Wednesday, May 1, 2013

Pengalaman yang akan mengajar ..


Assalamualaikum..

Alhamdulillah, sy masih lagi bernafas di bumi yang indah ini.
Sedar tak sedar, bulan April sudah meninggalkan kite smue..
tibe lah pule bulan May.. 
ku berharap bulan ini akan menjadi lebih baik drpd bulan lalu.. :)

okey, sejujurnya mmg agak lame jugak sy tidak menyentuh blog ini..
bukan tidak mahu, tetapi kesibukkan yg melanda diri menjadi penghalang.
sbnrnye, byk pengalaman dan hal2 pahit manis yg ingin sy coretkan di sini.
tetapi malang skali, tiada kesempatan utk meluah..
dan akhirnye ? Cerita2 tersebut hanya akan terkubur dlm kenangan.. :')

amboii.. ape hal skima sgt care gua ckp pagi nie ?
haha.. ntah, maybe bcoz kat luar sedang hujan2 kot..
jadi gelapp,, and sejukkk gitu ~
baru lahh feel nk ckp ayat berbunga-bunga ! ngehee ..
nasib baik tu muqadimmah jer.... :p

ok, mari sy bukakan tirai utk bercerita pde hari ini..hihi

baiklah, bulan April..
byk bende yg berlaku pade bulan nie..
tapi bagaimane ingin sy luahkan satu persatu ?
agak susah sedikit.. so, sy just akan memendekkan criter.

baru2 ini, sy ade menyertai pelbagai jenis kem..
yup... kem utk SPM... :)

antaranya kem fokus A , motivasi AMAR and kem ape bende ntah stu agi.
haha... 3 je kut... bukan byk mane pun. tapi rase cam byk je. -_-

oke, kem fokus A mmg sgt lah tambi .
kenape ? sbb smue dekat situ adalah orang india blake. -..-
yup... gua tak tipu.. pengajar dia smue keling org India..
dan gua sbnrnye sgt2 lah menyesal pegi kem fokus A tuh..

kem tu bukannye anjuran skolah pun..
and you know what ? we have to bayar sgt2 lah mahal utk kem tu..
tetapi pd hakikatnye, tak byk ilmu yg disampaikan di sane..
mmg sgt2 tidak berbaloi.. argh !

oke, stop talking about that !
next is, motivasi AMAR..
oh, yg ini gua mmg suke ! 
dan sgt2 lah berbaloi dgn ape yg gua bayar..

xmahal pun.. just RM15..
and mcm2 bde best ade..
dye bagi motivasi,
dye nyanyi2 (bukan best pun yg nie. haha)
dan dye buat silap mate au !! (yg nie paling best !)

haaahh.. sgt2 lah best tengok dye wat magic.. :D
dah laa dye kelakar.. and yg paling penting, dye hensem !!

ooppss.. asyik ckp 'dye' je..
tak kenalkan pun.. haha..
oke, name panjang dye sbnrnye sy pun tak tau..
tapi bile di akronim kan, jadi lah A.M.A.R ..
hhmm, nak tau pasal dye, just google sendiri oke ? hihi.
konklusinye, mmg best dan berbaloi tengok dye punye motivasi..
*sorry. malas criter panjang..

next is, hari Ahad bru nie,
kitaorg budak2 SPM ade pegi kat MPK..
lupe dh name kem tu.. -.-
tapi untuk subjek BIO, Chemi, and Physics..

ok, kem nie biase2 je..
cikgu dari skolah sendiri yg dtg mengajar.. :)
nak kate best, tadelah best sgt.. :p
tapi oke lahh, berbanding kem fokus A tambi tadi tu ! ggrr.

okay ! Dah, tak yah ar criter pasal kem..
boring.. kalo criter mase tgh fresh lagi best..
tapi masalah nye criter dah nk basi.. -.-
so, takde mood nk criter..

baiklah, topik post pade hari ini ialah "Pengalaman yang akan mengajar" .
actually gua tak tau nk bwat topik ape.. -.-"
saje je wat topik gitu..
tapi mane lah tau, ade kene mngene dgn ape yg gua nk criter kan ? hihi

oke.. pengalaman ape sbnrnye ?
sejak akhir2 nie...
byk bende yg berlaku di skolah..
pahit dan manis.. masam pun ade...

dan sy sgt bersyukur dgn pengalaman2 ini..
kenape ? sy pun tak tau... haha..
mungkin kerana ia byk mengajar sy..
mengajar tentang mcm2...
susah kalo nk explain ser2 sini... huhu

antara ape yg berlaku di skolah akhir2 nie ialah :

-persalahfahaman dgn kawan..
-usaha utk menjaga hati rakan..
-cuba utk menegaskan jati diri..
-senam aerobik.. (takde kene mengene.. -..-)
-berani kerana benar, takut kerana salah..
-cubit paha kiri, paha kanan terase..
-perbahasan yg melibatkan maruah bangsa.. -.-"
-pesengketaan dgn org zalim.. :(
-halangan utk belajar... :(
-alone is better
-ilmu itu penyuluh kehidupan..
-mencintai ilmu itu adalah penting..
-masa adalah emas..
dan yg paling penting,
-manisnya persahabatan... :)

oke, i know you don't understand what i wrote right ?
ini semua hanyalah tajuk2 utama..isi2, dan huraian nye, hanya saya je yg tahu.. ^_^

kalo diikutkan, teringin sgt nk hurai satu2 criter kat ats..
but.... what can i do right ?
criter byk.. tapi sy kesuntukkan mase.. -.-

sebelum sy mengakhiri post kali ini,
let's just talk a bit about school..
utk pengetahuan anda,
minggu depan sy exam... -__-

urgh.. exam pertengahan tahun kot !
this is really important..
dah la TOV hari tu result gua mcm taik truk giler..
so, i have to improve my result for this exam..

tapi..... sy blum habis study agi !
arghhh ! >.< stress nye rase !!
dah laa sebulan exam..
so, bulan may akan habis mcm tu jer.. :(
and this mean, SPM dah semakin hampir !
dup, dap, dup, dap ! Debor emmmm.. >.<

dah k lah.. i need to stop writting now.. :(
tak tau bile lagi ade mase utk meluah di sini.. :(
ni pun nasib baik ade cuti sehari..
kalo tak, tak tau lahh bile boleh update blog kesayangan ini..

Akhir kate,
hari Selase nie sy dh start exam..
wish me luck oke ?  bye2 ! :D
 


p/s : Baru ku sadari.. Bulan April gua langsung tak update ape2 post ! :O
p/s : Hari Ahad nie PRU13 .. Undilah PAS ! ;D

No comments:

Post a Comment