Friday, December 28, 2012

Goodbye 2012.. :')



Assalamualaikum..

     Seperti biase, ucapan selamat tinggal utk akhir tahun merupakan antara ucapan wajib yg harus ditulis. Right? Kebanyakkan pengguna blog yg aktif pun mesti bwat. Huhuhu. Today ntah kenape tetibe aku tulis dalam perenggan mcm karangan. -.- oke, mentang2 nk masuk tahun baru kau nk tukar care tulis lah nie Sab? Er.. No comen. Saje je kot. Tak salah kan? Oke dah, STOP! Dah byk buang mase dkat situu.. -..-


2012..
   
     Sejujurnya.. Saya takdelah begitu suka atau cintakan tahun nie. Saya masih ingat lagi, mase awal2 tahun pun sy dh start stress giler. This is all because of the form4 subjects. Maklum lah. Mase tu bru habis PMR kann.. Baru nk berhadapan dengan subjek SPM. So,tekanan tu mmg byk. Because subjects for SPM is sangat2 berbeza dgn subjek PMR. I repeat - sgt2 BERBEZA! So,mase awal2 tahun tu mmg penuh dengan stress laa. And sejujurnya SATU HABUK ape yg saya blajar pun saya tak faham. Time mase first exam tu pun 4subjek FAIL.. Haha. Mase tu mmg bangge giler ar sbb first time kot dpt fail seumur hidupku. Heheh.


     Okay,that is about the pelajaran. What about your FRIENDS Sab? Hhmm. Let me think first. Awal2 tahun mmg alhamdulillah, everything's was perfect! Pertengahan tahun pun,okey2 lar.. Ade jugak gaduh with sorang kawan baik sy nie. Capital S. hihi. But alhamdulillah,everything dah settle. Mase permulaan akhir tahun,makin oke kot. BUT ! At one point mase btul2 akhir tahun,(time FINAL exam), mase tu lah saya mula ade masalah and sedikit konflik with one of my friends. Actually two of them. Sorang nie budak yg paling cerdik kat skolah. And sorang lagi tu kawan baik dye. Cerdik jugak. I don't actually remember what happened that made me so kecewa and angry with them. But mase tu mmg sedih ar bile think about them. Me sayang them very much. But them? Hurh.. I don't know.. Maybe because of that, my stress makin bertambah. Dan akhirnya, I did very bad in my exam dan menyebabkan sy turun kelas. :( tkpe. Saya redho.


     How about school? Teachers, keadaan, and persekitaran.. oke, cikgu2 yg mengajarku tahun nie smue nye oke. Alhamdulillah. Why i said oke? Because sy tidur rilek je dlm kelas. Mueheheh. Ade jugak sorang due cikgu yang sy 'kureng' suke. Tapi xdelah smpai tahap BENCI. Everything's okey. Alhamdulillah. Hhmm. What else? Owh! My ENEMY! Time 2012 nie sy kurang suke sbb dye form5 and i'm form4. So,time rehat selalu sgt bertembung dgn dye. Urgh. -.-" I hate that you know. Dulu sy benci dye. But lame2 kurang dh rase benci terhadap dye. But I don't know why, dye slalu mcm nk langgar sy,nak lalu tepi saya,nak sengaje terkena saya and so on.. So,sy mmg tak phm dgn perangai dye. Adakah dye nk menunjuk2? Or nak kawan with me? Hurh. Mustahil.. K stop talking about her. Malas ar nk ingat balik. Sekarang 2012 dh abiz, so, GOODBYE awk! Hope awk bahagia tengok sy bahagia tanpa awk! Wakakaka.. xD oke. Not funny. Iknow that. Sorry. -..-


     Let's talk about persekitaran skolah plak. 2012 nie byk perubahan jugak actually. Why? Because of our pengetua baru. Huhu. Dye telah bwat byk perubahan at my school. Contoh? Gotong-royong and cat-mengecat skolah, baiki pintu2 rosak,baiki tandas and sebagainye.. :) Oh! not only that. Time 2012 nie dah pecah rekod paling byk kene pindah kelas. -.- Maklum lah, kelas i kan dekat bawah skali. So, jadi tumpuan ramai lah if ade sesiape sakit kaki. :3 First class yg kene pindah, 5Ibnu Rustah. Next 5Ibnu Sina. Then bilik APD (ini sbb kes pecah kelas). Lepas tu 4Ibnu Rustah. (yang ni paling lame. kot.) Yang paling latest,3Al-razi.. Yang ni mmg smpai last day school. Sbbnye kelas kitaorg dekat blok org SPM. :) So,mcm tu lah. Konklusinye, byk kali ar kene pindah-randah mcm puak eskimo. -..- k,dah melalut! Tahun 2012 nie jugak tahun yg agak seram. Why? Because mcm2 kes histeria in my school. oke, i don't want to talk about that! SORRY. Itu secret skolah. And i'm not suppost to criter about that in here..


     What about event2 penting kat skolah? Merentas desa i join. Senam aerobik i join. hihi. Then hari sukan? Er,not sure pegy ke tak. But yang penting i langsung tak join oke! Haha. Hari guru? Bosan.. Hari merdeka raya? Tak best mcm tahun lepas punye! Carnival koko? Hmm. Agak best laa jugak. Tapi sejujurnya, setiap event yg kat skolah nie kebanyakkannye sy hanya ditemani adk sy je. :) Serious. I feel like i don't have any friends at all. :( Adik saya lah satu2nya kawan sy di skolah dan di rumah. :') Mane2 sy nk lepak, mane2 sy nk pegy bile ade pape event kat skolah mesti sy jalan2 dgn adk sy jer. Alhamdulillah,bersyukur sgt sbb dye sudi berade di samping sy time susah dan senang.. :')


     About my life at the tuition? Hhmm. Sejujurnya rakan2 classmate tuisyen Cikgu Hussain tahun nie tak se'best' and tak se'gempak' cam tahun lepas. :( Seriously, budak2 tuisyen tahun nie mcm tak berape sporting. Hidup berpuak. You know what i mean? It was like, oke, puak SID duk lam satu kumpulan. Puak SMC duk lam satu kumpulan. No attraction at all! Serious, I mmg tak suke keadaan mcm nie. Mmg tak harmoni. Kalau mase saya form2 and form 3 dulu, kitaorg mmg macam 1family! Fun giler2! But malangnye mase tu dah berlalu.. :( Another think aboyt my tuition is, sy just amik 2subject je. :( Physics and Biology. So, kurang lah ilmu yg diperoleh. Tapi duit dpat diselamatkan! Right? Heheheh... ;D


     Okey,asyik criter pasal pelajaran life je.. Now let's criter something yg takde kene mengene about pelajaran. Hhmm. Puase? This year mcm tu jelah. Tak terlalu best. Just bace je entry lame.. Huhu. Raye pun mcm tu jugak. Tak meriah sgt. Ape lagi ea? Actually i'm kinda lost here. -.- Rase cam dh takde idea nk tulis. Haha. Padahal tadi mmg membuak-buak idea dtg. haish. Mcm tu jelah.. mcm baru2 nie sy criter. About banjir. Then what else yer yang  berlaku 2012? Tujelah kot.


