coming very soon!
tak sabar rasenye nk jadi officially 18 ! hehehe.. :P

okay now.. let's get to the topic of the day...
"Life After SPM"

okay, biasenye budak2 skolah (terutama budk form5),
sbnrnye paling tak sabar nk tunggu hari2 selepas SPM.
why? of corse laa, freedom kann..
xyah study... xyah gi skolah... boleh lepak2.. boleh cari keje..
aku pun salah satu insan yg berasa tak sabar jugak sbnrnye.haha

TAPI ..
sejujurnye, life after SPM is really really sucks boring!

yup...mmg sgt boring kalo tade buat ape2..
but for me ? alhamdulillah, sy dpat atasi kebosanan itu..
dengan cara ape??
dengan menghadiri kelas jahit ! hehe ^o^

aku tak tau lah aku penah crite lagi ke tak dlm blog nie,
tapi aku mmg ade join kelas jahit...
start 5hb January...
dh sebulan aku join kelas tu,
and alhamdulilah, aku dh reti jahit baju kurung sendiri! hehe

boleh la aku bukak utk tempahan lepas nie..
*amboii, bru bleh jahit skit, dh mengade2 nk bukak tempahan.. -__-'
haha... no laa.. gurau je kot...
malas ar bukak tempahan.. wak mde op..
sy nie bukan reti jahit sgt.. masih tgh praktis lagi..
praktis makes perfect kan... hehe

lagipun byk lagi yg sy perlu blajar..
belum mahir sepenuhnye..
dan menjahit nie sy telah jadikannye sbgai hobi sy pde mase lapang. huhu

okay... life after spm...
ape lagi yg sy buat?
memasak ?
err... not actually... :-/

okay. hal peribadi cam tu kalo boleh,
sy tak nk criter dkat sini...
it's so memalukan okay.. -.-"

ohya, how about your lesen memandu ?
ape mcm ? dh dpat ke ? :D

belom lagi doe ! lame lagiii... -__-
pdhal op, dlm sebulan boleh dh siap...
tapii... :( nasib ku tak begitu bagus..

kenape?

okay... aku ade cikgu nie... ckgu cina..
dye lah ckgu drive sy...
mule2 org ckp dye mmg okay...
tapii kann.. dye ade prob skit laa...

dye tu agak nyanyok! seriously.. :'(
dye sokmo lupe nama aku..
and dye juak seorg yg tak menepati janji..
ckp nk jupe kul2, tapi kul 2,45 bru smpai..
sedihh ngat ! :'( :'(

byk kot, konflik dan masalah yg sy hadapi bsama dia..
hhmm.. walauapapun, sy bersyukur sgt..
sbb skrg sy dh dpat lesen L..
and sy bersyukur jugak,
sbb sy dh dpaat lalui semua rintangan yg telah berlaku..

so, skrg nie aku kene bersabar sikit je lagi....
aku tahu, lepas nie byk lagi rintangan dan dugaan akan berlaku.
aku yakin dan pasti sgt...
nk buat mcm mane kan? bukan aku boleh halang takdir. :(
aku cuma mampu berdoa je..
semoga Allah mempermudahkan segala urusan hidup saya.. :)

baiklah, konklusinya? hows your life after SPM?
hhmm.. okay laa.. not bad....
walaupun ade dugaan dan masalah yg datang,
aku akan cuba hadapi nya...
dunia ni mmg penuh dgn masalah dan stress..
kita mmg xleh lari kan?
lebih baik stress skrg drpd stress di kemudian hari.. kan? hehe

lagipun nie baru je life after SPM permulaan...
tak masuk agy life bila smbung blajar nanty ..
mesti lebih mencabar... right ? :')

so konklusinya...
sy akan cuba gunakan waktu terluang dgn perkara berfaedah..
tak pun, just isi dgn hobi sy jer...
menjahit baju... baca novel... or maybe tengok movie lam fon.. hehe
*err.. berfaedah ke tuu? aku rase, baik kau tolong mak kau je! lagi berfaedah!

k lah... done typing for today....
tolong doakan saya yer..
semoga saya dapat menghadapi sebarang dugaan dgn hati yg tabah
dan penuh kesabaran...
dan semoga Allah permudahkan segala urusan hidup saya.. :)

-Berdoalah pada saudara islam mu dlm diam, InsyAllah, para malaikat 
akan meng-aamiin kan doa tersebut utk dirimu juga-

hehe.. betul lahh kan?
akhir kata, Hello February !
hope you will be nice to me... hihi..