Thursday, February 28, 2013

Cerita Tentang Sahabat-2 Ku..



Assalamualaikum..

di petang yg mendung ini,
angin bertiup sepoi2 bahase..
hati ku tibe2 terbayang,
tentang masa depanku..

sedang aku membayangkan,
hari terakhir kami di sekolah,
iaitu hari paper terakhir SPM..

aku tidak dapat menggambarkan perasaan ku pada waktu itu..
adakah aku gembira kerana SPM dan sekolah sudah tamat ?
atau mungkinkah aku sedih kerana terpakse meninggalkan sekolah..
dan yg paling penting, tpakse berjauhan dgn rakan2..
pasti waktu itu akan ade air mata yg menitis.. :')


okey, itu hanye introduction kite pde hari ini..
tak tau kenape tetibe hati jadi sentimental semacam jerp. hihi
sejak kebelakangan nie, aku byk fikir tentang persahabatan..

baiklah, aku tak tau lah aku penah bg tau ke tak,
tapi takpe , let me bagi tau...
sejujurnya, saya TIDAK percaya pada teman SEJATI..
pade sy teman sejati ni mmg sgt susah utk dicari...

okey, let me repeat again,
teman sejati nie mmg wujud sbnrnye..
tapi SANGAT2 susah utk menemuinye..
bukan takde, tapi susah utk jumpe...

selama nie, sy slalu bersendirian...
sy suke menyendiri..
and kalo bleh sy nk jauh drpd org lain..
kenape ?

saya pun tak berape pasti..
sy cuma ingin ketenangan hidup..

sy pernah terbayang mcm mane lah agaknye kalo sy ade bestfriends..
mesti best kan ? dpat amik gmbo same2, klua same2, lepak same2 and jugak study same2..

sejujurnya sy pernah mengalami itu semua...
tapi... ia tidak kekal lame..
dalam setahun, mcm2 pergaduhan dan persalah-fahaman yg berlaku..

pengalaman telah mengajarku bahawe,
kite kalau nk berkawan bolehh,
tapi kite takleh TERLALU rapat dgn kawan2 kite tu..
seriously, if terlalu RAPAT, nanti akan bergaduh jugak..
percayelah....

sbb tu lah, sejak mcm2 kejadian tentang persahabatan ini berlaku,
saya telah tekad....

pertame, sy takkan mudah mempercayakan sesiape 100% begitu sahaja..
kedua, sy boleh berkawan.. kawan baik pun takpe.. TAPI, jgn terlalu RAPAT..

hanye due tu je yg sy pegang dalam hidup sy skrg..
and sy slalu berkate dlm hati,

" Sab, don't worry.. Mungkin awk blum jumpe teman sejati awk di zaman persekolahan nie.. Tapi percayelah, akan ada seorang teman sejati mu di luar sane yg sedang menunggu kehadiranmu.. Insyallah, awk akan jumpe jugak teman sejati awk tuu.. jika tidak di sekolah, mungkin di universiti.. atau mungkin juga di alam pekerjaan.. Kamu hanya perlu sabar menanti.. Dan jangan lah kamu merasa keseorangan.. Ingatlah, Allah sentiasa ada bersamamu.. "

ini lah kate2 yg sy slalu lontarkan dlm hati.. :)
sy percaye, teman sejati ku ada di luar sane..
tapi ntah mengape,
due tige hari nie tanggapan ku tiba2 berubah..

sy seolah-olah dpat merasakan bahawe sahabat sejati ku
sbnrnye berade sgt hampir dengan ku..
mereka adalah rakan sebayaku..
aku begitu rapat dgn mereka..
mungkinkah mereka itu 'teman sejati' yg ku cari selama ini ?