     Baiklah. Karangan sy tentang 2012 dah smpai 7 perenggan dah.. Haha. Oke la tu kan? So, i think maybe i should stop here. Hhm. Baru perasan. Tajuk entry ialah 'Goodbye 2012' tapi sy tengok, sy lebih byk tulis tentang ape yg berlaku sepanjang 2012. -.- Baik tulis tajuk cam nie je : 'My life sepanjang 2012' tak pun 'Kenangan 2012 ku' kan? ahakss.. Bio jelah ~ So, konklusi utk tahun 2012 ? Saya sgt malas utk belajar. Saya mmg takde usaha utk belajar btul2. Saya asyik main2. -.- Saya slalu ngntuk and tido lam kelas. Saya amat kesunyian di sekolah. Hidup dalam kesedihan. Stress selalu menjelma. Lagi ? Hhmm. Tu jela kot. Saya sedar sy asyik tulis pasal life kat skolah je kan? Nak bwat cam mane. Tiap2 hari sko0l kan. So, byk mase di'spend'kan di skolah. Lagi pun sy kan pelajar sepenuh mase. yedak ? Hehehe.. Oke, mcm tu jela. Saya tak terlalu suke dkat 2012.. So dengan ini sy mengucapkan Goodbye forever 2012 ! Kite takkan berjumpe lagi. Ahaks.. And sejujurnya sy tak sedih langsung awk pergi..(Amboii,jahatnye! ahaks) K lah. Sampai di sini saje. And sorry for the boring entry. Iknow. It's boring right? Takpe lah. Aku tak suruh kau bace pun! :p What i wrote skrg nie just for myself. My kenangan.. :') Kbye.








p/s : Ok.. 2012 Tak habis lagi k! Yang kau sibuk sgt nk goodbye kat 2012 tu knape? nmpk sgt tak suke dekat tahun 2012 nie.. ahakss.. takpelah. tak salah kan ucap slamat tinggal awal2. hihihi..

p/s : Esok kene pegi daftar! OMG! Minggu depan aku dah Form5! >.<

p/s : Insyallah, If ade mase nanti i'll write an entry about 2013... :)




Thursday, December 27, 2012

Banjir dah semakin surut .. :)



Assalamualaikum.. :)

okey.. gmbr rajah di atas menunjukkan saya..
yang sedang bergambar di depan umah saya..
haha.. yup.. rumah saya pun naik air.. :)

but wait2.. bukan naik sepenuhnye..
just Jalan Nyatoh,depan my gate jer yg byk air bertakung..

baru semalam sy cerita pasal banjir nie kan?
and mase tu kawasan perumahan ku blum ade air lagi..
then pagi tadi, tetibe my friend Adrina called me..
she said depan area2 rumah sy air dh naik..

then i was like,, OMG !! :O
hang biaq btuiii !
then mase tu dalam kul 6.30 lebih,,
saya pun ape lagi, trus kua dari slimut berlari ke arah pintu umah!
my  mom pun pelik tengok saya.. -..-

saya pun explain ar kat dye..
then bile sy tengok kat luar, xde ape punn. ?
sikit je air... then saya smpung balik tydo.. =.=

dlm kul 8.30 sy terbgun kembali..
my dad panggil sy.. dye nk pinjam camera..
i said why ?
then he said nk amik gmbr air banjir depan umah..
then i was like : hah ? banjir? air naik doh ker ??

then sy pun ikut my dad skali..
rupe2 nye mmg btull..
area2 my friends' house byk giler air bertakung..
tapi takdelah dlm sgt..
maybe smpai dekat buku lali jer..
*wait,buku lali tu kat ner?? -..-
ntah laa.. asalkan tak sampai pun dekat lutut oke..
this is the pics that was snapped by my father :








then sy pun ikut laa ayah sy pegy beli breakfast dekat bandar..
ingat an boleh laa jugak jalan2 dekat tmpat2 yg banjir truk.
tapi tak punn.. :( just lalu laluan biase..
my dad lewat nak gi keje.. so dye just beli food dekat2 je..

then sepanjang perjalanan dekat area2 kuil hindu tuu,
ternmpk byk laah kereta yg terparking sane sini..
terkejut skejap gua.. :O
mmg byk giler kott..
tepi jalan berderet kete parking..
dah macm car park je aku tengok. -.-'

okey.. cuace hari nie ?
Alhamdulillah.. walaupun skejap hujan skejap panas,
tapi petang tadi matahari mmg naik.. panas terik :)
so, Alhamdulillah,matahari tersebut dah evaporate skit2 air banjir..
dan skrg air banjir makin skit...
tapi blum 'hilang' sepenuhnye laa..

Zainal pun ade ckp yg air kat area rumah dye surut .. :D
seriously, rase sedih giler kot dekat mangse2 banjir..
mcm zainal and my friend fatin.. :(
kesian kot.. habis basah sume bende lam rumah..
fatin oke agi rumah dye..
but rumah zainal i think lagi teruk kowt.. :'(

benar2 berharap air banjir akan surut dgn segera.. :)

oh yer, then petang tdi me and my bro main2 kat kawasan umah..
kawasan umah je.. dlm gate.
mustahil lah utk sy kuo drpd gate umah tuu . -.-

then ade laa satu moto nie..
aku tak tau moto sapew..
dari pagy tadi.. smpai skrg moto tu parking depan gate umah aku.
haish... aku mmg hairan laa... :-/




huhu.. dh k lah.. i dont know what else to say...
konklusi utk hari nie ?
matahari dh mula naik..
air dah mula surut..alhamdulillah.. :D
bunyi budak2 press moto kuat2 depan gate slalu kedengaran. -.-
bunyi helicopter lalu-lalang atas bumbung juga kedengaran..
and tadi sy nampak seseorg yg sgt2 special..hihi

okey.. that's it..
a boring story from me...
kbye. -.-

Wednesday, December 26, 2012

Banjir Teruk Di Kemaman .. :(

Assalamualaikum..

