Friday, December 28, 2012

Goodbye 2012.. :')



Assalamualaikum..

     Seperti biase, ucapan selamat tinggal utk akhir tahun merupakan antara ucapan wajib yg harus ditulis. Right? Kebanyakkan pengguna blog yg aktif pun mesti bwat. Huhuhu. Today ntah kenape tetibe aku tulis dalam perenggan mcm karangan. -.- oke, mentang2 nk masuk tahun baru kau nk tukar care tulis lah nie Sab? Er.. No comen. Saje je kot. Tak salah kan? Oke dah, STOP! Dah byk buang mase dkat situu.. -..-


2012..
   
     Sejujurnya.. Saya takdelah begitu suka atau cintakan tahun nie. Saya masih ingat lagi, mase awal2 tahun pun sy dh start stress giler. This is all because of the form4 subjects. Maklum lah. Mase tu bru habis PMR kann.. Baru nk berhadapan dengan subjek SPM. So,tekanan tu mmg byk. Because subjects for SPM is sangat2 berbeza dgn subjek PMR. I repeat - sgt2 BERBEZA! So,mase awal2 tahun tu mmg penuh dengan stress laa. And sejujurnya SATU HABUK ape yg saya blajar pun saya tak faham. Time mase first exam tu pun 4subjek FAIL.. Haha. Mase tu mmg bangge giler ar sbb first time kot dpt fail seumur hidupku. Heheh.


     Okay,that is about the pelajaran. What about your FRIENDS Sab? Hhmm. Let me think first. Awal2 tahun mmg alhamdulillah, everything's was perfect! Pertengahan tahun pun,okey2 lar.. Ade jugak gaduh with sorang kawan baik sy nie. Capital S. hihi. But alhamdulillah,everything dah settle. Mase permulaan akhir tahun,makin oke kot. BUT ! At one point mase btul2 akhir tahun,(time FINAL exam), mase tu lah saya mula ade masalah and sedikit konflik with one of my friends. Actually two of them. Sorang nie budak yg paling cerdik kat skolah. And sorang lagi tu kawan baik dye. Cerdik jugak. I don't actually remember what happened that made me so kecewa and angry with them. But mase tu mmg sedih ar bile think about them. Me sayang them very much. But them? Hurh.. I don't know.. Maybe because of that, my stress makin bertambah. Dan akhirnya, I did very bad in my exam dan menyebabkan sy turun kelas. :( tkpe. Saya redho.


     How about school? Teachers, keadaan, and persekitaran.. oke, cikgu2 yg mengajarku tahun nie smue nye oke. Alhamdulillah. Why i said oke? Because sy tidur rilek je dlm kelas. Mueheheh. Ade jugak sorang due cikgu yang sy 'kureng' suke. Tapi xdelah smpai tahap BENCI. Everything's okey. Alhamdulillah. Hhmm. What else? Owh! My ENEMY! Time 2012 nie sy kurang suke sbb dye form5 and i'm form4. So,time rehat selalu sgt bertembung dgn dye. Urgh. -.-" I hate that you know. Dulu sy benci dye. But lame2 kurang dh rase benci terhadap dye. But I don't know why, dye slalu mcm nk langgar sy,nak lalu tepi saya,nak sengaje terkena saya and so on.. So,sy mmg tak phm dgn perangai dye. Adakah dye nk menunjuk2? Or nak kawan with me? Hurh. Mustahil.. K stop talking about her. Malas ar nk ingat balik. Sekarang 2012 dh abiz, so, GOODBYE awk! Hope awk bahagia tengok sy bahagia tanpa awk! Wakakaka.. xD oke. Not funny. Iknow that. Sorry. -..-


     Let's talk about persekitaran skolah plak. 2012 nie byk perubahan jugak actually. Why? Because of our pengetua baru. Huhu. Dye telah bwat byk perubahan at my school. Contoh? Gotong-royong and cat-mengecat skolah, baiki pintu2 rosak,baiki tandas and sebagainye.. :) Oh! not only that. Time 2012 nie dah pecah rekod paling byk kene pindah kelas. -.- Maklum lah, kelas i kan dekat bawah skali. So, jadi tumpuan ramai lah if ade sesiape sakit kaki. :3 First class yg kene pindah, 5Ibnu Rustah. Next 5Ibnu Sina. Then bilik APD (ini sbb kes pecah kelas). Lepas tu 4Ibnu Rustah. (yang ni paling lame. kot.) Yang paling latest,3Al-razi.. Yang ni mmg smpai last day school. Sbbnye kelas kitaorg dekat blok org SPM. :) So,mcm tu lah. Konklusinye, byk kali ar kene pindah-randah mcm puak eskimo. -..- k,dah melalut! Tahun 2012 nie jugak tahun yg agak seram. Why? Because mcm2 kes histeria in my school. oke, i don't want to talk about that! SORRY. Itu secret skolah. And i'm not suppost to criter about that in here..