Sahabat 1
     Saya dah lama kenal dia.. Sejak form1 agi.. Saat pertama kali sy berkawan ngan dia, sy just kawan biase2 je.. bukannye rapat sgt pun.. Tapi bile dah masuk form2, saya jadi sgt rapat dgn dia.. dia and satu lagi kawan sy nie.. kami bertige selalu bersama.. duk dlm kelas bsame, makan time rehat bsame, pergi perjumpaan kokurikulum bersama dan mcm2 lagi lah.. mmg sentiase berkepit.. and sejujurnye byk kenangan indah yg tercipta bsame mereka.. saya rase, zaman berkawan dgn mereka lah zaman paling menyeronokkan sekali.. Tapi, kebahagiaan tidak kekal lame.. salah seorang kawan ku telah membuat hal.. sbnrnye sy tak nak criter panjg2 about persahabatan kami bertige.. sy just nk huraikan tentang 'sahabat 1' nie je.. dulu dye seorg yg agak childish juga.. tapi makin lame dye makin matang.. walaupun skrg perangai dye agak pelik.. haha, skejap okey, skejap over semacam, tapi saya tetap sayang dia.. sy pernah gaduh besar dgn 'sahabat 1' nie time form4.. tapi alhamdulillah, segalanya dh settle.. and sekarang, kita masih lagi berkawan.. walaupun tak serapat mcm dulu, tapi sy tetap sayang dia.. if sy ade masalah or nk cari seseorg utk minta nasihat, org pertama sy cari adalah dia, sahabat 1 ini... ^_^


Sahabat 2
     Saya kenal dia mase form2.. sbnrnye sy dh lame kenal dia.. sejak skolah rendah.. tapi tidak mendalam.. hanye tahu name die je.. dulu mase sy tengok dye, sy ingat dia seorang yg sgt2 sombong.. maybe becoz her face looks so serious.. tapi sbnrnye dia tak seteruk yg sy sangke... waktu di form2 lah segala-galanya bermula... kitaorg nie mmg agak rapat laa jugak.. tapi tak serapat mcm criter di atas tadi.. cume, dgn 'sahabat 2' nie, sy suke berkongsi criter dgnnye.. kdg2 sy suke jugak berkongsi masalah.. walaupun dye tak dpat jadi kounselor yg baik seperti 'sahabat 1', tapi sy berase sgt lega if sy luah ape2 dkat dia.. bukan sekadar masalah, criter2 biase, criter2 pelik or maybe hot2 story pun kami share bsame.. tak tau kenape, sy rase seronok sgt bile berkongsi criter ngan die.. maybe bcoz dia sekepale dgn sy kot.. we have a lot in commons.. and sy paling suke bile tengok dia ketawe.. so sweet.. :) sbb tu bile lepak ngan die, sy akan try buat dye ketawe.. saya sayang sgt2 dkat dia.. kalau sehari tak tengok muke dye mmg tak sah.. actually she have her own gang.. but wlaupun dye ade gang dye sendiri, dye lepak2 jugak ngan sy.. sy rase laa kan, aura dye sgt kuat.. why ? bcoz everyone likes her actually.. semua org suke berkawan dgn dia.. sy pun mcm tu, pape je, mesti cari dye.. pape je, mesti lebihkan dye.. dulu kite penah gaduh jugak tau.. 'sahabat 2' nie bahaye skit.. sbb dia mudah ngajuk.. time dye ngajuk, hurh ! smpai 2 bulan kitaorg tak ckp antara satu sama lain.. maklum lah, due2 ego tinggi.. hihi.. tapi last2 alhamdulillah, baik jugak.. carik2 bulu ayam, lama2 akan bercantum jua.. ^_^