Okey, hari nie mmg FB  and twitter penuh dengan brite tentang banjir..
saya pun tak tau mcm mane banjir nie boleh berlaku..
secara tetibe je kot..
and menurut beberape org,
banjir kali nie lah banjir yg paling teruk pnah belaku kt kemaman. :(

Mase mule2 dengar pasal banjir nie drpd zainal..
rumah dye dulu yg naik air skit2..
mase tu sy xdelah risau sgt..
ingat an sikit je...

then hari nie alhamdulillah,hujan tak terukk sgt.
kalo sblum nie hujan mmg lebat.
hari nie cerah. kalo hujan pun sikit jer..
tapi malangnye, air banjir yg naik..

mule2 sikit je ..
then lame2 makin naik and makin naik..
at first sy tak peduli sgt..
but bile bace and tengok gmbr kat FB and twitter,
kerisauan makin menjadi-jadi..

dah laa org2 yg sy kenal turut menjadi manse.. :(
serious, sy sedih + risau tenatng dyeorg...

yg paling truk banjir dekat area2 skolah SMC...
alhamdulillah,nsib baik dkat Mak Chili air tak smpai..
tapi kite mane bleh duk rilek cam nie kan.. :(

my friend sendiri ckp,
malm nie jgn tidur nyenyak sgtt..
because org2 mat said akan lepaskan air dekat empangan..

mule2 sy pun pelik jugak.. kenape nk lepas air?
makin teruk laa nanti kan?

tapi bile difikirkan balik,
if hujan semakin lebat,
and air semakin meningkat,
takut empangan tu pecah jer..

if pecah mendadak mcm tu lagi laa teruk!
OMG... seriously, i'm so scared right now.. :(
saya tak tau nk bwat ape..
hanye mampu berdoa..

Just see the pics below,
and you'll know how scary it is.. >.<























Dengar dlm berita ckp, sekolah mungkin akn ditutup.
SMC mmg teruk.. tenggelam abiz..
but alhamdulillah, my school, SID tak kene.. :')

Sekarang nie org ckp air dh semakin naik..
OMG..makin risau arr.. >.<

"Ya Allah.. Tolong lah selamatkan kami semua..
lindungilah kami semua Ya Allah.."

ok lah.. smpai di sini saje...
just berharap air akan makin surut..
if not, habis lahh... :'(



Monday, December 24, 2012

Cerita Sepanjang Cuti Sekolah ..



Assalamualaikum.

Huh,akhirnya..
dpt jugak duk depan komp and bukak blogger..
tiup2 habuk laa skit.. fuuhh,ffuuhhh ~~
haish. byk habuk yg terkumpul .

sbnarnye hari2 pun sy bukak komp..
tapi asyik online FB and Twitter jer..
teringin sgt nk update blog.
seriously,mcm2 bende nk criter..
tapi mcm takde mood lgsung.
serious,malas giler..

ok stop.
sudah2 lah cerita tentang kemalasanku.. -.-"
mmg tidak berbaloii.

okey, Cuti Sekolah ..
ape yg  sy bwat sepanjang cuti skolah nie?
let me criter one by one..

bulan November sy lebih menggunakan masa sy utk bace novel.
dalam satu bulan tu, 6bijik novel sy dh abizkan.
satu je lagi yg sy blom bace, "Takdir itu milik aku"
sy ingat nk bace lepas SPM . ahaks..

ok.. then about melancong.
sy sbnrnye takdelah melancong mane2..
just KL jerp. tu pun 2hari  je.. -.-
k, sgt membosankan actually ..

Then bulan December ?
ok..bulan nie mmg agak busy..
busy dgn tuisyen.. haish..
maklum lah, taun depan sy kan akan bertarung dgn SPM..
so, i have to put more effort.. :)

oh yeah, lupe nk ckp..
about jamuan kelas akhir tahun 4 Ibnu Sina(2012)
actually jamuan tu diadakan di MesraMall at 1December.
but malangnye sy tak pegy pown.
but i don't think it's malang.
because sy rase lebih baik kalo sy tak gi..
why ? no need to know...
hanye sy yg memahami.. :)

then..what else ea nk criter ?
owh ! About buku teks..
hari tu dh dapat.. tak silap 10December hari tu..
me go with my bro...
awal giler kot sy smpai sko0l.. haha.
then,amik buku,isi borang,and balik..
balik tu sampul2 ar buku bia comey..hihi

tgh sampul2, tetibe ternmpk satu buku nie...
Argh. seriously, tak sangka akan jadi cam nie..
my lovely enemy.. her name is on one of my buku teks. ggrr.
kenape lah aku bleh dpt buku dye?
baru je ingat nk hapuskan dye from my life.
but malangnye, nama dye akan terus menghantui my buku teks. -.-

ok,next topic..
about my class next year,,
owh.. this is really sad..
baiklah sedia kan tisu utk lap air mata anda..
sebab skejap lagi sy akan smpai kan berita yg sgt sedih..

actually.... mase amik buku teks tuuu..
cikgu dh tampal senarai nama and kelas taun depan..
and you know what ?
saya masuk kelas 5 Ibnu Jazzar !!!!!

oh mann! this is really sad ok ! :'(
seriously, tak sangke leh jatuh kelas..
tapi sbnrnye ramai jugak yg same2 jatuh with me.. :(
ntah kenape tetibe ramai sgt budak kelas jazzar jadi cerdik naik atas. -..-
ok.. sudah terkeluar loghat tambi gua. --' abaikan.

kebanyakkan yg naik kelas tu chinese.. all my chinese friends. :(
tak dapat lah gua sama kelas ngan dyeorg.. :(
takpe lah.. setiap yg berlaku ade hikmah di sebaliknya..
sy percaye, kelas Jazzar adalah yg terbaik utk ku.. :')
kalo tak kenape Allah letak sy kat kelas Jazzar kan ? huhu

ok,next topic...
baru2 nie sy ade dpt surat drpd Yayasan Terengganu .
bukan sy sorang je sbnrnye..
tapi smue budak2 yg dpat straight A PMR taun lepas..
so,surat tu kbo, 23hb iaituhari Ahad,
kene pegy dewan berlian.. utk dpt hadiah..
tapi,tetibe dpt surat baru plak..
dye kate kene tangguh.. so,naty dye akan bg surat lain plak.
haish... boleh bwat koleksi surat yayasan laa nmpk nye. haha.

okies.. i think tu je kot rumusan tentang cuti skolah ku..
kalo bwat countdown, tinggal 7 hari lagi nk mule skolah. haish.
rase cam skejap je cuti skolah.. -.-
beg and kasut skolah dah beli..
tapi baju skolah blum beli lagi..haish.
tak tau laa bile boleh beli..

k lah... sampai di sini sajelah..
salam.. :)

Thursday, November 8, 2012

Last Week of School for 2012 ..



Assalamualaikum.

okies.. actually gua baru je balik dari skolah..
heheh.. takdelah baru sgt..
dlm kul 9.30 kot smpai umah.

