Friday, June 21, 2013

A Very Busy and Stressful Days..



Assalamualaikum..

bagaimana tajuk, begitulah juga isinye. hihi.
ok, actually gua sbnrnye dah lame giler2 tak online..
dlm 3 hari kot.. *eleh, lame sgt ke ? -_-
seriously, agak payah sbnrnye nk hidup tanpa internet nieh.. :(

oke, kenape takde internet ?
entah lah... ade teknikal prob sbnrnye..
telifon umah takleh gune, internet pun takleh gune..
sadis sungguh.

tapi alhamdulillah, malam smalam dah molek
balik internet and telifon nieh hah..
bersyukur tidak terkate kut..
bile tau je internet dah molek balik,
trus glepor bukak komputer and main FB..
tapi takde ape pun dlm tuu.. bosan ade arr.. -_-

oke.. let's get to the topic..
actually this is only a short post..
malas ar nk tulis pnjg2...

baiklah, sejak kebelakangan nie, sy mmg agak busy..
bukan sy je, satu skolah actually..
busy dengan sukan tara lah, olahraga lah, and mcm2 lagi lahh.
haha.. ckp, mcm saye masuk je smue tu.. -__-

sejujurnye, sy tak masuk pape pun..
malas ar. gile ke ape nak main sukan2 nie ?
it's not my taste oke.. sorry. haha..

takdelah, budak2 form5 mmg tak masuk pun sukan2 nie..
nasib baik doe ! haha.. TAPI !
kitaorg form5 kene masuk perbarisan and persembahan. -.-

gua paling benci kot bende2 cam tu.. menyusahkan jerp.
kalo nk tahu, mati-matian gua cuba lari dprd smue nie tau..
haha.. giler ke ape nk msuk perbarisan ?
hitam ekgy... tak mau arr!
tapi bukan itu je alasan gua.. gua sbnrnye ade prob.
takleh duk lame2 bwah matahari. naty hidung berdarah.. :(
so, alhamdulillah.. sy dpat lari dari smue tu .

TAPI !
saya mmg TAK mampu nak lari drpd satu masalah nie..
iaitu berkaitan dgn kelab PROSTAR ku.. -.-

kelab Prostar ade nk bwat gerai jualan and Spa..
waddehel ? Spa mdape auu.. ggrr.. sakit ati gua tau dop.
daa laa cikgu suwoh aku handle bahagian spa.. argh.

sbnrnye gerai and spa nie sempene karnival GegaRia SID .
karnival mdape, gua pun tak berape pasti..
tapi bende nie smue sgt menyusahkan hidup gua.. -.-
alangkah indahnye kalo aku tak terlibat ngan pape..,
mesti best kan ? boleh enjoy beli2 je.. tak payah susah2..

tapi nk bwat cam mane.. dah mmg terjebak.
sejak 2-3 hari nie sy mmg agak busy dgn penyediaan flyers.
flyers utk mempromotekan gerai and spa Prostar . -___-

bukan tu je, mcm2 agi sbnrnye aku kene bwat..
that's why, aku mmg stress giler sejak kebelakangan nie..
sgt2 stress... mcm2 masalah timbul satu-persatu..
hanya Allah je yg tahu perasaaan aku cam mane.. :'(

tapi alhamdulillah, dengan nasihat serta semangat
yang diberikan oleh rakan2 dan sahabatku,
sy dapat cuba menyelesaikan masalah sy satu-pertsatu..

skrg nie keadaan sy dah agak stabil..
walaupun sbnrnye stress tu masih ade..
tapi sy cuba utk mengawal perasaan dan cuba
utk selesaikan masalah2 sy nieh..

hhmm.. 2-3 hari nie mmg skolah sgt2 sibuk..
and mungkin jugak minggu depan pun same..
so, tak tau lah blajar ke tak..
sbb cikgu2 pun jarang masuk kelas..
dyeorg pun busy giler..

sbb tu lah, mase cuti skolah 2minggu baru nie,
pengetua dah pesan, study byok2 utk SPM.
sbb bile bukak skolah nanti, skolah akan sibuk giler..
yup.. bulan 6 nie mmg pnuh dgn mcm2 aktiviti..

sedar tak sedar, bulan 6 pun dh nk abiz dah weiih !
argh. kalo boleh, aku tak mo langsung masuk pape aktiviti.
aku takmo libatkan diri aku nieh !
sbb aku tak nak stress ! aku nak fokus utk SPM ! :(

tapi... apekan daya... :(
stress mmg akan slalu hadir dlm hidup seseorg.. kan ?
hhhmmmmm..

so, konklusinye ?
kehidupan ku mmg agak busy this lately..
online pun sgt2 jarang....
and i masih ingat lagi janji i utk upload pics of KL..
post itu ade dlm draft lagi..
masih in process..
ntah bile laa boleh publish... -..-"

akhir kata...
i need to pandai mengontrol perasaan .
i need to pandai menyelesaikan masalah, dan bukan LARI drpd msalah.
and last but not least,
i need to pandai menguruskan masa..
SPM dah semakin hampir...............



p/s : Argh ! Kerje kursus pun blum siap agi niehh.. aku langsung tak tau nk bwat cam mane.. :'( Doakan aku tau... Doakan semoga semua kerja2 saya siap dan sempurna semuanya.. AMIN.

No comments:

Post a Comment