Sahabat 3
     Baiklah, saya kenal dia mase sy form4.. waktu tu lah baru sy bercakap ngan dia dan mule mengenali dye.. sejujurnya, pada mulenye sy benci pandang pertama pada dia.. sy tak tahu kenape.. mmg perasaan semulejadi yg hadir.. padahal dye tak buat pape pun.. ape yg sy nilai dye drpd luaran ialah, dye nie mcm budak2.. haha.. maybe bcoz muke dye nmpk mude.. and asyik main lari2 and kejar2 jer.. -_- tapi tekaan sy salah.. waktu tu dia start ckp2 ngan sy.. and semakin lame semakin rapat hubungan persahabatan kite bedue.. waktu sy mengenali dia dgn lebih mendalam, sy baru tahu.. rupe2nye dye tak seteruk yg sy sangke.. walaupun muke dye nmpk cam budak2, tapi otak dye bukan otak budk2 oke.. dye sgt pandai dlm berkate-kate.. and mcm ade byk sgt ilmu pengetahuan am yg dye tahu.. kadang2 mmg best lepak dgn dia.. byk topik yg boleh dibualkan .. asal jupe dye je, mesti kitaorg lepak2, bual2 tentang mcm2 hal.. tapi kdg2 byk ckp jugak budak nieh.. hihi.. tapi sy tak kesah pun.. biarlah dia nk cakap kan ? just bg jelah dia chance utk berkate-kate.. sy setia mendengar.. and tahun 2013 nie, sy mmg agak rapat dgn 'sahabat 3' nie.. saya sgt sayang dia.. dan 'sahabat 4' .. ^_^


Sahabat 4
     Dia seorang yang sangat misteri sbnrnye.. saya masih ingat lagi waktu sy mule2 bercakap dgn dia.. waktu tu kami form3.. pade mulenye sy nilai , dia seorg yg sgt membosankan.. mungkin sbb dia mcm seorg yg pendiam.. dan tak bergaul sgt.. tapi sejak mule2 sy berckp ngan dye, sy dpat rasekan, yg sy bukan hanye akan berkawan dgn dia, sy dpat rasekan dia akn menjadi sahabat rapat sy.. and sy tak tahu mcm mane, semakin lame sy semakin rapat dgn dia.. serious, sy tak tahu mcm mane boleh rapat sgt sampai byk rahsia sy kongsi dgn dia.. sbb mungkin sy rase dia nie seorg pendengar yg baik.. seriously, dia mmg pendengar yg baik... kalau 'sahabat 3', dia lebih byk bercakap dan memberi pendapat.. but 'sahabat 4' nie, dia hanya akan mendengar dgn teliti ape yg sy ckp kan, mentafsir, dan kemudian baru dia hujahkan pendapat dia.. cara dye mmg sgt matang.. walaupun dye sgt2 mengenali diriku, tapi dye tidak memberi peluang kepada ku utk mengenali dye dgn lebih mendalam.. mcm sy ckp tadi, dye seorang yg sgt misteri.. sy tahu, byk bende yg dye rahsiakan drpd sy.. tapi ape sy bleh bwat kan ? takkan nk pkse dye bg tahu semua kan? mcm dye ckp, "tak semua bende kite boleh luahkan pade org lain.. adekala nye kite terpkse pendam dan hadapi nye sendiri" .. dye ckp, dye seorang yg pelik.. but sy tak rase pun dye pelik.. sy rase dye unik.. waktu form3 kami sgt rapat.. naik form4, hubungan kami jadi jauh sgt.. sbb dye kelas lain.. but alhamdulillah, time form5 nie hubungan kami jadi rapat balik.. mungkin lebih rapat dan ikhlas drpd form3 dulu... ^_^


itu lah cerita serba sedikit tentang sahabat2 ku..
sahabat 1 yg paling lame sy kenal..
sahabat 2 yg kedue..
and sbnrnye sahabat 4 adalah yg ketige sy kenal..
tapi sy letak crite nye dekat bwah skali..
kerana mungkin dia seorg kawan yg special skit..
and sahabat 3 adalah org terakhir yg sy kenal.. :)

dengan mereka je saya 'agak' serious berkawan pde tahun ni..
dgn orang lain pun mmg laa sy berkawan,
sy boleh je kawan dgn semua org sbnrnye..
cume dgn org lain sy kurang bergaul..
hanya dgn mereka berempat je sy agak kerap luangkan mase.. :)

sahabat 1 dan sahabat 2 sgt sesuai kalau digabungkan bsame sy..
if kami bertige berkawan baik, mesti seronok giler..
sbb kitaorg nie same2 gile2.. hihihi
tapi malangnye sahabat 1 nie dh ade gang lain..
begitu juge dgn sahabat 2.. mereka masing2 dh ade kawans baik..