Today is the last day of school.
kalo diikutkan sy malas sbnrnye nk mari skolah.
but nk bwat cam mane..
sy mcm dah terjanji ngan skolah yg sy nk mari hari nie
aik? janji ngan skolah? boleh ker mcm tu? haha.

lagipun ayah sy suwoh sgt me and my bro pegy sko0l.
so,terpakse pegy jela kann...
tapi tak lame pun sy mampu bertahan kat sane..
kenape?

bcoz, firstly sgt2 bosan...
takde ape nk bwat..last day school ann.
second,aku rase cam panass giler.
third,sy tgh stress + sedih..ade masalah peribadi. :(
not only that,adk sy tu asyik merungut nk balik.haish.

then sy pun bwat laa keputusan utk pulang ~
gate skolah terbuke dgn luas..
rmai pelajar keluar sesuke hati.
so,ape lagi? sy coll my atuk and mintak tolong dye jemput kitaorg.
and lastly,here i am... home sweet home. ^_^

ok,let's talk about this week...
the last week of school for 2012...
ade ape yg menarik pada minggu terakhir nie?

baiklah,pade minggu terakhir nie,
sy just hadir ke skolah 3hari jer..
actually 2hari stengah.. ahakss.
iaitu hari Ahad,Selasa dan Khamis.

hari Ahad takde ape yg special pun.
but kat skolah ade majlis anugerah ape bende ntah.
and not only that,
bfore that majlis,
ade ceramah gigi... hihi
yup..ade doktor gigi tu dtg and give us some ceramah. :D

hari Isinin budak2 form5 dah SPM..
mase nie sy tak dtg skolah. malas. hihi
hhmm.. debor pulop ase tengok dyeorg tuh...
bcoz tahun depan sy plak akan hadapi SPM nie. haish.

hari Selasa mmg wajib mari...
bcoz hari Selasa kene hantar buku teks..
fuh.. byk giler buku teks...
buku teks bahasa melayu + yang english punye.
semua skali 26.. but sy just hantar 25..
buku PA saya tak hantar.. hihi.
why? bcoz sy sayang buku tu.
lagipun buku tu utk form4 and form5...
naty sambung jela utk tahun depan.. :D






















Banyak gilerr buku teks gua.. hahaha..


pade hari Selasa jugak kelas kitaorg ade bincang pasal jamuan.
yup,jamuan akhir tahun kelas 4 Ibnu Sina... :)
dyeorg plan nk bwat kat Mesra Mall...
gilerr.. jauh tu.. dah la dari kul 10am smpai 5pm.. ish3.
tak tau laa sy bleh pegy ke tak..
Insyallah boleh.. naty2 sy criter balik pasal bde nie.. ;D

Hari Rabu saya tak datang sekolah...
just duk lepak kat umah..
not lepak actually..
but kemas2 my bilik..
byk sgt ekpom buku2 atas meja..
so,memandangkan buku teks dh hantar smue,
sy pun kemas2 lah meja sy..
fuh,bukan senang tau..amik mase berjam-jam jgak!
sy pun ade jugak vacuum2 bilik sy..
and now,meja sy licin..
bilik sy bersih...
and pemandangan sgt cantik..hihi
baru tenang skit nk lepak dlm bilik pink ku.. :*

okey,hari Khamis pulak..
iaitu hari nie...
er,xde ape pun yg perlu diceritakan..
mcm tu jelah~~

so,konklusinya,,,
this is my story about the last week of school.
tak menarik pun....

ooopss. lupe nk criter about result exam.
er,sepanjang minggu nie ade jugak dpt kertas exam.
tapi itu sy tak kire pun brape sy dpt dlm kertas.
sy just check trus dkat e-pantau...
hmm.lagi senang. haha..

ok lah.. done typing...
the picture below is my results at e-pantau... :)
bye2....


*Sila click utk besarkan gambar..


p.s : hmm. Dua subjek fail.. Alhamdulillah,at least this is better than results sblum nie.. just berharap saya dapat masuk kelas yang terbaik utk tahun depan... :)

p.s : Happy Holidays !!!!!






Tuesday, November 6, 2012

Stok Novel Untuk Cuti Sekolah :D



okies... just a short post...
not a post actually...
bcoz i'm saying nothing here..
just wanna show some pictures of the novels that
sy pinjam from kengkawan for this school holiday.. :D
tak sabar nk bace kesemuanya...

but wait..!
persoalannye skrg...
boleh ke sy habiskan smue novel nie tyme cuti skolah?
sy dh laa lmbt bace...
tengok plak 2novel yg bawah skali tu..
tebal gilerr weihh. 
first time kot nk try bace novel tebal cam tu.. hihi..

takpew... blom cube blom tahu..
sudah cube barutahu.. hihi
tak salah mencube kan?? 
enjoy the pics below.... :

*takde ape yg perlu di enjoykan sbnrnye..*
 -..-"

























p.s : Hope i enjoy reading all this ! :D

Majlis Malam Perpaduan SID.

ok, gambar mmg takde motif.. -.-"


Assalamualaikum.

okies. actually gua tak pasti name majlis tu yg sbnrnye. hihi
tapi lebih kurang mcm tu arr...

er,hari tu sy ade ckp yg sy ade majlis yg perlu sy hadiri kan?
okey..before that sy pun sbnrnye tak pasti itu majlis utk ape.
but after sy pegy,baru lah sy nampak 'sikit'2 ape motif majlis tu. -..-

and hari tu jgak sy ade ckp yg function nie penting utk sy..
why penting?
okey,let's begin the story....

pade jumaat mlm tu,
sy benar2 keliru nk pkai ape utk majlis kat Dewan Berlian MPK tu..
mule2 sy ingat nk pkai jubah..
then my dad said better wear baju kurung only..

so,sy pun pkai laa bju kurung...
*gmbr sy letakkan di bawah skali yer*

okey..majlis nie terdiri drpd smue guru2 SID,
dan hampir kebanyakkan pelajar SID.
majlis nie sbnrnye utk bgi anugerah utk para pelajar..
anugerah ape? don't ask me.
bcoz sy tak tumpukan perhatian langsung

sy just tumpukan perhatian dekat seseorang.. oopss!

okey... dengar dulu criternye yer.. hihi
then anugerah nie deselang-selikan dgn persembahan pelajar.
sambil2 tu kitaorg dijamu dengan makanan.

actually bende nie ade kene-mengene dgn PIBG skolah.
so,sapew yg nk gi sane,
kene bayar RM50 for one chair...
yeah ! Mahal kan? hurh.

at first actually my father tak bg sy pegy.
then lame2 dye rase bsalah sbb ckgu mcm nk sgt kitaorg pegy.
last2 ayah sy bayar utk 3 krusi.
for me, my bro and my mom.
bcoz my dad busy kerja.... huhu

okey,then that night kitaorg pun pegy laa..
around kul 8.50 kitaorg smpai kat sane..
then daftar2... then cari tempat duduk.

my table number is 35..
satu meja ade spuluh kerusi..
and you know what?
dlm satu meja sy,smue org tue2 and org yg xdikenali.

actually awal2 sy kbo ke cikgu,
yg sy nk duk dekat org2 yg sy tak kenal..
why? bcoz........

zainal joins us !!!