     What about event2 penting kat skolah? Merentas desa i join. Senam aerobik i join. hihi. Then hari sukan? Er,not sure pegy ke tak. But yang penting i langsung tak join oke! Haha. Hari guru? Bosan.. Hari merdeka raya? Tak best mcm tahun lepas punye! Carnival koko? Hmm. Agak best laa jugak. Tapi sejujurnya, setiap event yg kat skolah nie kebanyakkannye sy hanya ditemani adk sy je. :) Serious. I feel like i don't have any friends at all. :( Adik saya lah satu2nya kawan sy di skolah dan di rumah. :') Mane2 sy nk lepak, mane2 sy nk pegy bile ade pape event kat skolah mesti sy jalan2 dgn adk sy jer. Alhamdulillah,bersyukur sgt sbb dye sudi berade di samping sy time susah dan senang.. :')


     About my life at the tuition? Hhmm. Sejujurnya rakan2 classmate tuisyen Cikgu Hussain tahun nie tak se'best' and tak se'gempak' cam tahun lepas. :( Seriously, budak2 tuisyen tahun nie mcm tak berape sporting. Hidup berpuak. You know what i mean? It was like, oke, puak SID duk lam satu kumpulan. Puak SMC duk lam satu kumpulan. No attraction at all! Serious, I mmg tak suke keadaan mcm nie. Mmg tak harmoni. Kalau mase saya form2 and form 3 dulu, kitaorg mmg macam 1family! Fun giler2! But malangnye mase tu dah berlalu.. :( Another think aboyt my tuition is, sy just amik 2subject je. :( Physics and Biology. So, kurang lah ilmu yg diperoleh. Tapi duit dpat diselamatkan! Right? Heheheh... ;D


     Okey,asyik criter pasal pelajaran life je.. Now let's criter something yg takde kene mengene about pelajaran. Hhmm. Puase? This year mcm tu jelah. Tak terlalu best. Just bace je entry lame.. Huhu. Raye pun mcm tu jugak. Tak meriah sgt. Ape lagi ea? Actually i'm kinda lost here. -.- Rase cam dh takde idea nk tulis. Haha. Padahal tadi mmg membuak-buak idea dtg. haish. Mcm tu jelah.. mcm baru2 nie sy criter. About banjir. Then what else yer yang  berlaku 2012? Tujelah kot.


     Baiklah. Karangan sy tentang 2012 dah smpai 7 perenggan dah.. Haha. Oke la tu kan? So, i think maybe i should stop here. Hhm. Baru perasan. Tajuk entry ialah 'Goodbye 2012' tapi sy tengok, sy lebih byk tulis tentang ape yg berlaku sepanjang 2012. -.- Baik tulis tajuk cam nie je : 'My life sepanjang 2012' tak pun 'Kenangan 2012 ku' kan? ahakss.. Bio jelah ~ So, konklusi utk tahun 2012 ? Saya sgt malas utk belajar. Saya mmg takde usaha utk belajar btul2. Saya asyik main2. -.- Saya slalu ngntuk and tido lam kelas. Saya amat kesunyian di sekolah. Hidup dalam kesedihan. Stress selalu menjelma. Lagi ? Hhmm. Tu jela kot. Saya sedar sy asyik tulis pasal life kat skolah je kan? Nak bwat cam mane. Tiap2 hari sko0l kan. So, byk mase di'spend'kan di skolah. Lagi pun sy kan pelajar sepenuh mase. yedak ? Hehehe.. Oke, mcm tu jela. Saya tak terlalu suke dkat 2012.. So dengan ini sy mengucapkan Goodbye forever 2012 ! Kite takkan berjumpe lagi. Ahaks.. And sejujurnya sy tak sedih langsung awk pergi..(Amboii,jahatnye! ahaks) K lah. Sampai di sini saje. And sorry for the boring entry. Iknow. It's boring right? Takpe lah. Aku tak suruh kau bace pun! :p What i wrote skrg nie just for myself. My kenangan.. :') Kbye.








p/s : Ok.. 2012 Tak habis lagi k! Yang kau sibuk sgt nk goodbye kat 2012 tu knape? nmpk sgt tak suke dekat tahun 2012 nie.. ahakss.. takpelah. tak salah kan ucap slamat tinggal awal2. hihihi..

p/s : Esok kene pegi daftar! OMG! Minggu depan aku dah Form5! >.<

p/s : Insyallah, If ade mase nanti i'll write an entry about 2013... :)




No comments:

Post a Comment