tetapi sahabat 1 dan 2 mmg jauh beza dgn sahabat 3 dan 4..
sejujurnya tahun nie sy lebih rapat dgn sahabat 3 dan 4..
kadang2 sy lepak dgn sahabat 3 je..
kadang2 dgn sahabat 4..
kadang2 dgn kedue-duenye skali... 3 dan 4... ^_^
lepak ngan dyeorg sgt seronok sbnrnye.. huhu

so, konklusinye ?
sy sangat2 sayang dyeorg..
kalau boleh sy tak nak TERLALU RAPAT dgn dyeorg..
bcoz sy tak nk gaduh ngan sape2.. :(
this is the last year, my senior year of school..
so, kalo boleh sy TAK NAK tahun 2013 nie jadi mcm tahun lepas..

akhir kate,
saya sayang mereka..
saya ikhlas berkawan dgn mereka kerana Allah s.w.t.. ^_^


 p/s : Persoalannye sekarang ialah, adakah salah seorang daripada mereka ini merupakan 'teman sejati' yang ku cari selama ini ? Hanya Allah sahaja yang tahu.. :')


Wednesday, February 27, 2013

Cerita Terbaru Tentang Hidupku.. (February)



Assalamualaikum..

baiklah. tajuk hari nie sgt umum..
bcoz byk bde nk criter sbnrnye..
donno what to put for the tajuk..
so, just i wrote like that.. :)

baiklah, dsbbkan tajuk terlalu umum,
let me senaraikan tajuk2 utama,
 yg akn dibincangkan dlm post kali nie.. hihi

  • Result Exam
  • Ke-stress-an skolah
  • Friendship prob
  • A boring birthday day

baiklah.. actually byk agi tajuk2 yg gua nk criter..
unfortunately, gua dah lupe.. argh.
terlalu byk ekpom..
so mcm, byk sgt kene ingt..
ape lagi, terbang melayang laahh bende2 yg sy nk criter tu. -_-

okey, let's start our story with the first topic..
iaitu tentang, "Result Exam" ....

baiklah, sile buke telinge anda luas2 utk mendengar ape yg sy criter nie.
oopss.. this is not a video talking show.. -_-
this is a blog,.. so, open your eyes widely to read what i'm going to luah..
you know what............
result exam sy....
result exam TOV..
sgt2 lahh........ 

MACAM TAIK POOP !!

argh... dlm sejarah hidup aku,
selama 10 tahun bersekolah,
ini lah result aku yg paling teruk skali aku pnah dapat !!

brape result kau Sab ?
kau dpat brape A ? 
ade fail ke ?

Argh !!!! Kau tak payah tahu lahh !
yg penting mmg truk giler..
so, you better tak payah tahu oke? 
-____-"

so mcm, time aku tengok result exam aku,
aku rase sdih giler au..
smpai menitis air mate aku...
sbb mmg sungguh menyedihkan apabile melihatnye..

and sgt2 dan teramatlah komfem sy takleh jadi pelajar STAR.
argh... sy pun sbnrnye bukan nk sgt jadi..
but my father keeps pushing me.. :(
dye benar2 berharap sy dpat jadi pelajar star.. :(
i'm sorry dad.. i can't fulfill your wish.........
*mcm lah dia bace blog aku.. -_-

and you know what, 
smpai skrg aku tak bg tahu pun dkat ayah aku result aku.. *ayat tambi*
bcoz i'm so scared.. >.<
so, just diam jela......... krik krik krik *bunyi cengkerik*

next, about ke-stress-an ku di skolah..
orait, ape bende yg ko stress sgt nie Sab ?

huish! byk giler tau dop..
kalo nk senarai and hurai satu2 mmg smpai mlm esok baru siap taip.. haha
it's okay, i just point out the main reason.. no need to hurai..

firts of all, tention pasal result..
second, pasal mulut2 org yg tak benti2 ckp pasal me and my best friends..
mase tuu mmg sy terlampau stress.. but now, when i am typing this post,
i felt much better... skrg sy tak mau peduli dah ape yg org nk ckp..
mereka takde hak utk menghalang sy kawan dgn sape2.. right ?
suke ati gua lah nk kawan ngan sape2 pun.. lu jeles, settle depan2 arr ! 