haha ! Yup.. he join us...
satu table with me...
just right beside me...
its unbelievable right?
but...itu lah kenyataan nye... hihi

seriously i'm so happy that he can join us..
tapi kesian dye..nmpk cam malu2 jer.. huhu

mlm tu kitaorg mkn nc.beriani
hhhmm... then ade mcm2 persembahan laa..
speech koir, nyanyi2, drama, tarian, sajak.. etc.

so,kesimpulannye?
argh... the night was boring man!
ingat kan bez sgt... pdhal bukan bez sgt pon..haish.
kekadang rase cam membazir giler bayar RM50 tu..

then mcm tu jelah..
nsib baik takde cikgu2 tanye sy sapew zainal tu..
if not,matii arrr.... haha.

what about pictures?
owh.. tak sempat nk amik gmbr ngan dye.. :(
but gmbr dye yg sy amik senyap2 ade arr.. hihi..

k lah.. malas nk criter pnjg2 agi..
just enjoy gmbr2 yg tak seberape nie..... :D






 hehe.. dye dop sedor langsung sy snap ! :p





This picture was snap after i came home from the majlis.
hehehehe... :D


Friday, November 2, 2012

Manusia Memang Tidak Boleh Dipercayai 100%



Assalamalaikum.

okay.. tetibe je rase rajin nk post pasal mde nie..
"Manusia Memang Tidak Boleh Dipercayai 100%"
yer... mmg btul..
tapi takde lah smue manusie k..jgn salah phm plak.

baiklah.. post nie sbnrnye berkaitan dgn kengkawan..
yup.. mcm ayat yg sy slalu ckp,
"Teman Sejati Sukar Dicari"

ok,let me tell you a sad story...
(takdelah sedih sgt sbnrnye. but for me,mmg sedih giler.)

Smalam... Saya ade lepak ngan sorang kawan sy nie..
utk memudahkan penceritaan,let me give her a name.
katekan lah name die, Jenny (nama samaran semate-mate)
erk? asal name cam mat salleh plak? -.-"

ok,abaikan...

smalam sy ade laa lepak dgn si Jenny nie..
then tetibe ade kawan sy sorang agi, Nisa (nama samaran jugak)
datang dekat kitaorg..
Nisa pun ade bg 2 buah novel dekat Jenny...

Novel tu nmpk menarik..
then sy pun just pinjam kejap dari Jenny..
berikut merupakan dialog antara sy dan die :


Sab : Jenny,tengok jap novel tu..

Jenny : Nah...

Sab : Hhmm.. Novel sape nie? :-)

Jenny : (sambil pandang tah lain,dye pun berkate), Er,Spupu sy punye. dye nk bace.

Sab : Owh.. Ok.. :-)


Mase tu sy mulai mengesyaki sesuatu..
kalo btul itu novel spupu dye,
asal tyme dye ckp,mate dye pandang tempat lain?
and mase dye ckp tu novel spupu dye,
dye ckp slow sgt and tak yakin..
muke pun napok debor tyme ckp..
mcm dye bohong jer..

Dlm hati sy rase itu mmg novel dye..
maybe dye tak nk bg sy pinjam kowt.. :(
mmg sedih.. tapi nk bwat cam mane. redho jelah kan.
takkan sy nk pakse plak...

then lepas lame2 skit,,
mmg lame lah jugak...

tetibe ade my chinese friend datang.. (lelaki)
mase tu sy tgh duk lepak ngan Jenny jugak...

budak cine nie dye suke bace novel..
pelik kan? dh lah lelaki.. cina plak tu..
dye pulak suke bace novel cinta melayu..
haha.. dasyat..

then mase cine tu mari kat kitaorg,
tetibe Jenny ckp :

"Eh awk, awk suke bace novel kan? awk pinjam lah novel nie.. best gilerr tau :D "

and bile sy tengok novel kat tengan jenny, guess what?
itu novel yg SAMA dengan yg saya tanya tadi..
ala,novel yg dia ckp novel spupu dye tu lah !

Waddehel ????

ko ape hal hah pompuan ?!
tadi time aku tanye ko ckp tu novel spupu ko !
wei,aku tak ckp pun nk pinjam !
aku just tanye je tu novel sape !
tetibe je ko ckp tu novel spupu ko!
aku tau lah ko tak nk bg pinjam kat aku !
dh kalo ye pun, asal tetibe ko bg pinjam plak dekat budak laki cina tu?!
ko nie mmg giler ar !!!
-ckp dlm hati je smue nie-

Seriously, muke sy mase tu mmg brubah 100%..
tapi sy try jugak senyum walaupun pahit...

Sy mmg sakit hati giler ngan dye nie..
adkah dye sengaje bwat cam tu depan sy?
or mase tu mmg dye lupe ape yg dye ckp ngan sy tadi..

seandainya dia sengaja, dye tu mmg SIAL SHIAL lah !!

sbnrnye bukan tu je yg sy annoying ngan dye..
satu lagi kes pasal laki..
i don't think smue laki..
sorang laki nie je yg special skit.

let say name laki tu Joe..

ok,Joe nie slalu suke ckp ngan sy.. (dulu2 lah..skrg jarang dh)
Joe kdg2 tanye sumting..
and kadang2 dye just nk bg tau sumting.

then i dont know why,
setiap kali bile Joe mari dekat sy utk tanye sumting,
tetibe si Jenny mari kat kitaorg and lepak skali..

tapi time Joe pergy, Jenny pun pergy jugak arr..
hurh.. ingat an dye btul2 ikhlas nk lepak.
tapi rupe2nye dye just mari lepak ngan sy bcoz joe ade..

bukan skali je jadi cam nie. banyak kali dh tau tak. Ggrr
slalu bile Joe ade, Jenny pun mesti nk join..
and kadang2 sy tengok si Jenny nie sendiri slalu lepak ngan Joe.

hhmm.. dye nie knape sbnrnye?
minat ke dekat si Joe tu?
smpai jelez sgt bile sy cakap sikit dengan Joe.. hurh.

tapi sy pelik ar dengan si  jenny nie..
Dye sbnrnye baik..
funny..
and open minded..
dye slalu criter bde2 yg best..
lepak ngan dye pun mmg best..

kdg2 dye treat sy baik sgt..
and bile kitaorg lepak same2 dye nmpk cam ikhlas.

but i don't know why,
kekadang perangai dia tu mcm Shial.

aku tak tau kenape dye jadi cam tu..
adkah sbb sy rapat dengan Joe?
or maybe dye mmg tak puas hati ngan sy?

seriously,Manusia Memang Tidak Boleh Dipercayai 100%..
skejap baik... skejap tak baik.. hurh

and about the novel,
lupe nk ckp,
Jenny pun ade bg pinjam novel2 dye dekat si Joe tu.
hurh nampak sgt kan?

dye tu sgt2 memilih..
dye lebihkan budak lelaki drpd perempuan.
and dye lebihkan kawan biak dye drpd org lain.

this is not fair...
i thought that i am her friend too..
but why did she do this to me?
pdhal kitaorg nie pun sbnrnye agak rapat jugak..

hurh...now i cannot trust anyone else...ever.