next about keceriaan kelas..
before this sy sgt2 tertekan apabila tak dpt nk laksanakan ape yg spatutnye..
ingat tak mase sy ckp pasal keceriaan kelas tuh ?
ade mcm2 masalah baru plak yg timbul satu persatu..
mmg panjang ar kalo nk criter.. TAPI....
Alhamdulillah, saat ini, everything was fine..
sy cube utk selesaikan masalah kelas nie satu persatu..
and you know, hari nie ada cikgu dtg utk amik markah kelas..
cikgu puji kelas kitaorg tauu !! woho00ooo ~~
alhamdulillah, hepy tidak terkate... :'D
sy ingat kelas sy akn hancur dah.. 
tapi tak pun sbnrnye, just kene ejas skit2 je..
insyallah, we'll be the most perfect and prettiest class.. ^_^

tentang ape lagi ye sy stress?
owh, about PROSTAR club plak..
sy kan jadi setiausaha,, :3
so, mmg byk giler ar keje kene bwat..
kene bwat itu lah, ini lah..
haish, mmg memeningkan..
so, kite pendekkan criter,,
walaupun keje2 sy blum selesai,
but alhamdulillah, i felt much better now..
tekanan dh kurang skit berbanding hari tu..
*sikit je kurang.. tekanan masih ade sbnrnye.. hihi
so i just hope i can finish all my works as soon as possible..

and then one more thing yg sy stress di sekolah ialah,
tentang study and ulangkaji..
sejujurnye, sy dapat merasakan masa bergerak terlalu pantas..
i repeat, TERLALU PANTAS ! 
rase cam baru je bulan lepas sy amik PMR..
but now, this year i will be going to face SPM.. O_O
and rase cam baru je smalam first day school of 2013..
but now ? dh nk masuk bulan 3 woii ! 2bulan berlalu begitu shj..
adakah sy menggunakan mase 2bulan ini dgn baik ? hhmm *thinking*
maybe not.. :( byk mase yg sy dah buang... :"(
dh tu bile nk study ??!! 
argh.. ini lah salah satu bende utama yg buat sy stress..

okey, let's stop talking about stress..
now let's talk about friendship problem..
hhmm. ini pun stress jugak sbnrnye.. -_-
haish.. hidup ku asyik dihantui oleh stress je kan ? 
kesian sungguhh... :( 
takpe.. selagi sy mampu sabar,
sy akan terus bersabar menghadapi segala dugaan ini.. :')

















okey, about the friendship problem, 
it's not really stressful, cume lebih kepade menyedihkan..
kalo diikutkan, nak je sy criter blake dkat sini..
tapi malangnye i don't think i should luah di sini..
sbb criter nie agak private sedikit..
so, biarlah ia menjadi kenangan sahaja.... :)

next story is about my birthday .
hhmm.. tahun nie takdelah best sgt.. :(
hurm, tahun2 lepas best jugak sambut bday kat skool and house..
but this year? nothing is special about it..
boring ade arr.................. hhmm.
kdg2 sedih gop.. yelah, sweet 17 kann...
kalo bleh nk sambut meriah2 skit kann.. hihi..
tapi apekan daye...
tak berkesempatann.... redho jelahh.. :)

okey... i already tulis satu-persatu tentang tajuk2 dkat ats tu...
ade satu lagi perkare yg sy lupe nk bgi tahu..
pasal keychain....zenith hotel....zainal......
itu jela point2 nye.... malas nk hurai...
sbb panjang giler story nye.. dah laa sedih....
klah.. done typing... dh takde mood nk tulis pnjg2..
and i know, this is a horrible post... and a boring one indeed..

konklusinye ?
bulan February ini bulan yg sgt menyedihkan..
penuh dengan masalah...
penuh dengan stress.. 
saya ingat sy akn menghadapi february dgn hati yg gembira..
rupe2 nye sangkaan sy meleset..
tapi takpe... february dh nk abis...
goodbye february 2013......
kau byk menyusahkanku.. 
tapi tak mengapelah.. saya hadapinye dgn tabah..
i just hope march will be better and a happy days.. :-)

p/s : Sudah byk mase yg terbuang.. Argh .. i need to blajar how to urus mase dgn btul !