Final Exam 2012 is Finallly OVER !



Assalamualaikum.

huhu... tengok tajuk pun dh tahu isi nye kan? heheh..
yup... final exam dh abiz..

bru smalam sy abiz..
sbb sy kene finishkan PA paper1..
pdhal org lain dh merdeka hari Rabu.. huhu.
takpew. sy redho.

so,hows the exam Sab?
hhmmm.. nk criter ser2 ker?
err..mlaas ar... tentu membosankan..

secare keseluruhan,mcm tu jelah~
biase lah, adat peperiksaan,,
ade yg senang..ade yg susah...

wait? ade ker yg senang?
haha.. mcm susah blake jer....
hmm. ade kowt.. SIVIK. hihi.

hmm.. so mcm tu jelah,
sy mmg btul2 nk dpt result paling comey.
bcoz sy nk struggle utk masuk kelas 5 Ibnu-Sina tahun depan.

tapiii... mule2 je sy bersemangat nk study..
makin exam nk abiz, makin malas ase nk study.
then akhirnye? ade yg gua tak study langsung tyme jwb exam. :(

adelah beberape subjek..
subjek yg paling utame ialah Chemistry.
kimia mmg dari awal sy tak phm pape.
cam ner nk jwb exam lau gitu kan?
haish..........

so,mcm tu jela...
skrg nie sume org sedang merdeka..
but not all..
SPM victims skrg nie tgh berdebar2..
kerana hari Isnin nie (kalo tak silap laaa..)
dyeorg dh SPM !

huhu...sy pulak rase berdebar.
why?
bcoz tahun depan sy dh form5..
and that means that i will face the SPM tak lame lagi..
seriously,this is really scary... >.<

ok dah. tak yah ckp lagi pasal bende yg menyeramkan cm tu.
so,speaking about school,
actually i have some problems at school..
friends problem..
hurm..
nk criter kat sini ke?
lainkali lah.. dlm post lain... Insyallah.

so, skrg nie exam dh abiz..
mestilah bosan kat skolah kan?
hhmm.. don't know what to do..
dh laa takde kawan.. :(
tapi takpew.. minggu depan last sko0l.. :)

k lah... i think smpai di sini saje sy ingin berkate-kate.
yeah.. iknow,this post is kinda boring..
but dont worry..now i'll have plenty of free time.
so i can update many things in my blog. Insyallah. ^_^

owh,wait... before i forget,
mlm nie ade function penting yg sy kene hadir..
bukan penting sgt sbnrnye.
tapi ade ssuatu yg special pd mlm nie yg menyebabkan ia jadi penting.hihi
Insyallah,semoge semuanye berjalan lancar malam nie.
and if everything's fine,
tomorrow,i'll story-morry about what happen tonight. hihi.
k lah.. done typing... adios `~~


p/s : barutersedar... yang kite telah meninggalkan bulan Oktober... Slamat datang bulan November ! Please be good to me ! hihi.... :D








Thursday, October 25, 2012

Blog Problems.. :(



Assalamualaikum..

okey.. hari nie criter yg agak sedih ingin sy kongsikan..
about my blog...
i don't know what happen,
tetibe hari tu time sy bukak blog,mmg takleh buke langsung.. :(

biasenye bile buke,mesti kua gmbr,
kua tulisan.. and kua mcm2 agy ar..
but ari tu time sy bukak,
everything was blank...
just kaler pink jerrr... -.-

sadis giler tau dop.
mcm2 bende sy try wat..
tapi tak berkesan langsung...

dh laa blog nie sy bru buat..
dh hias cantik2 and kemas2..
tetibe rosak.. takkan nk buat blog baru kan?

mmg stress giler mikir ke blog sy nie..
then tadi sy dpt idea..
sy nk try mintak tolong from my senior, kak mai..

dipenddekkan criter,
alhamdullillah, kak mai dh settle everything..
seriously.. syukur gilerr kowt..
i dont know what can i do without her.. ahaks.

tapi gitu arr~
i think the problem is from my computer it self..
sbb bile dye wat ok je..
tapi tyme sy wat ade problem.. ggrr..

walaupun blog sy dah di baiki,
namun ianya tak seperfect yg ku jangke..
haha.. sikit je yg tak same..
but anyway, sy bersyukur..
and really2 thanked kak mai for helping me..

ok.. done typing..
just a short post about my blog.
about anything else?
lainkali lah yerr..
after exam.....
byk bede gua nk tulis...
kbye.....


p/s: hari nie cuti.. 4hari cuti... bcoz of hari raya Aidiladha... ^_^ hehehe...


Friday, October 12, 2012

Tak mahu fikirkan ..



Assalamualaikum..

okies.. tetibe je ase nk update blog.
takde ape yg penting pun nk di ceritakan..
just saje nk luah skit perasaan tentang exam.

Okay, as you know,
skrg telah berlangsungnye final exam.
ye.. exam yg sgt2 penting..

kenape sgt penting?
because exam ni yg menentukan kelas sy tahun depan.
and why it is so important?
because, aku mmg btul2 kene usahe msuk kelas ptame iaitu 5 Ibnu Sina.

dh ramai ckgu ckp pasal bde nie.
kate ckgu, kelas pertama and kedua sgt2 berbeza.
tahun depan kan sy nk SPM dh..
so, ckgu ckp kalo ade kem, biase nye akan amik budak kelas ptame je.

kalo kelas kedue and ketige blom tentu akan di amek.
so,ckgu kbo org yg kelas blkg ckit tu, jgn kesok if tak terpilih.

OMG. this is horrible man.
like seriously,SPM is really2 important.
so, kalo tak dpt masuk ape2 kem, rugi lah kan?

so mcm tu lah..
kedudukan kelas sgt penting.
that's why aku nk usahe btul2 utk exam kali nie..
tapi........................

i don't know why.
aku rase cam malas giler doe nk study.
and ape yg aku study ade jugak yg tak kua pekse.. ggrr.

tapi baru2 nie mmg ade kua sungguh.
untuk BM and BI..
ade org anta msj peruncingan.
and tajuk2 nye mmg btul2 kua exam. :O
malangnye sy tak bce btul2.. ggrr.

k dah. tak payah ar ckp pasal sume tu.
bende dh berlalu. bwat pe nk difikirkan.. huhu

now,back to the topic of the day..
"tak mahu difikirkan"

yer.. tentang exam nie laa..
you know what,if sy terlalu fikir,sy akan jdi stress.
and stress sy nie bukan stress biase.
tapi stress yg melampau-lampau.

i don't want to be stress !
naty takut tumbuh jerawat.. :( haha
and stress pun bukannye baik sgt utk kesihatan.
kan?

so,bile sy fikirkan balik..
its better not to think too much about the exam

tapi exam nie penting !!

yeah.. so,lu study jela..
tak payah ckp byk2..gggrr
you just study ape yg you mampu ok.
then you tawakal jelah..and berdoa byk2.. :)

* k,i'm talking to myself.. -.-'

owh ye.. lupe nk bg tahu.
my kerje kursus sejarah..
already done ! yeay ! tak caye rase.
baru smalam sy hantar kat ckgu.. hihihi

but i cannot be so happy.
because blom tentu btul 100% kan?
kalo salah nty cam mane?
nty tak pasal2 gua kene bwat balik. ggrr..

hm. i think there's nothing else to say.
i know. this post is kinda boring.
because i am boring right now. --'

my bro and my dad pi Kelantan.
tinggal lah me n my mother sowang2 kat umah.
haish.. bosan giler doe.
lame dh tak kua jalan2.
asyik terperap je dlm umah 24jam. :(

dah k ar. i think i'm done typing.
konklusinye?
i dont want to think too much.
i just want to calm my self..
and try my best.. :)

Saturday, September 29, 2012

Friendship - Dia Betul2 Dah Berubah..