Monday, February 4, 2013

Gotong - royong Di Sekolah



Assalamualaikum.

Fuhh... letih giler...
i'm just came back from school..
err, not actually....
lebih kurang stengah jam yg lalu kot..
actually i just finished my lunch,
and trus melompat dpan komp ..

What ? melompat ??
ohh gosh... can't imagine..

oit ! sape suwoh kau imagine hah ? Ggrr.
tak lompat pun... just duduk dpan komp..!
haish,,

ok STOP!
aku dh bazir mase 32.7 saat dlm hidup ku.. -..-
hanye smata-mata nk tulis bende merapu dkat atas tuh.. Urgh.

let's get straight to the topic..
baiklah, hari nie ade gotong-royong dkat skolah..
then smue orang pkai baju PJ..
and as usual, me and my bro just pkai bju biase.. -_-
*penyakit keturunan mungkin*

observation aku stakat nieh,
smue pompuan pkai bju PJ..
aku sorang je dop...
budak laki ade jugak skit2 yg pkai bju biase.. huhu

ok. BOSAN.
let's continue the story...

as you all should know,
i'm the 'AJK keceriaan kelas'
so, sy yang berKUASA utk menentukan segala-galanya
tentang hias-menghiaskan kelas niehh...

MALANGnya, i don't know why,
many 'TAK SEDAP' perkare yg berlaku tadi..
stress giler aku dibuatnye..
tengok arr,, cakap pun mcm tambi..
campuk aduk perkataan BI and BM.. Ggrrr.
sila abaikan !

ok, apekah perkare yg 'tak sedap' tu ?
perkare nye ialah, CEREWET dan TIDAK BERPUAS HATI..

ingat jadi AJK nie snang ke ?
as an AJK keceriaan kelas,
aku kene laa jugak dengar pendapat my friends..
about their ideas on how to hias...

TAPI, masalahnye disini skrg ialah,
setiap org yg bagi idea tu,
taste dyeorg lain2....

ade yg nak warne nie, ade yg suke cam nie,
ade yg tak stuju , ade yg nak care nie..
aaarrrrgggghhh !!!!!!!!!!!!

I'm so stressed you know...
if aku bwat care aku, tkut ade plak yg tak puas hati.. -_-
so, konklusinye,
amboii, awal nye konklusi criter...

ok, konklusinye, dyeorg smue nie tak SEKEPALE.. *spelling BM mmg fail*  -_-
seriously, aku jelez giler tengok kelas 5 Ibnu Sina, iaitu jiran kami.... -.-
dyeorg really2 cooperative and saling tolong -menolong.. (masyallah)

not like my class... :(
ade yg tolong...
tapi ade jugak yg duk rilek je..

ok, aku sbnrnye tak peduli pun if dyeorg nk rilek ke ape,
tapi masalahnye, yg duk rilek nie lah kdg2 bg idea pelik2,
or maybe suke membantah-bantah idea sy.. ggrrr..

ok, malas ar nk ckp panjang2...
aku tak nak lah tunding jari kat sape2..
if anyone read this, please jgn lah terase sgt ok..
i don't want to cari gaduh with anyone..
lantakk lah ape nk jadi punn...
kalo kelas hancur nanti, please, jangan salahkan aku...

but seriously, aku mmg SEDIH giler babi barbie... :'(
harapan ku musnah hancur berkecai..
pdhal dari tahun lepas agi aku dh plan cantik2 mcm mane nk hias kelas.
akhirnye ? idea2 ku terbang dibawa angin ~~

kalo difikirkan balik,
if gabung2 idea cam nie, kelas akan bertambah truk.. -_-
yelah, yg nie nk warne nie,
yg tu plak nk warne cam nie plak,
mesti lah hudoh kalo warne - warni kan ?

kalau lah dyeorg just follow my idea,
follow my plan,
follow my taste,
Insyallah, kelas mmg akan cantik sgt..

because my taste is : SIMPLE tapi CANTIK dan menyenangkan.. :)

kalo lah dyeorg ikut.......
hhmm........
ini smue hanya lah mimpi...
mustahil dyeorg nk ikut plan aku 100%..
aku tak tau lah ape yg akan berlaku dkat kelas aku nanti..
takleh bayang...
serious, aku rase cam nk nangis je skrg.. :'(

tahan sab ! tahan air mate kau !
takkan lah sbb mde cam nie pun ko nk nangis?

yeah, but...
bende ni melibatkan kelas kott.
kalo kelas hudoh + warne warni,
cam mane nk blajar dgn tenang ? -.-

and this is also melibatkan my KUASA as AJK keceriaan kelas..
they should respect me and follow my ideas... Ggrrrr

aku tak tahu ar...
malas ar nk criter pnjg2 lagi..
bwat sakit hati je kan ?

and by the way, the tajuk is about 'gotong-royong di sekolah'
not, 'luahan tentang sakit hati hari nie'
kan ? dah lari drpd tajukk....

let's criter skit about keseluruhan di sekolah before i finish my essay here..
hhmm... keseluruhan mcm tu jelah,
cikgu2 smue sibuk mengeluarkan perabot2 lame, and brg2 lame
untuk dikitar semula... (kot)

tadi aku lalu dkat smue kelas..
byk yg cat... hampir every class dyeorg cat...
mcm2 warne ade... really pretty ^_^

but my class? argh.. aku tak tau lah dyeorg nk bwat kaler ape..
the tema is actually biru + pink ..
tapi they said nk cat kelas kaler purple.. hurm..
matching kurrr ? O__o

tapi dyeorg blum cat agi sbnrnye...
maybe this saturday dyeorg nk pegy cat dkat skolah..
but malangnye i cannot join.. :(

aku tak tau lahh.. mlas ar nk tulis panjang2 agi..
bcoz it's so boring right ?
all about my luahan je... :(

oit, name blog pun luahan hati seorang gadis..
so, mesti lah kene luah byk2 kan ?
ko tak suke, ko klua dari blog aku..
NOW !!!

kbye... done typing... mlm nie tusyen... huh, letih...... salam




Friday, February 1, 2013

Kejohanan Mini Marathon a.k.a Merentas Desa



Assalamualaikum..

Baiklah, saat saya sdg menulis utk post nie,
sejujurnya kaki sy masih lagi sakit akibat berlari semalam..
ye.. semalam, iaitu hari khamis, 31hb telah diadakan larian merentas desa..
aiyo0o.. skima nye ayat... -__-

okies.. let's story morry a bit about yesterday..
sikit jelah story ea.. mlas nk story panjang2..

semalam sbnrnye ade due acare di sekolah..
firstly larian mini marathon.
secondly, hari mesra utk exam akhir tahun 2012..
gilew doe.. exam tahun lepas bru nk bwat hari mesre smalam. -__-
lantakk ahhh...

k, lets story about merentas desa luu..
as you all know, i'm a rumah biru member..
and as you all know also,
sy nie kann jenis yang sgt BENCI pkai bju PJ/sukan..
so, smalam sy TERpakse pkai jgak bju sukan..

and as usual, time baru smpai skolah tu,
all my friends tegur me ;
"waahh Sab! First time tengok awk pkai bju nie"
"fuyo0 sabrin! cantikk ar.. lame tak tengok awk pkai bju sukan"
"wow.. akhirnye sabryne pkai jugak bju sukan.."

lebih kurang mcm tu lah dialog2 yg didengar smalam.. hihi
maklum lahh, sy nie kann special sikit..
mmg sgt2 jarang ar utk tengok sy pkai bju PJ/sukan... :p

ok,back to the story..
slepas sesi terkejut-mengejut dan puji memuji ,
akhirnye smue pelajar diarahkan pegy ke padang..
so, mcm biase lah, ade warm up.. and sdikit taklimat..