Okay, this is just a short post..
About my luahan towards her..


Hhmm.. 
ye.. dye mmg dh berubah..
betul2 berubah..

kadang2 sy rase cam sy dh tak kenal dh dye tu..
i don't know why she turn like that..
adakah mmg diri dye sendiri yg berubah?
atau ade orang yg mempengaruhi dye?

dulu, saya nie ibarat kakak kandung dye..
and my family nie ibarat family kedua dye..
dye slalu dtg rumah sy..
slalu main dengan sy..

bile dh besar skit lain lah skit kan.
takkan nak main2 agi?
masing2 dh makin matang..
so,stiap kali dye datang,
kitaorg akan borak2..
tentang hal isu semase,
pasal tips2 yang menarik..
and jugak luah perasaan antara satu sama lain.

rahsia sy dia pegang.
and rahsia dia pulak sy pegang..
kita same2 berkongsi rahsia..
itu yg membuatkan kite saling memahami antara satu sama lain..

tapi sekarang?

kalau sy nk sentuh fon dye skit dye mcm takut nk bagi..
kalau sy nk bace msj dye, dye akan check and delete dulu.
baru dye pagi sy tengok...
and sy sedar byk sgt bende yg die rahsiakan drpd sy..

kenape?? kenape dye berubah cam nie?
dulu dye tak mcm nie pun..
dye langsung tak kesah if sy pinjam fon dye,
bace msj ke, tengok gmbo ke....
but now? 

not only that..
dulu boleh di katekan sokmo2 lah jugak dye coll sy.
if dye ade masalah dye akan luah kat sy..
and kalo dye balik dari asrama,
dye mmg akan call sy tanye kabo..
kongsi cerita..

and mmg pantang kalo ade cuti,
mesti dye akan cari waktu untuk bermalam di rumah sy..
but now? call? jangan harap..
kekadang dye cuti balik umah pun sy dop sedor.. :(

ok, maybe i should think positive.
mane lah tahu dye busy..
maklum lah,dye makin besar kan..
keje2 skolah mesti byk..

mcm sy jugak.. busy je sokmo.. kan?

but takkan laa takleh col at least once a month?
or maybe once two months?

and the newest thing happen,
ialah hari khamis lepas.
dye nk balik kemaman.
then dye bg tahu sy yg dye nk gi umah sy jap.
nk pinjam komp utk bwat keje dye.

sy punye lah exited dye nk mari..
sy pun tunggu lah dye..
tunggu punye tunggu tak mari2 jgak.
sy text dye. tanye nk mari ke dop.
and you know what?
dye langsung tak balas..

keesokkannye baru lah dye balas...
and text drpd dye tu sungguh menyakitkan ati sy..
please lah wei, nk mari ckp jela nk mari.
if tak nk,bg tahu lah awal2.. tak payah lah bwat org menunggu.
serious, dulu dye tak mcm nie pun... :(

and tadi sy ade bukak FB dye..
sy bukannye nk stalk ke ape..
sy just pinjam sbb nk tengok sy punye profil melalui akaun dye.
just nk make sure ape yg sy privatekan tak nmpk kt fb org.
that's why i borrow her FB..

tujuan asal mmg nk tengok profil sy..
but tak tahu kenape..
hati sy kuat meronta-ronta suruh tengok mesej2 dye..
i'm really sorry,,saya tak sengaje..

and you know what?
bile sy bace beberape msj kat dlm FB dye,
sy rase sgt terkejut..

byk kali dye pkai name sy utk chat ngan kawan2 dye..
contoh? dye ckp "hai,ni sabryne. masuk lam FB dye jap."
then dye truskan chat..
and kadang2 saje pkai name sy utk tanye or ckp sumting dekat org.

why?? kenape dye bwat cam tu tanpe izin sy?
sy sgt terkejut tau tak..
selame nie sy peah laa jugak skali due pkai name dye.
tapi sy mintak izin dulu..

but dye? ade ke dye mintak izin from me?
no.. not at all.. argh.
seriously..sakit aty giler..

and tak tau lah..
sbnrnye byk agy yg berubah pade diri dye..
mmg byk sgt.. smpai sy rase mmg susah kalo nk crite satu2 kat sini.

just satu je yg sy nk luah..
sy btul2 sedih dgn sikap dye skrg..
mmg sgt2 lain..

sy ingat lagi ,sejak sy kecik,
sy mmg bercita-cita nk jadikan dye kawan baik sy smpai mati.
sy pasang angan2 yg stu hari nty dye akn jadi pengapit sy tyme sy kawin. :')
and sy plak jadi pengapit dye.. huhu

sy jgak penah rancang nk buke satu klinik same2 ngan dye..
kerje jadi rakan kongsi.. :)

and sbnrnye byk agy yg kami rancang..
tapi makin lame sy tengok,
rancangan2 sy smue nye mule kabur dari penglihatan..
and mungkin akan hilang jugak satu hari nanty..

skrg sy rase sgt2 jauh drpd dye..
tak mcm dulu..

satu je harapan sy..
semoge dye tak lupekan kenangan2 kite bsame..
and harap dye bahagie dgn kehidupan dye..

dh,lepas nie sy takkan ganggu lagi kehidupan awk..
selamat tinggal........wahai teman.

Sunday, September 16, 2012

I Miss My Blog..