baiklah, kalo tahun sblum nie,
biasenye pompuan lari dulu then diikuti oleh lelaki.
but this year, nasib baik, laki lari dulu... huhu

so, let me tell this to you..
memandangkan tahun 2013 nie tahun terakhir ku di sekolah,
sy telah pun berhasrat nak berlari dgn bersungguh-sungguh tahun nie..
dan alhamudulillah, sy dh mencapai impian sy tuh sebanyak 87% . :D

kali nie sy lari lebih laju drpd biase..
actually sy tak lari pun.. saya jalan je..
tapi sy ade tektik yg tersendiri...

you know what,
aku baru sedar yg aku nie tinggi (masyallah)
and aku baru sedar yg kaki aku nie panjang (masyallah)
and aku baru sdar, aku jalan mmg laju bcoz of kaki panjang ku ini (masyallah)
aku baru sedar yang aku baru sedar tentang smue nie.. -_- *ayat tambi*

so, konklusinye, itu lah strategi aku..
aku tak perlu berlari pun sbnrnye..
kalo nk berlari pun, berlari skit2 je.
selebihnye sy jalan.. tapi jalan LAJU..
and alhamdulillah, byk org yg sy dh berjaye lintas smalam..

and you know what, when i reached to the school,
everyone was suprised..
"eh Sab! awk sudah lari dah ke ?"
"sabrin, laju nye awk lari.. tak sempat sy kejar awk.."
"wahh sabrin.. kejut sy tengok awk lari tadi tau dop.."

lebih kurang ayat mcm tu laahh yg my friends ckp kat sy smalam..
hihihi. terharu plak rase... >.<

actually kejayaan sy nie terjadi atas 3 faktor..
faktor pertame kerana mmg sy dah berazam nk buat btul2..
faktor kedua kerana smbil berlari sy dengar lagu yg rancak ,
so sy lari ikut tune lagu yg sy dengar lahh.. huhu

and faktor yg ketige plak,,
kerana sy disindir...
yup... ade laa kwan2 sy nie..
dye mcm tak percaye dgn kebolehan sy..
dyeorg mcm memperlekehkan sy..
kononnye sy nie belari sgt lah lmbat...
tapi akhirnye? sy smpai dulu...
then mereka ? tertinggal di belakang... muahahaha..

saya mmg percaye...
Allah maha berkuase... :)
dye nk tunjuk dkat org2 sombong tuuu...
sy berharap sgt mereka SEDAR .

baik lah, tadi gua ckp nk criter sikit je about merentas desa..
tapi skrg nie gua tengok mcm panjang jerr... -_-
takpe lah, just one more thing i wanna tell you before kite tukar topic..

yesterday sy bawak sapu tgn sy..
to close my face drpd kene cahaye matahari..
takut jadi hitam.. hihihi
tapi alhamdulillah, nasib baik smalam tak panas mane..

but !!! i don't know how, satu mase tuuu,
sy keluarkan sapu tgn sy utk lap peluh..
then sy masukkan dlm poket..
bile nk kluakan balik,,,,,
oh no !! my handkerchief dah hilang !!! :'(

then takkan laa nk patah balik just for my sapu tgn right ?
so i just continue the larian... meninggalkan sapu tgn ku di belakang... :'(

ok.. dah about the larian..
lets criter about hari mesra plak..

okey, as usual, hari mesra ~
perlu lah bermesra dgn smue org kann.. -_- ok stop it.
so, mcm tu jelah.. my mom came..then tengok result,
then balik umah...................

nothing interesting actually....
keseluruhan post kali nie just about the larian....

how about the pics Sab ?
owhh... sy ade jugak snap some pics ..
but, malas ar nk letak kat cinie.. hihi

kbye... i know this is a boring post... bye...




p.s : Baru ku sedari, skrg dh masuk bulan Februari.. -_-" woho00.. tak sabar nk tunggu my birthday~ i'm gonna be 17 ! hihihi.. and yg paling mendebarkan, nk amik hadiah from pengetue atas pentas.. O_O

p.s : hari ni zainal dh start praktikal.. dekat Kuantan.. for 3 months.. :( 

p.s : SPM dh semakin dekat woiii ! Gi study nungg !!