Assalamualaikum..

okay.. tak tau nk bwat tajuk ape utk post nie..
sbb byk sgt yg terlepas utk diceritakan..
so,just make a simple name, 'i miss my blog'

seriously,aku mmg rindu giler dkat blog2 aku..
actually byk bende gua nk criter..
tentang hal2 isu semase..
about what happen at school...
and hows my life..

tapi...mmg terlalu busy..
tak tau kenape..
mmg rase busy gilerr..

kekadang rase sedih giler tak dpt luah smuenye di sini..
xmengapelah.. i'll try my best to remember all the stories one by one..

first, about school..
this lately byk bende yg berlaku kat sko0l..
ade yg sedih..
ade yg menggembirakan..
and ade jugak yg menyeramkan!

about the sad thing is..
me and my friend...














gua ngan dye dh kawan lame gile..
sejak form1 agy..
but this tyme,
kitaorg tetibe gaduh besar..

kes kecik je sbnrnye..
tapi ntah cam mane tetibe jadi besar..
agak lame lah jugak kitaorg bermasam muke..
siap main surat-menyurat lagi..
ade la dlm 2minggu kitaorg tak bertegur-sapa..

critenye mmg sadis gile..
if nk crite maybe satu hari baru siap satu post..
pdhal hari tu gua ingat nk criter dh lm blog..
tapi mmg mood tgh tak oke..
and terase amat malas skali utk update blog.
so? i just kept quite.

okey,dipendekkan criter,akhirnya gua dh berbaik ngan dye khamis lepas.
sy mintak maaf and sy try mengalah..
sudah lame "ego" bertakhta di hati..
so,kali nie sy merendahkan "ego" sy and mintak maaf dari dye.
sy mengaku sy salah.. wlaupun sbnrnye due2 yg salah..

but xpelah.. sy malas nk fikir pasal sume tu..
stress tau dop.. dh lah sedih giler.. sokmo nangis.. :'(
dh laa exam dh nk dekat.takleh fokus kalo gaduh lame2..

oh yeah,speaking about exam,,
the final exam is on 9th of October..
ade laa dlm 2-3minggu lagi dari skrg..
















argh. debor gilerr weyh !
dh laa ku tak study pape agy..
dari mule2 masuk form4 smpai skrg..
argh.. tekang tekang..!

okey,another story about school is,,
something really creepy..
yup,sejak kebelakangan nie ade sumting yg sgt menakutkan blaku kat skolah.

kalo diikutkan gua nk je criter blake dlm nie..
tapi..criter tu sbnrnye agak private sdikit..
and kalo boleh just criter dalaman skolah.
tak perlu di heboh2kan..
so,sorry..
can't write it here.. :(


















Hhmm... what about happiness at school?
xkan asyik sedih je kan?
skali skale kene laa happy jgak an.. hehe

ok,hari Khamis lepas kitaorg sekelas hias kelas..
utk hari Merdeka.. pertandingan kelas paling patriotik..
and mmg mase tu first time kitaorg kejesame rmai2 cm tu..
serious,seumur hidup sy tak penah pun mengalami feeling cam tu..

best giler kowt.. idea kongsi bsame..
duit smue kongsi utk beli barang2 hias kelas..
then kitaorg smue berganding bahu same2 hias kelas..
pasang bendera,,pasang gmbr perdane menteri,
and mcm2 agi.. serious, that tyme mmg seronok giler!
i hope kelas kitaorg akan menang... :D

actually gua ade beberape pics kelas kitaorg.
tapi tak upload agy lam komp.
nati2 if sy dh upload,insyallah sy letak lam nie ok?















now i want to talk a bit about my love life.. :)
hhmm.. sgt sadis actually..
dh hampir sebulan tak jumpe nan dye.. :(
kali terakhir sy jupe dye pun tyme raye hari tu..

serious,rindu giler kot kat dye..
mane tak rindu kan?
tapi kekadang sume nie ade hikmahnye jugak kan?

kalo tak jumpe,dpat elakkan maksiat.. hihi
not only that,makin rindu makin bagus laa kan?
sbb bile makin rindu ,makin sayang lerr.. hihi
*ye dop au*

err.. i think that's all that i want to luah today..
banyak criter sbnrnye.. tapi gitu ahh,jadi lupe blake doh..
hhhmm.. so sad.. :(

dh k lah... done typing.
maybe lepas nie sy tak update blog dh kot.
because nanty nk exam dah..
so maybe lame sy akan tinggalkan bloggies ku.. :'(

xmengape.. Insyallah if there is tyme,
i'll update my stories in here..
but if there is no tyme?
hhm. terpkse tunggu smpai abiz exam arr..

k lah.. wish me luck!
bye2.. :D

p/s: hari nie cuti.. cuti sempena hari malaysia..
p/s: keje kursus PA masih blom siap.. -..- kbye.

Friday, August 31, 2012

My Cousin's Birthday Party..

*gambar ini ialah gmbr hiasan semata-mata*


Assalamualaikum..

hello there!
okay..saya baru je balik dari bday party spupu sy..
okay,not actually balik.
lame dh balik sbnrnye..
but kepenatan itu masih lagi terase..huhu

okies..actually before the party sy pegy kuantan..
just jalan2 cam tu jer...
i bought a baju kemeja petak2 warna merah..
and a tudung warne grey.. <3

then kitaorg smpai kemaman around 3.30.
saya tydo skejap..bcoz letih sgt2..
after that kul 4.15 sy bgun and get ready for the party.

oopss! lupe nk bg tahu ni bday sape!
haha..it's a bday party for Jayson,Jaudan and Adam..
gmbr Jayson and Jaudan ade lam post smalam..
gmbr Adam takde.. sorry.

Adam is Athena's brother actually..
bufday dye smalam.. 30 Ogos..
Jayson and Jaudan's bufday plak 29 Ogos..
best kan? adk beradik same bufday..huhu

so,dyeorg pun satukan lah party nie.
jimat kos kann..huhu
tadi smue sedare-mare yg terdekat hadir..
kecuali Athena.. :(

it's so sad you know..
because she's my best friend..
and like seriously sunyi giler if dia takde.. :(

yela dye duk asrama kan.
actually hari tu dye ckp nk balik.
tapi i don't know what happen,
tetibe cancel.. i felt so sorry for her.. :(

okay,back to the party!
tadi ade 2 kek.
satu kek secret recipe (chocolate indulgence)
and satu lagi plak kek Cuna sendiri bwat..
both kek are delicious ! :D

then ade jugak ibu Athena bwat spaghetti .
due kuah,, iaitu bolognaise and carbonara..
bukan tu je.. steak pun ade..
byk agy sbnrnye.. but i don't know ape name makanan2 tu.hehe

konklusinye? Alhamdulillah..
semuanya sedap..
sy makan agak banyak jugak tadi..
and ibu Athena tak abiz2 pakse sy makan.. Ggrr,
saje je nk bwat sy gemoks.. >.<

i think tu je kot nk criter..
tade ape dah..
lepas mkn lepak2 jap..
then ade snap skit2 pictures..

so now...,,,
it's time to see the pictures !
Enjoy !!

















  this is my food ! :D





Me and Cuna.. this is Jayson and Jaudan's mother.. :D


This is me and Athena !
kami comel kan?? ^_^
terjumpe frame gmbr nie at my nenek's house..hehe





p/s: Argh ! Kerja kursus PA blom siap agi ! luse cikgu nak ! Oh no! i have to finish it as soon as possible!!